Terhesség elleni védekezés?

1 kérdés: a pap honnan tudja, hogy te csak hőmérőzől?
meglátogat otthon és átkutatja a lakást, tabletta és gumi után kutakodva?

20 év házasság, 4 szándékos gyermek,nulla abortusz és kielégítő szexuális élet után merem azt mondani, hogy éljen a gumi. :))))
Én nem bízom a hőmérőzésben. Gyógyszert elvből nem szedek, ahogy a spirált is elutasítom. A családtervezés híve vagyok, és a felelős szexé.

Az egyház elítél minden más módszert a hőmérőzésen kívül.
Ezek után te két dolgot tehetsz:
- betartod a parancsukat (és valószínűleg gyereked lesz 2 éven belül),
- vagy nem tartod be a parancsukat: ez esetben használj egy normális fogamzásgátlást. A gumi vagy a tabletta a legbiztosabb.

Az egyház a gumit is tiltja, pedig az nem így működik és még a nemi betegségek ellen is véd.
Amúgy sokféle fogamzásgátló létezik, ami nem a zigótát pusztítja el - de az egyház ezeket is tiltja.
Végül: lehetne olyan tablettát is készíteni, ami a zigótára már nem ártalmas - de fölösleges, mert az egyház ezt is tiltaná (csak, mert) - valamint ez már nem lenne 99.9% hatékony.

"mink nagyon sokan vagyunk ez végett!"
Helyesen: mi már nagyon sokan vagyunk e miatt!
Én azt mondom, hogy amelyik családban már van 3-4 gyerek - ott az egyház mélyen hallgasson, ha a fogamzásgátlásról van szó. Mégis, mit akarnak?
Rákényszeríteni a szülőket az 5., 6., 7... stb gyerek megszülésére és felnevelésére is?
Vagy pedig ne szeretkezzenek többé?
Elmehetnek a fenébe.

Ehhez képest a pápa nem mulasztja el időnként kijelenteni, hogy senki se használjon gumit.
Ja, hogy aki nem fogadja el a pápát sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!