Jehova tanúi! Miért várjátok el az emberektől, hogy elfogadják tanaitok mikor pedig ti olyan zárkozottak vagytok, hogy egy páncél ajtó bújjon el szégyenében?
Kedves Kérdező.
Hát sok vádat halottam rólunk, de azt hogy zárkózottak, azt még nem. Ez új :)
Sőt, ellenkezőleg, Zaklatásnak veszik a Jézus által parancsba adott prédikáló szolgálatunkat.
Nyíltan kint vagyunk az utcai, és a házról házra végzett szolgáltban
Tovább megyek, az elmúlt hetekben meghívók ezreit osztottuk szét az országban mindenütt, amire szeretettel meghívtuk az embereket, hogy vegyenek részt velünk a Jézus haláláról való megemlékezésen.
Más részről nem a mi tanainkat kell elfogadni, hanem a Biblia Tanítását.
Nekünk nincs saját tanításunk.
Persze "újdonságnak" tűnhet azoknak, akiket eddig más kép tanítottak a Biblia tartalmára.
Jézusról is azt hitték, hogy új" vallást" vagy Tanítást hozott be
(Márk 1:26, 27) . . .. 27 Az emberek pedig mindnyájan annyira meg voltak döbbenve, hogy tanakodni kezdtek maguk között: „Mi ez? Új tanítás! . . .
Ezen kívül mi nem el várunk, hanem megismertetni szeretnénk az emberekkel a Biblia tanításait, és ez nem kötelező, ezért nem kényszerítünk senkit.
A szolgálatban egy felkínálás történik, ezt el lehet fogadni, vagy elutastani.
Itt csupa olyan ember szolgál aki önként adta át az életét Jehova akaratának és Jézus tanításának gyakorlására.
Sőt maga a Teremtő sem kötelez senkit, csak szeretné ha megismernék, Őt, Ádámot és Évát sem kényszerítette semmire, mindössze elmondta mi járul hozzá az örök élethez és a boldogságukhoz.
Tisztelettel Katy Weaver
Mert talán valóban erőszakosak vagytok.
Zaklatóak.
Egyszerűen téríteni akartok, pedig a szabad akaratot az Úr adta, és nem kell agymosással elvenni.
Ha valaki elégedetlen a hitével, vallásával az majd úgyis szétnéz egy neki megfelelő vallás után.
Kedves Válaszoló.
Nos ezt sajnos az emberek félre értelmezik.
Nem akarunk senkit megtéríteni.
Egy feladatunk van, a Bibliában található üzenetet átadni, amely Jézus királyságával van kapcsolatban.
S felkínálni a lehetőséget, hogy ismerjék meg a biblia tanításait, benne a teremtőt és a szándékait. S majd ennek fényében szabadon eldöntheti az egyén az ismeret tudatában szeretne e örökké élni ebben a királyságban.
Ha nem akkor nem. Senkit nem kényszerítünk, semmire.
De a parancsot engedelmesen végezni kell, nem mondhatom Jézusnak azt, hogy:
Bocsánat, de az emberek megtiltották, ezért nem teszem amit kérsz.
Az apostoloknak is megakarták tiltani, még jó meg is verték, meg börtönbe zárták őket, azzal hogy lázítják az embereket.
De a Tanítványokat ez egy kicsit sem riasztotta vissza, hogy Jézusnak engedelmeskedjenek.
S képzeld, tovább zaklatták az embereket Jézus által parancsba adott prédikálással. :)
De Ők sem kényszerítettek senkit, de menni kellett ha eleget akartak tenni a parancsnak.
És ezt a világ rendszer befejezéséig értette Jézus, hogy támogatja ezt a munkát, ami azt jelenti, hogy még most is kötelező csinálni.
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Megfigyelted?
"VELETEK VAGYOK A VILÁGRENDSZER BEFEJEZÉSÉIG"
vagy is támogatja ezt a munkát amit parancsba adott még ma is. Nem is tudod milyen jó érzés Jézus munkatársának lenni.
Tisztelettel
Katy Weaver
Olvastam a Bibliát, a Tieteket is.
Katolikusnak kereszteltek, így is fognak temetni.
