Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó az ima?

Mire jó az ima?

Figyelt kérdés
Ha egyszer az a helyes, hogy engedünk Isten akaratának, akkor mi értelme van imádságban kérni bármit is? A "Mi Atyánk" is arról szól, hogy "legyen meg a Te akaratod".

2012. dec. 23. 22:32
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Hát én tiszta szívből kívánom, hogy ti boldogok legyetek nagyon szép élettel:)

Békés, Boldog karácsonyt ;)

2012. dec. 24. 00:18
 32/37 A kérdező kommentje:
Egyébként bevallom, nem igazán hiszek már egy ideje Istenben... :S De semmiképp sem akartam provokálós kérdést feltenni, csak tényleg látni akarom, hogy mi a gyakorlati haszna a különböző keresztényi tetteknek. Mert aminek nincs gyakorlati haszna, azt miért tennénk? A a kérést úgy fogjuk fel, ahogy 23-as írta, szerintem már lehet értelme a dolognak.
2012. dec. 24. 00:18
 33/37 A kérdező kommentje:
Köszönjük. :)
2012. dec. 24. 00:19
 34/37 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó és tanulságos beszélgetés volt, köszönöm :) Nektek is boldog, békés Karácsonyt és Új Évet kívánok!
2012. dec. 24. 00:24
 35/37 anonim ***** válasza:

Az ima elsősorban neked szól. Rád hat, a te életedet befolyásolja. Sem a másik embert nem befolyásolja, sem az istent.

Csakis és kizárólag veled csinálhat valamit.

2012. dec. 24. 16:14
 36/37 anonim ***** válasza:

Nos ha szülő vagy, vagy majd egyszer leszel, akkor megérted.

Tudod, hogy a gyermekednek néha egyezik a te akaratoddal a kérése, de még is jól esik, ha oda megy hozzád, és szépen kéri azt amivel te is egyet értesz.

Ezzel a tiszteletét, és a szeretetét fejezi ki irántad.

Jézus is Fontosnak tartotta, hogy kérjen és megköszönje. nem vette magától értetődőnek, akkor Én vagy mi emberek miért is kellene annak venni.

tökéletlenek vagyunk nem vehetjük természetesnek magától értetődőnek.

2012. dec. 24. 19:33
 37/37 Mulder614 ***** válasza:

Az ima fontos része az igaz imádatnak, és rendszeresen imádkoznunk kell Jehovához. Emellett Jézus hegyi beszédének hatással kell lennie az imáinkra. Jézus ezt mondta: „amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók; mert ők szívesen imádkoznak a zsinagógákban és a széles utak sarkain állva, hogy lássák őket az emberek.

Az ima megkülönbözteti az embert a többi élőlénytől. Igaz, az életünk sokban hasonlít az állatokéhoz, például nekünk is szükségünk van levegőre, vízre és táplálékra, és ránk is igaz, hogy születünk, élünk és meghalunk

Bár az imáik sok mindenben különböztek, egyvalami mégis közös volt bennük. Ez a valami pedig – jóllehet a mai világban gyakran úgy gondolják, nincs nagy jelentősége – alapvetően fontos ahhoz, hogy az ima meghallgatásra találjon, és nem más, mint hogy tudták, kihez kell imádkozni.

2012. dec. 25. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!