Akik igaz szívvel olvassák a bibliát, biztos nem fognak benne csalódni?
Úgy látszik nem egy Bibliát olvasunk. :)
Az ember társas lény, de a pszichológia sosem buzdít arra, hogy segíts másokon, hanem inkább segíts magadon. Az Én-t emeli magasba, ahonnan jó nagyot lehet zuhanni, nem pedig alázatra tanít, ahonnan fel lehet emelkedni.
A pszichológiában az egyes, különálló egó a lényeg, a Biblia pedig egységet hirdet.
"Az ember társas lény, de a pszichológia sosem buzdít arra, hogy segíts másokon, hanem inkább segíts magadon."
melyik pszichológia nem buzdít szerinted?
a pszichológiának van egy csomó ága.
vannak számos csoportos pszichológiai foglalkozások is, ahol a közösség segít egymásnak.
Azt úgy hívják, hogy önsegítő csoport.
Mit akarsz tudni? Hívő vagy? Nem hiszem. Ateistaként akarsz valamire választ vagy önigazolást kapni? Tényleg erre van szükséged? Sajnálom.
azokat hívják önsegítő csoportnak, ahol nincs állandó pszichológusi vezető (vagy egyáltalán nincs), hanem a hasonló problémával küzdők segítik egymást.
ahol önmagunkon, tudunk segíteni (ebben is benne van a többes szám). amit egyedül nem tudnának megtenni, a csoport segítségével sikerül.
de számos más csoport is van.
de a biblia is megkíván elmélyülést, sokan imádkoznak magukban IS, nem csak közösségben. és ez nem jelenti azt, hogy a biblia egyedüllétre buzdítana.
ez fordítva is igaz. attól, hogy magadon is kell segíteni (nem azt várni, hogy majd mások megoldják), attól még szükség van a másik segítségére, valamint arra, hogy te is segítsek másokon.
"Mit akarsz tudni?"
sok mindent. konkrétan mire gondolsz?
"Hívő vagy?" az az én magánügyem, hogy hívő vagyok-e vagy sem. és ha igen, miben hiszek.
" Ateistaként akarsz valamire választ vagy önigazolást kapni? Tényleg erre van szükséged? Sajnálom."
szerintem az ilyen kijelentéseid miatt vetnek meg, nem a megtérésed miatt. az ember azt szokta sajnálni, akiket lenéz. ha lenézed a másikat, akkor ne csodálkozz, ha megvetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!