Ennek ellenére ateista vagyok, és igen, én zaklatásnak veszem a hétvégi látogatásaitokat. Ha az ember nem mondja ki, hogy takarodjatok innen, nem is tágítotok, hanem -udvariasságból, végighallgatjuk ugyanazt a szövegelést.
Ám nem lep meg. Hidd el, látok fanatikus hívőket, mindegy milyen vallási közösségből, akik hirdetnek, és ráadásul hibásan idézik a Bibliát, mégis, én eretnek és hitetlen vagyok, pedig ha megnézem a Bibliát, lehet egynémely "hívő" emberrel szemben, nagyobb az esélyem a mennybe jutni :-)
Persze, én nem juthatok, hisz ateista vagyok :-)
Én is katolikus vagyok, de nem ateista:))
Szerintem az "ellenszer" az utcai megállítgatások ellen a nagyon határozott, de udvarias hangnemben történő visszautasítás. Nem kell feszengve, kínosan hümmögve végighallgatnod, amit nem szeretnél. Én azt szoktam mondani, köszönöm, de én másban hiszek. Vagy: köszönöm, de ismerem a Szentírást.(6 év teológiai tanulmány után talán jobban is, mint aki megállít.)
Az udvariasságra és a HATÁROZOTTSÁGRA egyébként ők sem tsznek mást, mint udvariasan elköszönnek.
Jézus az apostoloknak mondta az idézett igét. Nem tudtok szöveget értelmezni? És pont ti, akik már a Biblia első oldalát az ördög szavaival magyarázzátok, nem sok minden fűz Jézushoz, a gonoszhoz annál inkább.
Nem a Bibliának hisztek, hanem inkább azoknak az embereknek, akik mindent félremagyaráznak. A Biblia világos, ti mégis teljesen másképp értelmezitek. Most vagy agymosottak vagytok vagy szándékosan hazudtok és az ördögöt szolgáljátok.
Katy Weaver!
Te egy akkora nagy ász vagy!
Komolyan. :D
Hogy jössz te Jézushoz és az apostolokhoz?
Milyen evangéliumot hirdettek ti?
Olvass már életedbe egyszer egy normális bibliát, ami nincs átírva a kényetek kedvére!
Hol olvasol te olyat a bibliában, hogy Jézus a Jehova nevet bizonygatta, azt kimutatva igehelyekkel -és ez nektek az evengélium?
Ha annyira sarkalatos lenne, mint állítjátok, akkor Jézus és a tanítványok olyanokat csináltak volna, amit ti.
Kiforgattok minden igazságot.
Evangélium üzenete, hogy Isten elküldte egyszülött fiát a világ megváltójául, és aki hisz ebben a névben, szájával vallást tesz, az üdvözül. Mikor hirdetik a jehova tanúi ezt?
Csak jehova név..meg 144.ezer..hasonló értelmetlenségekkel foglalkoztok.
Jézus és tanítványok sosem tettek ilyet.
A sosem azt jelenti, sosem. nehogy hozzájuk mérd már magad és afelekezetetteket. nem az ő nyomdokaikban jártok abszolut. Minden amit tesztek, merőben más. Nem is tudom hogy képzelitek még a neveteket használatát is. Jehova tanúi! Isten tanúi lennétek?
Miről tanúskodtok ti?
Evangéliumról biztos nem. Jézus megváltói munkájáról biztos nem. Akkor miről is?
Jézus alapvető szolgálata az volt életében és a tanítványoknak ezt a tanítást adta tovább, és ebből ti semmit nem tesztek:
Evangéliumot hirdette, betegeket gyógyított, démonokat kiűzte az emberekből, hogy felszabaduljanak az ördög rabságából.
Ezeket kellene csinálni a hívőknek, nem mást.
Ha mégis mást csinál, mást Krisztust hirdet, akkor az nem kereszténység, nem evangélium.
Kedves Yuda.
Ha csak az akkor élt tanítványinak szánta az evangélium hirdetést, és a tanítványképzést, akkor hogyan lehetne a vers szerint a világrendszer befejezéséig velük, amikor már rég meghaltak?
Egyébként is ez a Biblia vers utal arra ami most történik:
(Cselekedetek 1:8) 8 de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig.”
