Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek megtérésük előtt még rosszabbul vannak, mint bármikor?

Figyelt kérdés
Amikor Istenről beszélnek nekik,akkor hirtelen még rosszabbul lesznek,mint voltak...aztán megtérnek..Még jobban össze kell törniük?
2012. márc. 7. 08:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha valamelyik szektába akarnak "megtérni",akkor érthető,hogy rosszul vannak.
2012. márc. 7. 08:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Mert a gonosz így próbálja megakadályozni, hogy megtérjen.
2012. márc. 7. 08:43
 3/11 lsandor ***** válasza:
Nos mit akar jelenteni ez a megtérés? Vagy mit jelent az amit mondasz a gyakorlatban?
2012. márc. 7. 09:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem rá, hogy rosszul lettem volna. Nem értem, hogy miről beszélsz.
2012. márc. 7. 11:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Mikor beszélek valakinek Istenről,akkor azt mondja,hogy inspirálja a dolog,de egyre jobban szenved....akkor most mi van?
2012. márc. 7. 11:09
 6/11 lsandor ***** válasza:
De miért szenved egyre jobban? Ez furán hangzik. De fontos, hogy amiket mondasz az szilárdan a Biblián alapuljon
2012. márc. 7. 11:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom,csak azt mondja,hogy még mindig drogozik,dohányzik,iszik esténként,hogy elfeljtse a múltját.Mondtam neki,hogy egyedül nem fog menni,Isten kell hozzá!
2012. márc. 7. 11:19
 8/11 lsandor ***** válasza:
Hát igen. Az biztos, hogy ilyen helyzetben nagy mértékben szükség van Isten támogatására. De az ilyen dolgokkal fel is kell hagynia
2012. márc. 7. 11:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egyáltalán miért akarsz te bárkit is megtérésre buzdítani? Ez nem megy parancsszóra, csak Isten szavára - és igen, én is "megszenvedtem", amikor szembesülnöm kellett azzal, hogy az egész korábbi életem, életfelfogásom megváltozik. Nagyon sok mindent el kellett fogadnom, meg kellett tanulnom, de Isten segítségével sikerült. Elsősorban a szabad akaratról való "lemondás" okozott problémát számomra, ami persze nem teljesen így van, hiszen a szabad akaratom továbbra is fennáll, de szembesülnöm kellett azzal, hogy ha Istenre bízom magam, akkor el kell fogadnom az útmutatásait is, sokszor a saját szándékaimmal és jellememmel ellentétes módon. Ez bizony nehéz, és amíg nem születtem újjá, addig nehéz volt belátni, hogy ez nem lemondás, hanem valóban ad hozzá Isten új lelket és szívet, és cseppet sem élem majd meg lemondásként! Szóval valóban nehéz, de én azt gondolom, hogy nem a Te dolgod, ezen mindenkinek egyedül kell átesnie - és saját tapasztalatom, hogy a "jószándékú", külső "segítség" csak hátráltatja ezt a folyamatot. Bízd Istenre a dolgot!

2012. márc. 7. 15:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Én már megtértem régen, és a mai napig szoktam rosszul lenni amikor imádkozom, bár hála Istennek egyre ritkábban.

Ezek azért vannak, mert a sátán ezt nem szereti, azt akarja hogy ne tegyem, ahogy megtéréskor is lehet ilyen érzése az embernek.

2012. márc. 7. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!