Akik igaz szívvel olvassák a bibliát, biztos nem fognak benne csalódni?
Az Ószövetség durva. De arra jó, hogy más kárából tanuljak.
Az Újszövetség pedig egyrészt maga a szeretet, amiből a mai okosok annyira szeretnek idézni (tele a Facebook jobbnál jobb idézetekkel, amiknek bibliai alapja van), másrészt leírja a jövőt.
Mi lenne benne csalódás? Annak az, aki szerint a külső és a pénz fontos. Annak biztos, hogy az. De aki megérti a lényegét, az onnantól más szemmel fog látni.
Ha olvasás előtt kéred Istent, hogy a Szentlélek vezessen, akkor meg fogod érteni, és szívedbe tudod zárni az olvasottakat.
Az Ószövetségben pedig lehetnek furcsának tűnő dolgok, de mindennek meg volt a maga oka. Isten akkor is ugyanaz volt.
"A Biblia nem ad könnyű utat a boldogsághoz, mint a kortárs "pszichológusok" könyvei."
ez alatt mit értesz?
Vannak ezek a könyvek a könyvesboltokban, amit általában valami, magát pszichológusnak vagy filozófusnak tituláló ember írt (egyébként simán lehet, hogy valóban van ilyen végzettségük), és általában a boldog, teljes életről meg hasonló jól hangzó dolgokról írnak, szép, színes borítójú, az író portréjával ellátott könyveket. Szerintem mondjuk tisztán marketing az egész, hisz minden ember szeretne boldog lenni, és manapság, az ezotéria meg az elmebaj terjedésével az efféle írásoknak, melyek egyébként nagyjából egy divatmagazin életvezetési-pszichológiai eszmefuttatásainak színvonalán mozognak, viszonylag nagy divatjuk van.
Csábító, mert könnyű megoldásnak ígérkezik, és a boldogságot úgy tűnik, tálcán kínálják, de tapasztalatom szerint (noha végig nem olvastam egyet sem) pusztán trivialitások és lózungok gyűjteményes kiadásai. Lehetséges, hogy van köztük olyan, ami valódi értékeket is felmutat, de biztos, hogy nem akadt az én kezembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!