Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor járok rosszabbul, és...

Mikor járok rosszabbul, és miért? Ha hiszek Istenben, de nincs, nem hiszek Istenben de van?

Figyelt kérdés
Amikor hitre jutottam, édesapám kétségbe esve akart megmenteni a "szektások" kezéből. Mikor kérdeztem miért, azt monda: nem akarja, hogy csalódjak. De ha nincs Isten és a halálom után megszűnik a tudatom, honnan fogom tudni: hittem egy Istenben aki nincs?
2010. jan. 5. 08:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Miért gondolod, hogy édesapád a halálod utáni csalódástól akar megvédeni? Ez úgy baromság ahogy van! Eulajdonképpen ezt a kérdésben is leírtad.

Nem tudom melyik gyülekezethez csatlakoztál volna, de tulajdonképpen mindegy. Akiket a köznyelv szektásoknak nevez, közös jellemzőjük, hogy szépen lassan, fokozatosan elveszik az ember önállóságát, szabadságát, józan ítélőképességét, esetleg pénzét-vagyonát.

És ha egyszer elég erős lesz az ember hogy szembe nézzen a valósággal és elműlik a rózsasín köd, ott áll az ember önállóság, pénz nélkül, hit és gyülekezet nélkül. Na erről a csalódásról beszélt apád!

2010. jan. 5. 08:23
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Nem mindegy,hogy szektához akarsz csatlakozni,vagy valamelyik keresztény egyházhoz.(Katolikus,református,evangéliks,baptista)Ezek az egyházak meghagyják az önállóságodat, a szekták pedig nem.Az előző igazat írt.
2010. jan. 5. 08:57
 3/19 anonim ***** válasza:
56%

Szektásokhoz ne csatlakozz, egyébként a hit nem attól függ, melyik felekezethez tartozol, hinni attól függetlenül is lehet, ezt nem vallás mondja meg, egy mondás szerint "minden út Rómába vezet", én meg azt mondom, hogy minden vallás tartalmaz valamit a teljes igazságból. De a szektákkal legyél óvatos, mert szélsőségekre képesek.

Én római katolikus kereszténynek vagyok keresztelve, de ettől függetlenül jobban szeretem inkább hívőnek mondani magam, ennek pusztán egyik legegyszerűbb oka, hogy úgy látom, sok tekintetben sokan letértek az eredeti útról, és fontosabb lett a rituálé, mint a tartalom, és ez pont az, amit Jézus anno elvetett a zsidóknál, és bár megmaradtam kereszténynek, és én megtöltöm a magam rituáléit tartalommal, de nem azonosulok azokkal, akik hiteltelenek, és próbálom azokat szem előtt tartani, akik hitelesek azon az egyházon belül is, ahova tartozom.

Ha te is így állsz hozzá, akkor abba igazából senki nem szólhat bele, akár tartozol valahova, akár nem, mert ez benned van, és úgyis megtalálod a te utadat, amihez senkinek semmi köze.

2010. jan. 5. 09:11
 4/19 anonim ***** válasza:
55%

ha nem szűnik meg a tudatod (mert az, h nincs Isten, nem jelenti azt feltétlenül,hogy a tudatod is megszűnik), akkor tényleg nagyon fájni fog, hogy tévhitben élted le az egész életed és fölösleges volt minden erőfeszítésed a vallás felé...

másik szemszögből viszont ha mégis létezik Isten és úgy, ahogyan azt itt a keresztények elképzelik, fájni fog, amit kapni fogsz tőle a halálod után, hogyha nem hiszel benne

szerintem egyformán szar ügy mind a kettő, és inkább a saját józan eszedre hallgass vagy a szívedre, ahelyett, hogy azon gondolkodsz, hogyan járhatnál jobban...ez amúgy sem tisztességes dolog :) ne azért higyj vagy ne higyj, mert félsz a következményektől

2010. jan. 5. 09:47
 5/19 anonim ***** válasza:
44%

: ma 09:47

Úgy érted azért kell hinni a keresztények szerint Istenben, mert ha nem hiszel benne, akkor jól megszívat majd?

Elég furcsa vallás lehet ez.... :-/

2010. jan. 5. 09:56
 6/19 A kérdező kommentje:
Igen, megint nem a lényegről beszélünk, de ezt már édesapámnál is megszoktam! Szektának apám nevezi, ezért az idéző jel. Csak és kizárólag a Biblia tanítását fogadom el, hitelesnek, mindenki testvérem Krisztusban, aki ezt vallja, felekezeti hovatartozás nélkül. Csalódtam már emberekben, barátokban, saját magamban, de Istenben, és az ő kijelentésében nem. Pedig 16 év alatt történt velem ez-az hidd el. Szóval még mindig várom a válasz, mi van, ha az ateisták tévednek, és testi haláluk után azon kapják magukat: Isten előtt állnak?
2010. jan. 5. 10:12
 7/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdésfelvető!

