Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik igaz szívvel olvassák a...

Akik igaz szívvel olvassák a bibliát, biztos nem fognak benne csalódni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 28. 21:11
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

konkrétan milyen könyvek kínálják tálcán a boldogságot?

2-3 címet tudnál írni?

2012. dec. 29. 14:30
 12/26 titak ***** válasza:

Aki szívvel olvassa a Bibliát az biztosan nem fog benne csalódni, de aki ésszel....!?

"A kérdező kommentje:

konkrétan milyen könyvek kínálják tálcán a boldogságot? "

- Káma szutra - :o)

2012. dec. 29. 22:28
 13/26 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy tálcán kínálják a boldogságot, hanem hogy úgy tűnik.

Ha szoktál járni nagyobb könyvesboltokban, biztos láttál ilyet, mint például

Müller Péter: Örömkönyv

Úgy tűnik, mintha valami nagy bölcsesség rejlene a misztikusan-költőien-cukormázasan megfogalmazott sorok között, de számomra csak egy dél-amerikai szappanopera filozofáló megfelelőjének tűnik. Giccsesen megfogalmazott álbölcsességek. Ne dőlj be nekik.

2012. dec. 29. 22:56
 14/26 A kérdező kommentje:

Müller Péter könyvet nem hiszem, hogy valaha a kezembe vennék. elég unalmas férfi (beszélgetést hallottam vele).

Elvárásom semmi nincs felé.

De egy valódi, jóféle pszichológiai könyv hasznosabb tanácsokat ad a bibliánál.

2012. dec. 29. 23:23
 15/26 A kérdező kommentje:

"Sokan először ezt várják, mert úgy vélik, a könnyebb élet a boldog élet."

a biblia szerint boldogtalannak kell lennünk?

2012. dec. 30. 00:44
 16/26 anonim ***** válasza:

„Müller Péter könyvet nem hiszem, hogy valaha a kezembe vennék. elég unalmas férfi (beszélgetést hallottam vele).

Elvárásom semmi nincs felé.

De egy valódi, jóféle pszichológiai könyv hasznosabb tanácsokat ad a bibliánál.”

Azt hiszem, egyetértek. Mondjuk a Biblia nem csak a földi létre összpontosít, így nem biztos, hogy éppen mondjuk lelki válságok kezelésében felér egy tényleg jó pszichológiai segédanyaggal. Viszont nem is feltétlenül ez a dolga.

„a biblia szerint boldogtalannak kell lennünk?”

Nem. A Biblia szerint az emberi élet igazi célja megtalálni az utat Istenhez. Értelemszerűen ez az állapot jelenti benne az igazi boldogságot. Viszont ennek elérése nem feltétlenül könnyű, sőt, alapvetően nem az. De Jézus egy egész beszédet tartott arról, hogy mi az igazi boldogság:

„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.

Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket.

Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld.

Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele.

Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak.

Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent.

Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket.

Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.

Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam.

Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is.”

Mt 5:3-12

2012. dec. 30. 01:10
 17/26 A kérdező kommentje:

közben rájöttem, hogy a második idézetet félreolvastam. és pont írni akartam emiatt. mert az legtöbb esetben igaz, hogy tennünk kell a dolgokért. ami hol könnyű, hol nehéz.

(adott esetben lehet a könnyebb út is jobb, nem mindig csak a nehezebb az).

"De a Biblia sok helyen fájdalmat és szenvedést ígér azoknak is, akik követni igyekeznek a tanításokat. "

ez nekem ennek van valami szado-mazo sugallata. azt hiszem emiatt kötöttem össze a bibliát a boldogtalansággal.

2012. dec. 30. 01:21
 18/26 anonim ***** válasza:

A pszichológiai könyvek tele vannak bibliai tanításokkal mai nyelvre lefordítva.

Viszont amiben különbözik a Bibliától az az, hogy a pszichológia azt mondja, hogy egyedül kell megoldani mindent, különben nem leszel überf.sza csávó.

A bibliai tanítás meg arról szól, hogy senkit sem szabad magára hagyni, ha valakinek problémája van, azt a közösség segítsen megoldani.

A szenvedés pedig a többi ember megvetése. De én nagy örömmel vállalalom, mert olyanok köpnek le hitem miatt, akiket még távoli ismerősnek sem szeretnék. De tény, hogy még a család is el tud fordulni attól, aki megtér. Viszont egy megtért olyan látásmóddal fog rendelkezni, ami a továbbiakban segíteni fog neki ebben.

2012. dec. 30. 08:10
 19/26 anonim ***** válasza:
A Biblia nem könnyű, hanem igaz és boldog életet kínál, és erőt a nehézségekben. Ha ezt el tudod fogadni, rengetet nyersz, és nem fogsz csalódni. Nem konkrét megoldásokat kínál, csak módszert.
2012. dec. 30. 11:13
 20/26 A kérdező kommentje:

"

Viszont amiben különbözik a Bibliától az az, hogy a pszichológia azt mondja, hogy egyedül kell megoldani mindent, különben nem leszel überf.sza csávó."

melyik pszichológia mond ilyet?

az ember társas lény. van, igaz, hogy van amit egyedül kell megoldani, de sokmindenhez több ember kell.

"A szenvedés pedig a többi ember megvetése.

De én nagy örömmel vállalalom, mert olyanok köpnek le hitem miatt, akiket még távoli ismerősnek sem szeretnék. De tény, hogy még a család is el tud fordulni attól, aki megtér. Viszont egy megtért olyan látásmóddal fog rendelkezni, ami a továbbiakban segíteni fog neki ebben."

sok megtértet nem vetnek meg. akit megvetnek, ott valami másnak is kell lennie.

2012. dec. 30. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!