Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Terhesség elleni védekezés?

Terhesség elleni védekezés?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni hívő testvéreim ti hogyan védekeztek ?? Mi a legbiztosabb? Persze tudom ,hogy az egyház nem fogad el nagyon semit,csak a hőmérőzést,igen ám, csak már mink nagyon sokan vagyunk ez végett! Csak hívők írjanak!! Köszönöm!!
2012. dec. 30. 11:37
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
0%

1 kérdés: a pap honnan tudja, hogy te csak hőmérőzől?

meglátogat otthon és átkutatja a lakást, tabletta és gumi után kutakodva?

2012. dec. 30. 11:48
 2/36 A kérdező kommentje:
Írtam hogy csak hívők írjanak!!
2012. dec. 30. 11:50
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

20 év házasság, 4 szándékos gyermek,nulla abortusz és kielégítő szexuális élet után merem azt mondani, hogy éljen a gumi. :))))

Én nem bízom a hőmérőzésben. Gyógyszert elvből nem szedek, ahogy a spirált is elutasítom. A családtervezés híve vagyok, és a felelős szexé.

2012. dec. 30. 11:58
 4/36 anonim ***** válasza:
58%

Az egyház elítél minden más módszert a hőmérőzésen kívül.

Ezek után te két dolgot tehetsz:

- betartod a parancsukat (és valószínűleg gyereked lesz 2 éven belül),

- vagy nem tartod be a parancsukat: ez esetben használj egy normális fogamzásgátlást. A gumi vagy a tabletta a legbiztosabb.

2012. dec. 30. 12:08
 5/36 anonim ***** válasza:
17%
Az egyház azokat a védekezési módszereket tiltja, amik a megtermékenyített petesejtet pusztítja el. Emiatt nem szedek gyógyszert vagy használok spirált.
2012. dec. 30. 12:12
 6/36 anonim ***** válasza:
68%

Az egyház a gumit is tiltja, pedig az nem így működik és még a nemi betegségek ellen is véd.

Amúgy sokféle fogamzásgátló létezik, ami nem a zigótát pusztítja el - de az egyház ezeket is tiltja.

Végül: lehetne olyan tablettát is készíteni, ami a zigótára már nem ártalmas - de fölösleges, mert az egyház ezt is tiltaná (csak, mert) - valamint ez már nem lenne 99.9% hatékony.

2012. dec. 30. 12:27
 7/36 anonim ***** válasza:
Nem katolikusként, de hívőként azt mondom, hogy minden olyan védekezés, ami nem a már megtermékenyített petesejt elpusztítására irányul, elfogadható.
2012. dec. 30. 12:48
 8/36 anonim ***** válasza:
55%

"mink nagyon sokan vagyunk ez végett!"

Helyesen: mi már nagyon sokan vagyunk e miatt!

Én azt mondom, hogy amelyik családban már van 3-4 gyerek - ott az egyház mélyen hallgasson, ha a fogamzásgátlásról van szó. Mégis, mit akarnak?

Rákényszeríteni a szülőket az 5., 6., 7... stb gyerek megszülésére és felnevelésére is?

Vagy pedig ne szeretkezzenek többé?

Elmehetnek a fenébe.

2012. dec. 30. 12:56
 9/36 anonim ***** válasza:
Az egyház nem tiltja a gumit.
2012. dec. 30. 13:08
 10/36 anonim ***** válasza:
56%

Ehhez képest a pápa nem mulasztja el időnként kijelenteni, hogy senki se használjon gumit.

Ja, hogy aki nem fogadja el a pápát sem...

2012. dec. 30. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!