Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva előtt milyen...

Ádám és Éva előtt milyen emberek éltek?

Figyelt kérdés

Egyszer egy érdekes Bibliával foglakozó műsorban azt hallottam, hogy Ádám és Éva nem az első emberek voltak a Földön, hanem már előttük, és velük párhuzamosan is éltek emberek. Minden megegyezett velük, csak az nem, hogy őket nem Isten teremtette és nem adott nekik lelket. Volt rájuk valami nagyon jó kifejezés, és ez az amire pont nem emlékszem.. Tudja valaki?

(Valami homo.. talán az is lehet, hogy homunkulusz)

2013. jan. 9. 16:41
1 2
 11/18 munyamunya ***** válasza:

9-es!

Júdás a levelében idéz egy bizonyos írást, amit ő nyilván ihletettnek tartott, különben nem hozná fel igazságként az abban leírtakat. Énok könyvéről van szó, amelyből szó szerinti idézet szerepel Júdás levelében. Az apostol ezt az iratot is ismerte, használta, belevette a "teljes Írás" körébe. Akkor most mi, akik ezt nem vesszük figyelembe, mert nincs benne a könyvkötők által összefűzött 300 oldalas "bibliánkban", mi vajon nem éppen elveszünk az Írásokból?

2013. jan. 10. 11:11
 12/18 munyamunya ***** válasza:

Kedves 10-es!

A "rés-elmélet" egy létező elgondolás, ami hasonlóan gondolkodik, mint amit leírtam, és már a XX. század elejétől ismeretes.

Sátánnak van hatalma ezen a földön/világban, képes csodákat is tenni, tüzet hoz alá az égből, a fenevad képébe lelket ad, hogy az megszólaljon, szóval mindazt megteheti, amit Isten enged neki. Teremteni persze nem tud, de meglevő "alapanyagból" valami sajátot létrehozni mindenképpen.

A más bolygókon lehetséges élet kérdése nem egyszerű. Erre Bibliai alapokon álló, biztos választ nem tudok.

2013. jan. 10. 11:33
 13/18 anonim ***** válasza:

Így van...

9-es vagyok.

Az olyanok mint az Énok könyve Tamás könyve Judit könyve, egyik sem Istentől ihletett könyv, már csak a Tartalma miatt sem.

Az ami az egész írással összhangban van az az ihletett.

Így is avval vádolják a bibliát, hogy ellent mond önmagának.

Ezek a könyvek meg homlok egyenest ellenkezik az Isteni szándékkal, akarattal, ezért nem lehet Istentől ihletett, mint hogy a Mormon könyv sem és a quorán sem Istentől van.

2013. jan. 10. 13:06
 14/18 munyamunya ***** válasza:

9-es!

Áruld már el, mi ellenkezik a Biblia többi iratával az Énok könyvében?

Mint mondtam, Júdás apostol idéz belőle. Akkor ő most rosszul tudta, hogy ihletett könyv?

2013. jan. 10. 13:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Mivel Ádámról azt olvassuk a Bibliából,hogy Ő volt az első ember akit Isten megteremtett 1Mózes 1:26.27,ezért biztosak lehetünk, hogy előtte semmilyen ember nem élt és nem létezett. 1Mózes 1:1-25.
2013. jan. 10. 14:15
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy az én hitemnek semmi köze nincs a kérdéshez, pusztán kíváncsiságból érdekel, hogy ezt is tisztázzuk én agnosztikus teistának vallom magam.

És még egyszer leírom: nem pontosan emberek, nem is emberként vannak megemlítve hanem újra mondom valami homizéként..

Azt sem tudom, hogy hol és milyen leírásban említik, lehet az is, hogy csak valami ókeresztény mendemonda, vagy valami kisebb keresztény közösségben él a történet.

2013. jan. 10. 14:59
 17/18 antenor ***** válasza:
Kedves kérdező. Egy Bibliában hívő embernek nem kell az agyát kikapcsolni mielõtt a gyülekezetbe megy, vagy a kezébe veszi a Bibliát. Én hiszem, hogy a Biblia igaz, viszont tisztába vagyok azzal is, hogy léteztek a kb. 6000 évvel ezelõtt megteremtett Ádám, illetve az adámi emberiség elõtt embefromájú lények. Ahogy léteztek dinoszauruszok is több tízmillió éven át, jóval a 6000 évvel ezelõtti teremtés elõtt, ahogy itt már említették az ún. réselméletet. Valóban van különbség az ádámi, Istentõl teremtett lény és a hozzá hasonló, de más genetikai felépítéssel rendelkezõ emberformájúak között. Ezek az utóbbiak a bukott angyalok által jöttek létre. Az Ismertebb válatozat az 1Móz. 6:4-ben is felvázolt angyali és emberi keveredésbõl létrejött óriások és egyéb emberi, állati hybrid lények. Ezek miatt jött az özönvíz, s a korai egyházatyák is ezt vallották. Az Ádám elõtti lényekrõl is fennmaradtak források a suméroktól, akik a földre ereszkedett istenektõl (bukott angyaloktól) kapták az idevonatkozó információikat. Eszerint a földön lakozó istenek több tízezer évvel ezelõtt létrehoztak bizonyos emberformájú lényeket, akik valóban hiányában voltak az értelemnek, emiatt ezek az istenek anyagi testben megjelenve keverték a maguk génjeit teremtményeikkel, s ebbõl már egy épkézlább emberformájú jött létre, akiknek volt egy többszázezer évre visszamenõ királylistájuk. A bukott angyalok verzióját nem kell az isteni igazságok szintjén kezelni, viszont, ha nem Istenteremtette õket, akkor valóban ez az egyetlen alternatíva.
2013. jan. 10. 20:07
 18/18 LezlieG válasza:

Utolsónak! én is valami hasonlót ismerek, hogy az angyalok, vagy bukott angyalok keveredtek emberekkel és az ő félvéreiket hívták óriásoknak vagy NEPHILIMEKNEK :)

szegény kérdező kérdésére senki sem válaszolt....

2014. dec. 17. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!