Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek megtérésük előtt még rosszabbul vannak, mint bármikor?

Figyelt kérdés
Amikor Istenről beszélnek nekik,akkor hirtelen még rosszabbul lesznek,mint voltak...aztán megtérnek..Még jobban össze kell törniük?
2012. márc. 7. 08:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is rosszul éreztem magam megtérésem előtt, mert a keresztről szóló üzenet nagyon az elevenembe vágott, de nem bíztam senkiben, magam próbáltam megérteni, mit vár tőlem Isten. Persze Isten (Jézus) tulajdonságairól fogalmam sem volt, így nem is tudtam bízni benne sem. Ha nem a kedves és jóságos apukánkat látjuk benne, hanem a világi hatalmasságokról mintázva egy despotát, az nem lesz vonzó számunkra. De Isten megmutatta Jézusban, hogy kegyelmes, jóságos, megértő, türelmes, segítőkész, egyenes, teljesen megbízható, megbocsátó.

Azokra gondolva, akik alkoholfüggők, drogoznak, stb. Imádkozol is értük? Mert amit próbálsz, bizonyára jó akar lenni, de ha Istent kérjük, ő sokkal jobban tudja csinálni a dolgokat, mint mi. Valószínűleg ők azért függnek a múltjuktól, mert nem tudnak megbocsátani azoknak, akik vétkeztek ellenük. Talán jó lenne megmutatni neki, hogy ők is mennyit vétkeztek, és Isten hajlandó megbocsátani nekik mindazt. Teljesen tiszta lappal indulhatnak minden nap. Akkor talán ők is képesek lesznek megbocsátani. Másrészt arra irányítanám a gondolataikat, amiért hálásak lehetnek, hogy azokon gondolkodjanak, ne a fájdalmas dolgokon. Azonkívül elmondanám nekik, hogy szükségük van az elvonókúrára, mert egyedül a leszokás aligha fog menni.

2012. márc. 8. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!