Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény szülők ti ezt...

Keresztény szülők ti ezt megengednétek?

Figyelt kérdés
Megengednétek ha pl 1szobás lakásotok lenne és a fiatok akimár egyszer el költözött vissza költözne a terhes mennyaszonyával és az esküvöjüket,az albérlet árát,baba butort rajtatok akarná megsporolni? Az öcsémről van szó én nem lakom otthon de anyukámat nagyon megviseli sajnos szerinte nincsen más válsztása mert jön az unoka.Én megértem hogy segítségre van szükségük az albérlet árát össze gyüjtik az nem elég ?De, hogy ilyen színten ki használják a szüleimet azt nem.A tesóm meg is fenyegette a szüleimet ha nem engedi k meg a szüleim ,hogy hónapokig akaár egy évig ott lakjanak is akkor sohasem nem láthatják az unokájukat.Szerintem ez tulzás nem így kihasználni valaki a szüleit havi 10.000ft adnak a kasszára és a szüleim havi 70.000ft ból élnek..engem szörnyen felháborít .keresztény vagyok a szüleim is azok a tesóm ő nem sem a mennyaszonya.Jogosan vagyok felháborodva?Vagy jézus erre tanít hagyuk magunk mások kihasználni?
2013. márc. 9. 01:47
 1/9 A kérdező kommentje:
bocsika ha kicsit zavaros de telefonról írtam .Illetve mit tanácsoltok ti mit tenétek?
2013. márc. 9. 01:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Természetesen igazad van 100%-ban!

Felháborító, hogy valaki képes így kihasználni a saját szüleit. Talán ez egy próba a szülők számára amiben megmérettetik mennyire erősek. Nem akarok ítélkezni, de ez az ő gyengeségük is hogy ennyire engedik magukat kihasználni és nevelési probléma is hogy a testvéred ennyire nem tiszteli a szüleit. Tanácsot sajnos nem tudok adni, mert eléggé bonyolult helyzet és nem lehet átlátni néhány mondatból a dolgok súlyát és következményét. Ez vallástól függetlenül is egy aljas dolog amit az öcséd művel. Őszinte részvétem...

2013. márc. 9. 02:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Gyakran segítik így a szülők a ygerekeket, de akkor tudják is és akarják is. Havi 10000 nem valami sok rezsire. Ebben a koszt is benne van? Ennek nem a kereszténységhez van köze, ez emberi viselkedés.
2013. márc. 9. 02:32
 4/9 intrepid ***** válasza:
Ennek semmi köze a valláshoz, bunkóság egy szobába odaköltözni egy másik család nyakára. Utána majd jön az, hogy járkálhatnak lábujjhegyen a szüleid, mert "jajj alszik a baba!" Az pedig, hogy jön a gyerek, arról az a véleményem, hogy előbb kellett volna gondolkodni. 10 000 forint meg nagyon karcsú, a rezsi sokkal többel fog emelkedni. Villany, melegvíz, többet főznek, mosnak, még a 30 000 sem lenne sok.
2013. márc. 9. 02:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon fel háborít látom anyukám arcán hogy nyúzott a tesóm barátnője ki kémélteti magát anyukámmal vizet nem is iszik csak üdítőt nem mosogat és rengeteget esznek mosás fözés mosogatás anyámon megy végbe én meg alig bírom magam vissza fogni mert csak a düh jönne ki belőlem és Istennek szerintem ez nem tetszene.
2013. márc. 9. 02:44
 6/9 intrepid ***** válasza:
Tesód barátnője körül ugráljon az öcséd, az ő nője, nehogy már anyukád szolgálja ki, különben is: a terhesség nem betegség, nem kell, és nem is lenne szabad megvonni a mozgást egy terhes nőtöl. Ha pedig mozgás, akkor az lehet házimunka is.
2013. márc. 9. 02:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Részben egyet értek az előttem szólóval

A keresztény szülőnek jó lehet példa mutatással kell élnie de nem minden áron.

A gyermek kirepült felnőtt, nem köteles a szülő eltartani. Én be sem engedtem volna őket a lakásba.

Azzal, hogy nem láthatja az unokáját, pedig csak zsarolhatja, Én nem ijednék meg.

Akkor nem látom.

Ezek üres kifogások

A gyermeknek meg kell tanulnia lábra állni, nem élhet örökké a szülő nyakán.

Bár mennyire fáj, magam is hátat fordítottam a lányomnak, és meg kell tanulnia, hogy nem vagyok a rabszolgája.

Persze ha nagyon nagy bajban vagyok némi kép segítek, de nem túlzásokban, mert akkor kár el is bízhatná magát.

Következetesnek kell lenni és határozottnak.

(1Mózes 2:24) 24 Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és e g y testté lesznek.

a szülőnek már nem teljes feladta a felnőtt gyermek kiszolgálása. Sőt a gyermeknek meg kell adni a viszont tartozást a szüleinek.

(1Timóteusz 5:4) . . ., és hogy mindig adják meg szüleiknek és nagyszüleiknek az őket megillető viszonzást, mert ez elfogadható az Isten szemében.

2013. márc. 9. 08:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen. megengedném.
2013. márc. 9. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Mért az abortuszt válaszák inkáb. Tizezer az kevés tőlem egyedül áló vagyok de igys 40et akarna bezsebni a szüleim ha találok melót. Most nehéz hejzetben vanak mivel az abortsuzt tiltja a vallás má sválasztás nincs .
2013. márc. 10. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!