Úgy lehet, ahogyan az előző hozzászólók írták, Édesapád valószínűleg arra gondolt, hogy a "szektákban" kihasználnak, elveszik mindened, majd otthagynak magadra.

Nos én szeretném cáfolni ezt, bizonyára léteznek ilyen szekták, de akiket szektának minősítenek pl. az előző hozzászólók is (minden történelmi egyházon kivüli felekezet) azok nagyrésze egyáltalán nem ilyen. Jómagam 18 éves koromig történelmi egyházba jártam, majd megismertem jópár "szektát" jártam szabadkeresztény és metodista gyülekezetekbe, végül adventista lettem.

Meggyőződésem, hogy ha hiszel Istenben az segít jobb emberré válnod, vagyis mindenképpen jobban jársz vele te is és a környezeted is, már itt a földi életedben.

Természetesen minden ember számára fontos, hogy mi lesz vele a halála után, de ha itt a földi életedben megteszel mindent azért, hogy alkalmas légy az örök életre, akkor van reménységed abban, hogy az Isten fel fog támasztani egy örök életre.

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

2010. jan. 5. 10:13
 8/19 anonim ***** válasza:
09:56: tanulj már meg értelmezve olvasni...előbb leírtam mindkét szemszögből (magyarul bármelyik fél tévedhet)... nem mondtam ilyet, h hinni KELL bármiben is, mert akkor ez és az lesz...épp azt írtam a végére, hogy nem ez alapján kell eldöntenie, miben hisz... én pl ateista vagyok, de van annyi eszem, hogy átlássam a keresztények gondolkodását is
2010. jan. 5. 10:26
 9/19 anonim ***** válasza:

Hogy mi lesz, ha az ateisták tévednek, azt nem tudjuk, csak feltételezések vannak, mindenkinek megvan a maga oka arra, miért gondolkodik úgy, ahogy, és ez biztos, hogy lényeges tényező lesz odaát is. Ismerek egy idős nénit, aki nagyon kedves, arany szíve van, de amikor a férje temetésén a pap nem jelent meg, hanem részegen fetrengve találták meg valahol, akkor elfordult az egyháztól, de a hittől igazándiból nem (azt mondta, a papot utána aztán elhelyezték, de ez akkor is nagy törés volt).

A templomok nagyon szép művészettörténeti emlékek, építészeti és egyéb képzőművészeti alkotások, az egyházi zene is, az orgonazene... stb. mind-mind egy darabka a múltból, amik nélkül nem ismernénk azokat a korokat. De Isten a szívekben lakik, Isten temploma nem a kőépítmények, hanem az egyes emberek, és ott van akkor is, ha meghúzódsz a szobádban.

De ha mégsincs, akkor az nem jelent semmit, valószínűleg, ha van valami-valaki odaát, akkor a halál csak egy kapu, ha nincs semmi, úgyse tudjuk meg.

Hülye hasonlat, mi bosszant jobban, ha hetente folyamatosan kitöltöd és befizeted a lottót, és nem nyersz, vagy ha egyszer nem veszel szelvényt, és a te számaidat húzzák? Valószínűleg megvan az okod, miért nem vettél, és annak függvényében dühöngsz (nem volt hely, nem volt idő, vagy pénz hiányzott, beteg lettél, vagy csak egyszerűen hülyeségnek tartottad, pedig minden adott volt...).

2010. jan. 5. 10:56
 10/19 A kérdező kommentje:
Ti tényleg nem éreztek semmi ellentmondást abban, hogy az ember egy véletlen folyamat végterméke, és még is elvárjátok tőle, hogy erkölcsös legyen? Azt mondjátok a Biblia tele van ellentmondással. És az evolúció nincs? Ott minden egyenes, tiszta és világos? De e lényeges kérdésem most az: miért kéne erkölcsösnek, tisztességesnek lennie az embernek, ha az evolúció egyik ága csupán? Mi alapján ítélitek el, ha lop csal, hazudik. Ő az evolúciónak ilyen terméke, és kész. Én Istenhittel joggal várom el Isten teremtményétől aki Istentől értelmet kapott, hogy értelmesen éljen. De ha nincs isten, ki találta ki az erkölcsöt? És főleg, miért venném komolyan. Te élj tisztességesen ha akarsz, én meg had ne ha nem akarok. Ki mondja meg, hogy melyik embernek van igaza? Ha van Isten, Ő felettem áll mindennek, és megmondhatja. De egy másik ember már hogy állhatna felettem és mondhatja meg: mi helyes és mi nem?
2010. jan. 5. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!