Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor járok rosszabbul, és...

Mikor járok rosszabbul, és miért? Ha hiszek Istenben, de nincs, nem hiszek Istenben de van?

Figyelt kérdés
Amikor hitre jutottam, édesapám kétségbe esve akart megmenteni a "szektások" kezéből. Mikor kérdeztem miért, azt monda: nem akarja, hogy csalódjak. De ha nincs Isten és a halálom után megszűnik a tudatom, honnan fogom tudni: hittem egy Istenben aki nincs?
2010. jan. 5. 08:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%
Ha nem hiszel istenben, attól még a mennyországba fogsz kerülni, ha tisztességesen élsz. Ezt mondják a hívők, tehát nincs értelme hinni. Én sem hiszek.
2010. jan. 5. 11:10
 12/19 A kérdező kommentje:
De a Biblia nem ezt mondja, és ettől gáz, ha a Biblia Isten igéje, mert akkor hitetlenül a kárhozatra jutsz, ott aztán szidhatod a hívőket, amiért hazudtak neked!
2010. jan. 5. 11:14
 13/19 anonim ***** válasza:

A Biblia az élet nevű társasjátéknak a szabálykönyve.

Ne Isten miatt legyél jó ember, hanem önmagadért és azokért, akiket szeretsz.

Van egy mondás, hogy ne tegyél olyant másokkal, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek, és tedd azt másokkal, amit te is szeretnél, hogy tegyenek veled. Van más hitvilág, miszerint amit adsz, azt kapod vissza, olyan, mint egy bumeráng, ha jót adsz, jót kapsz, ha rosszat adsz, rosszat is kapsz. Szereted, ha meglopnak? Ha te így vélekedsz, hogy nem éri meg tisztességesnek lenni, mit szólsz, ha más is úgy vélekedik, és pont téged szemel ki, akin tisztességtelen lehet? Szeretnél ingyen dolgozni éjjel-nappal? Mit szólnál, ha a főnököd hó végén közölné, hogy most nem kapsz fizetést, mert ő egy új tévét akar venni? És ha felháborodnál, csak azt válaszolná, hogy hát miért legyen ő jó veled?

Ne hívő szemmel nézd végig, hanem emberi szemmel, egyszerű józan paraszti ésszel. Legyél tisztességtelen, ha úgy tetszik, de akkor ne háborodj fel, ha veled valaki más lesz tisztességtelen.

2010. jan. 5. 11:22
 14/19 A kérdező kommentje:
De nagyon sokan, úgy vélekednek, hogy megéri lopni, megéri tisztességtelennek lenni. Még az egy-két év börtön is bele fér. Nagyon sokan élnek prostitúcióból, még többen a prostituáltakból, hányan termesztenek ma Magyarországon vadkendert, és hányan élnek a kábítószer terjesztésből? De ezekből csak azért lehet megélni, mert komoly kereslet van rá, és ezekre az anyagiakat kevesen keresik meg tisztességesen. És egy Isten nélküli világban miért ne élhetnének így? Miért kéne hogy érdekelje, te elítéled ez.
2010. jan. 5. 21:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kommentjeidből kiderül, hogy az eredeti kérdésre pontosan tudod a választ.

Ha nincs Isten és csak megsemmisülsz akkor tök mindegy, mert nem tudsz semmin elgondolkodni. Ha viszont van Isten és te nem tértél meg az igen nagy bukta. Merthogy akkor bőven lesz időd elgondolkozni, hogy miért nem is hittél Jézus megváltásában.

Amúgy abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy apukád azért félt, mert egy szektából nagyon nehéz szabadulni, és ha mégis sikerül hatalmas lelki törést jelent. Ugyanakkor gyakorlati tapasztalatom, hogy az ateista szülők hajlamosak minden általuk nem ismert vallásfelekezetet szektának minősíteni és bepánikolnak, de csak neked akarnak jót. Ez nálam is így volt, el kellett telni egy két évnek mire a szüleim rájöttek, hogy csak hívő lettem, nem valami szektába keveredtem bele.

Amúgy milyen gyülekezetbe jársz.

2010. jan. 5. 22:48
 16/19 A kérdező kommentje:
Mióta szekta a magyar református egyház? Oda járok.
2010. jan. 6. 21:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Attól, hogy más úgy gondolja, lopni sikk, attól még nem helyes. :-)

Én nem szeretem, ha engem meglopnak, én se lopok mástól.

Az egyik volt munkáltatóm volt olyan pofátlan, hogy nem jelentett be, ebből nekem károm származott, de őt ez nem érdekelte, úgy gondolta, hogy így is megéri, csakhogy én meg nem vagyok hülye, és miután eljöttem tőlük, bejelentettem a munkaügyi felügyeletnél az ügyet, hiszen szabályok vannak rá, hogy ezt így nem szabad, így a munkáltató nem élhet vissza a helyzetével, igaz, hogy elhúzódott hónapokig az ügy, de a felügyelet kivizsgálta, kimentek hozzájuk, leellenőrizték őket, tanúkat hallgattak ki, és végül pénzbüntetést kapott a cég, és kötelezték őket az utólagos bejelentésre, amikor már tudták, hogy nagy xarban vannak, próbáltak hívogatni, pechjükre nem értek el, szóval talán mégse érte meg, mert többszörösen kapták vissza...

2010. jan. 7. 10:50
 18/19 anonim ***** válasza:

22:48 vagyok. Szerintem adj apukádnak egy kis időt, majd rájön, hogy ami történt az előnyödre válik nem károdra. Mint írtam ez nálam is így volt. A ref. egyházban sok a hívő és ők tényleg nem szekta, szóval én nem féltenélek :)

Áldás

2010. jan. 7. 14:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor jársz rosszabbul ha nem hiszel Istenben de van. És azért mert a Biblia tanítása szerint akik hisznek Istenben és az akaratát cselekszik örök életet nyerhetnek.
2010. jan. 22. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!