Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva előtt milyen...

Ádám és Éva előtt milyen emberek éltek?

Figyelt kérdés

Egyszer egy érdekes Bibliával foglakozó műsorban azt hallottam, hogy Ádám és Éva nem az első emberek voltak a Földön, hanem már előttük, és velük párhuzamosan is éltek emberek. Minden megegyezett velük, csak az nem, hogy őket nem Isten teremtette és nem adott nekik lelket. Volt rájuk valami nagyon jó kifejezés, és ez az amire pont nem emlékszem.. Tudja valaki?

(Valami homo.. talán az is lehet, hogy homunkulusz)

2013. jan. 9. 16:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
14%
Ádám és Éva nem létezett, olvass az ember evolúciójáról.
2013. jan. 9. 16:49
 2/18 A kérdező kommentje:
"Vallás" témában vagyunk.. már bocsánat, hogy ebben a témában kérdezek a bibliai teremtéstörténetről és nem a "szerelem és szex" témában...
2013. jan. 9. 17:05
 3/18 anonim ***** válasza:
Tényleg érdekes ez a Biblia, amivel ez a műsor foglalkozott :), mert amit én ismerek, abban az van, hogy Ádám és Éva volt az első emberpár.
2013. jan. 9. 17:50
 4/18 anonim ***** válasza:

Ádám és Éva volt az első ember a Biblia szerint.

Azt kell eldönteni, hogy szószerint elhiszed a történetet hogy így volt, vagy próbálsz a dolgok mögé nézni kicsit.

Aki próbálja összemosni a teremtést valami evolúcionista biológia könyvvel, mindkettőt igaznak beállítva práhuzamosan, az csak baromságot fog kihozni ebből. Legalábbis egy új vallást kreált, amiben kifejlődött az ember és utána szólt hozzá Isten stb..

2013. jan. 9. 18:12
 5/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Jézus azt mondta a főpapi imájában, hogy Isten szava, ami a biblia az igazság

(János 17:17) . . .a te szavad igazság.

ezért a teremtő az állatok, növények s egyéb dolgok után ami a földön levő élethez csak hozzá járulhat megteremtette az első embert, majd mint minden élőnek adott hozzá társat is.

aki nem hiszi el azzal nem tudunk mit kezdeni, de ha Jézus Igazságnak nevezte a bibliát akkor abban nincs hazugság.

2013. jan. 9. 20:15
 6/18 A kérdező kommentje:

Én nem akarom itt megvitatni mi a valóság, nem az a téma most. Az evolúciós elméletet meg egyáltalán nem kell idekeverni, semmi köze az egészhez. Én az eredeti keresztény történetekre vagyok kíváncsi. Tudom, hogy a Biblia szerint Ádám és Éva az első emberpár, és én nem is konkrétan emberekre kérdeztem rá, hanem azokra a homoizékre akik mindenben megegyeztek az emberekkel, csak ő nekik Isten nem adott lelket. (Lehet, hogy nem a Bibliában hanem valami más keresztény szent könyvben írtak róluk.)

Amúgy az a műsor tényleg nagyon érdekes volt, az volt benne a legjobb, hogy minden félrefordítást (amiből érthető okokból a Bibliában nincs hiány) megmagyaráztak és helyesbítettek.

2013. jan. 9. 21:45
 7/18 anonim ***** válasza:
Adventisták hisznek abban, Ellen G. White próféciája alapján, hogy vannak más világok és más lények is. Én ennyit tudok csak.
2013. jan. 10. 00:03
 8/18 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

Létezik egy olyan elgondolás, hogy a mindenség létrejötte, vagyis a "kezdet" és a Föld bolygó környezetének (újra)formálása között eltelt valamennyi idő. Ezen korszak alatt a Sátán ugyanúgy istene volt ennek a világnak, mint most, és az Istentől elszakadva, a saját kigondolása alapján hozott létre különféle lényeket, amelyekben valóban nem volt ott az Istentől eredő szellem, így nem is tartoznak az Isten teremtéséhez - vagyis nem támadnak majd fel - és amik nem maradtak fenn a Föld kietlenné és pusztává válása miatt. Ezt követte a később Jézus Krisztusként eljött szellemi lény munkája, amikor megformálta a Földet olyanná, amilyennek most ismerjük, és ekkor teremtette Isten az első "valódi" embert, aki már az Ő szellemét kapta, és az által lett élő lélekké/élőlénnyé.

Különleges megnevezésről a korábbi emberszerűségekre jómagam nem tudok, de lehet, hogy van ilyen.

2013. jan. 10. 08:42
 9/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

A Biblián kívül nincs más Isten ihletésű könyv.

2Timóteus 3:16= A teljes írás Istentől ihletett.

Ami a biblián kívül van az nem Istentől ered

Írja is a biblia, hogy aki ezeken kívül mást mond vagy hozzá tesz, elvesz az büntetést fog kapni.

Most vagy a biblia az igaz, vagy más könyvek... nincs két féle igazság, egyféle van...

Vagy ezt hiszed el vagy azt, nem sántikálhatunk két felé, ahogy a nem keresztények tették, vagy teszik....

2013. jan. 10. 09:25
 10/18 anonim ***** válasza:
8-as...erről tudnál bővebbet mondani, hogy mi a neve ennek az elképzelésnek???.. Mindenesetre elég érdekes.. Sátán is tud teremteni lényeket??? HMM....de ha már akkor megvoltak a bolygók, akkor talán sikerült kimenekítenie őket valahova....esetleg ők azok, akiket földönkivülieknek nevezünk????
2013. jan. 10. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!