Terhesség elleni védekezés?

Csak engem taszít a gondolat, hogy belenyúljon egy tabletta a hormonháztartásomba (célozva a petesejt érést gátlóra)? Olyan jól működik, nem biztos, hogy ez kellene a nőknek.
Bár a férfiaknak nagyon kényelmes megoldás.

"A pápa is azért van a gumi ellen, mert paráználkodás során szokták használni.
Amúgy ki lehet húzni előbb."
Mert paráználkodás során használják... és akkor már a házasok se használhassák, ha még nincs kellő anyagi háttér egy gyerek felnevelésére. Ha így van vele, akkor miért nem tiltja be a mise bort, hiszen a bort egyesek arra használják, hogy a sárga földig részegedjenek le vele.
A következő szólni fog neked, és minden szexuálisan felvilágosulatlannak, aki nem figyelt biológia órán: kihúzhatod előbb, és oda élvezhetsz ahova akarsz, de az aktus közben a nőbe jutott előváladék tartalmazhat spermákat, amitől ugyancsak teherbe lehet esni.

Utolsó választ nem értem. a pápás válasz pont hogy a gumi mellett szól, nem ellene.
Hogy van más alternatíva is, mint a gyerekcsinálás, mert a szex ugye azt okozza.
De a paráználkodás a házasságon kívüli szex, ha már azt csinálja az ember, akkor védekezzen valahogy, nem?

Nem szoktam a pápa kijelentéseit követni, de én pont téged nem értelek, hogy a töftöf által megfogalmazott kijelentés hogy lehet a gumi mellett?
Vagy ez egy olyan rejtetett irónia, ami elég kacifántosan van megfogalmazva?

Én most tényleg nem értem, hogy ezen mit nem lehet érteni:
" Mi a bűn? A paráznaság és a
gyilkosság. Ti házasok vagytok,
tehát paráznaság nincs. A
tabletta, abortusz mind
gyilkosságok, hiszen onnantól
ember az ember hogy a
hímivarsejt behatol a petesejtbe.
A gumi nem gyilkosság. A pápa is
azért van a gumi ellen, mert
paráználkodás során szokták
használni."
Megválaszolta a pápás felvetést. Teljesen értelmes válasz, és nincs más értelme, csak ami le van írva.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!