Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaz szívvel olvassák a...

Akik igaz szívvel olvassák a bibliát, biztos nem fognak benne csalódni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 28. 21:11
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nem egy Bibliát olvasunk. :)

Az ember társas lény, de a pszichológia sosem buzdít arra, hogy segíts másokon, hanem inkább segíts magadon. Az Én-t emeli magasba, ahonnan jó nagyot lehet zuhanni, nem pedig alázatra tanít, ahonnan fel lehet emelkedni.

A pszichológiában az egyes, különálló egó a lényeg, a Biblia pedig egységet hirdet.

2012. dec. 30. 16:11
 22/26 A kérdező kommentje:

"Az ember társas lény, de a pszichológia sosem buzdít arra, hogy segíts másokon, hanem inkább segíts magadon."

melyik pszichológia nem buzdít szerinted?

a pszichológiának van egy csomó ága.

vannak számos csoportos pszichológiai foglalkozások is, ahol a közösség segít egymásnak.

2012. dec. 30. 16:50
 23/26 anonim ***** válasza:

Azt úgy hívják, hogy önsegítő csoport.

Mit akarsz tudni? Hívő vagy? Nem hiszem. Ateistaként akarsz valamire választ vagy önigazolást kapni? Tényleg erre van szükséged? Sajnálom.

2012. dec. 30. 17:00
 24/26 A kérdező kommentje:

azokat hívják önsegítő csoportnak, ahol nincs állandó pszichológusi vezető (vagy egyáltalán nincs), hanem a hasonló problémával küzdők segítik egymást.

ahol önmagunkon, tudunk segíteni (ebben is benne van a többes szám). amit egyedül nem tudnának megtenni, a csoport segítségével sikerül.

de számos más csoport is van.

de a biblia is megkíván elmélyülést, sokan imádkoznak magukban IS, nem csak közösségben. és ez nem jelenti azt, hogy a biblia egyedüllétre buzdítana.

ez fordítva is igaz. attól, hogy magadon is kell segíteni (nem azt várni, hogy majd mások megoldják), attól még szükség van a másik segítségére, valamint arra, hogy te is segítsek másokon.

2012. dec. 30. 17:16
 25/26 A kérdező kommentje:
őszinteséget, igazságot várok.
2012. dec. 30. 17:17
 26/26 A kérdező kommentje:

"Mit akarsz tudni?"

sok mindent. konkrétan mire gondolsz?

"Hívő vagy?" az az én magánügyem, hogy hívő vagyok-e vagy sem. és ha igen, miben hiszek.

" Ateistaként akarsz valamire választ vagy önigazolást kapni? Tényleg erre van szükséged? Sajnálom."

szerintem az ilyen kijelentéseid miatt vetnek meg, nem a megtérésed miatt. az ember azt szokta sajnálni, akiket lenéz. ha lenézed a másikat, akkor ne csodálkozz, ha megvetnek.

2012. dec. 30. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!