Jehova tanúi! Miért várjátok el az emberektől, hogy elfogadják tanaitok mikor pedig ti olyan zárkozottak vagytok, hogy egy páncél ajtó bújjon el szégyenében?
Katy Weaver!
Nem egyetlen vagy a közösségetekből, hogy nem tudtok írni.
Próbálom elolvasni amit írsz, és olyan érzésem van, mintha nem is magyar ember lennél. Több helyre is akartam beleolvasni, de mindegyik magyartalan. Teljesen értelmezhetetlen.
Nincs logikai levezetése az írásodnak, nincs célja, nem lehet tudni mit akarsz mondani. Úgy összevisszaság, ahogy van. Ráadásul elbeszélünk egymás mellett. Mondod a kincstári szöveget és nulla önálló gondolkodás. Robotok vagytok ti, nem tanuk. Megfosztva az önálló gondolkodástól, biblia értelmezéstől és szemellenzőbe éltek.
Sosem voltál őszintén kíváncsi honnan ered a mozgalmatok?
Egyszer külső forrásból utána olvashatnál. ne akincstárit, mert abba azt írják nektek, amit hallani akartok. Szélhámosok, házasságtörők, bíróságon bizonyítottan hamis tanúzók. Ők az alapító atyáitok és erre hiteles dokumentumok vannak.
Nagyon örülök azoknak a kifejezéseiteknek, amikor olyanokat írtok, hogy sokan uramoznak, de majd Ő azt fogja mondani, nem ismerlek titeket. Úgy vélem, ez visszájára fog elsülni. Izgatottan várom az eseményt, de ne mond, hogy nem szóltam időben.
Akkora koppanások lesznek és majd lesel, mint Rozi a moziban.:D
Ez nem tartozik a kerdéshez de az első válaszlónak írom.
Lukács 10 rész.
7. Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. NE JÁRJATOK HÁZRÓL-HÁZRA.
Jézus sem járt házról házra nem kopogtatott minden ajtóba és úgy prédikált.
A tanítványainak is tiltotta.
Utcákon és tereken prédikáltak.
Ti pedig házról házra jártok.
Ha valaki pedig próbál valamit mondani még el sem gondolkoztok rajta.Hanem a sáját akaratotokat ,tanitokat próbáljátok rá tukmálni.
Előszőr csak házaltok utánna pedig ha valakit jól behálóztatok kiképziktek jól ki mossátok az agyát.ÉS OLYAN LESZ MINT TI.És ha mégsem sikerülneki teljesen be illeszkedni mentek a vénekhez pletyálkodni jól megszorongassátok és kivetitek magatok közül.
Tudom mert 17 éves engem is ki akartatok képezni de én észrettem milyen álszentek vagytok.
Sajnos úgy látom nem tudod mit jelent a házalás.
Hát elmondom:
Házalni:
pénzért árulni valamilyen árú cikket.
S Jézus is és az apostolok is Jártak házról házra.
(Cselekedetek 5:41, 42) . . .. 42 És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését. . .
Nos akkor itt szerinted megszegték volna Jézus parancsát?
Mert hát lukács azt írja, hogy házról házra jártak...
Nem.
Ahelyett, hogy a zsinagógákba küldené a 70 tanítványt, azt mondja nekik, hogy a magánházakba menjenek.(Lukács 10:4, 5) . . .. 5 Amely házba bementek. . .
Magyarázata így szól: „Ha bementek egy házba, legelőször ezt mondjátok: ’Békesség ennek a háznak’, És ha van ott a békének barátja, a ti békétek megnyugszik rajta; de ha nincs, békétek visszatér hozzátok.” És mi az üzenetük? „Mondjátok nekik — mondja Jézus — ’Elközelített hozzátok az Isten királysága.’ ” A 70 tanítvány tevékenységéről a Matthew Henry’s Commentary című könyv ezt mondja: „Mesterükhöz hasonlóan ők is házról házra prédikáltak mindenkinek, akit csak meglátogattak.”
És ezt nem mi találtuk ki, és nem is az őrtorony társulat.
Tisztelettel
Katy Weaver
Kedves Yuda.
Egy biztos, ott és akkor mindenki mindent meg fog tudni.
De Én nem szeretnék kárörvendő lenni, mert nem kaptam ítélkezésre felhatalmazást.
Legyen szép estéd
Katy Weaver
Jajj Katy Weaver!
Ne szélhámoskodj már, legalább ennyi szem közt ne. Nehogy letagadd már, hogy meggyőződésetek, hogy kizárólag ti fogtok megmenekülni. :D
Hová tünt az a fene nagy bátorságod? Elhagytak a cimbik, vagy este van? :D
Kedves Yuda.
Nem értelek, engem nem hagyott el senki, aki meg még is az az Ő dolga.
Szélhámos?
Nem nem vagyok szélhámos.
Bár ezt nem értem mire alapozod.
Egyszerűen nem látom értelmét a ennek a beszélgetésnek.
A Bibliát pedig ne tartom vita tárgyának.
Tisztelettel Katy Weaver
Nem nem hagyott el a bátorságom.
Már csak azért sem mert nincs miért félnem.
Azt pedig soha nem állította senki, hogy csak Jehova Tanúi menekülnek meg.
ugyan is ilyen formában sehol nem szerepel olyan mondat:
"csak a Jehova Tanúi menekülnek meg"
a megmenekülésről ezt olvashatjuk:
(Jóel 2:31, 32) . . .. 32 És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül; . . .
(Dániel 12:1) 12 ..... Abban az időben a te néped megmenekül, mindenki, aki be van írva a könyvbe.
(Ezékiel 14:22) 22 De íme, megmarad benne egy csoport, amely megmenekül, azok, akiket kivezetnek. . . .
(Példabeszédek 28:18) 18 Aki kifogástalanul jár, megmenekül, aki viszont elferdíti útjait, egyszer csak elesik.
(Máté 10:22) 22 És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.
(1Timóteusz 2:3, 4) 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.
Tehát itt jól látható, hogy azok részesülnek megmentésben akiknek aktív keresztény életük van, hiszen valamiben kitartani, az nem passzivitást kíván meg.
Ehhez elengedhetetlen a pontos ismeret.
(Ézsaiás 2:1-4) . . .: 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
azért szerettem volna befejezni a beszélgetést, mert nem akarok "trollkodni".
tisztelettel: Katy Weaver
"Aktív keresztényi élet" nem azt jelenti, hogy térítsétek az embereket.
Az az életviteled jelenti. Azaz ha nem is hiszel, mert ateista vagy, attól még lehetsz "jó ember".
Olyan aki a mennybe kerül.
Ép most szerettem volna idézni, ám mit látok? Ti még a jelenések könyvét is megmagyarázzátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!