(János 14:11, 12) . . .. 12 Bizony, bizony mondom nektek, aki hitet gyakorol bennem, az is véghezviszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek; és nagyobbakat tesz majd ezeknél, mert elmegyek az Atyához.
4 Maga Jézus ezekkel a szavakkal jelölte meg e nép küldetését: „Tanúim lesztek . . . a föld legtávolabbi részéig” (Cselekedetek 1:8). „Tanúim” — Jézus ezen a kifejezésen vajon azt értette, hogy csupán Jézusról, nem pedig Jehováról kell tanúskodni? Egyáltalán nem! Abban a válságos időben, amikor Jehova kegye a test szerinti Izraelről a szellemi Izraelre szállt át, szükség volt arra, hogy alapos tanúskodás történjék Krisztus mellett, akire az új elrendezés felépült. Jézus azonban mindenkor az Atya alárendeltje maradt. Ő maga példát mutatott nekünk abban, hogyan kell Jehova nevéről és Királyságáról tanúskodni (János 5:30; 6:38; 17:6, 26; 18:37).
Napjainkban Isten szolgái olyan óriási munkát végeznek, amilyet még soha nem végeztek. Több mint hétmillió személy reménykedhet abban, hogy túléli a nagy nyomorúságot. Gondolj bele, ennyi tevékeny és hűséges szolgája, ilyen sok országban szerte a földön. Jehova valóra váltotta Jézus prófétai szavait, hogy a keresztények, ’nagyobbakat tesznek ezeknél’.
S Jézus központi témája a tanítványokkal egyetemben Isten királysága, ami az egyedüli reménysége az emberiségnek,
Mi ugyan ezt végezzük és egyáltalán nem tér el a Biblia attól amit más fordítások adnak, csak a nyelvezete modern kori a nyelvtani értelmezése ugyan az.
Egyébként is addig amíg az új világ fordítású Biblia nem készült el, Mi is a Károli Gáspár féle fordítást használtuk és ugyan ezeket mondtuk amiket most.
A gyógyítást, és a nyelveken szólást amiről beszélsz Pál apostol rávilágított, hogy megszűnnek.
És nem vagyok Ász. :)
(sorry)
Más részt hiogy ne foglalkoznánk vele?
Hiszen benne van a Bibliában. Gondolod, hogy azért lett leíratva, hogy csak némely dolgot vegyünk figyelembe a többi nem számít?
Gondolj bele, amikor Jézus megkötötte a Tanítványaival az új szövetséget, csak 11 személy vett a pászkából és a Bórból. A többiek akik már kb. 70-80-an lehettek akik megkeresztelkedtek, miért nem voltak ott?
Mert a királyi papság korlátozott számú, mindenki nem megy az égbe, hogy királyként és papként szolgáljon, mert akkor a vers értelmét vesztené:
Ugyan is a vers szerint ezek a királyok és papok a föld felett fognak szolgálni az itt maradó nagy sokaság tagjait, és segítik elvezetni őket arra a tökéletességre aminek egykor Ádám örvendhetett.
(Jelenések 5:9, 10) . . .s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
Maga Pál is felhívja a figyelmet, ép ezért hogy nem vehet mindenki a pászkából és a borból, mert aki méltatlanul eszi vagy issza, és nem lett égi elhívásban részesítve ítéletet eszik és iszik.
(1Korintusz 11:27-29) 27 Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. 28 Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. 29 Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen, ha nem látja tisztán a testet.
A Bibliának ez a fő témája, az elejétől a végéig.
Isten szándéka, hogy a földön igazságos és tökéletes emberi társadalom fog lenni nem változott meg, és a juhok begyűjtése jelenleg zajlik.Embereket kell kihalászni a Sátán uralma álló világ tengeréből, és aki ezt nem hallja és nem látja csak azért van amiért a biblia vers is beszél:
(János 12:39, 40) 39 Azért nem tudtak hinni, mert Ézsaiás ezt is mondta: 40 „Megvakította szemüket, és megkeményítette szívüket, hogy ne lássanak szemükkel, és fel ne fogják a gondolatot szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.”
De természetesen Te tudod.
Tisztelettel Katy Weaver
Kedves Kérdező!
Mit értesz a zárkózottság alatt?
Előre is köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!