Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó az ima?

Mire jó az ima?

Figyelt kérdés
Ha egyszer az a helyes, hogy engedünk Isten akaratának, akkor mi értelme van imádságban kérni bármit is? A "Mi Atyánk" is arról szól, hogy "legyen meg a Te akaratod".

2012. dec. 23. 22:32
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek."
2012. dec. 23. 23:29
 12/37 A kérdező kommentje:
7. válaszoló. Nagyon sok mindent írtál, meg rengeteg Igét beidéztél, de nem érzem hogy válasz lenne a kérdésemre. Kérem, próbáljunk meg nem mellébeszélni.
2012. dec. 23. 23:30
 13/37 A kérdező kommentje:
11. válaszolónak szintúgy mondom. Ez megint nem fejtette ki a választ a kérdésemre. Tudom, hogy a Biblia is arra buzdít, hogy kérjünk, de nem magyarázza meg, hogy miért jó ez, ha Isten úgyis az akaratát viszi véghez. Ha egyszer Isten útján jár valaki, akkor Isten kérés nélkül is teljesíti azokat a vágyakat, amik az ember vannak, ha az az Ő tervével is egybeesik, nem? Akkor miért kell külön kérni azt? Ez itt a kérdés.
2012. dec. 23. 23:32
 14/37 anonim ***** válasza:

Jaj, mert te abból indulsz ki, hogy mindent Isten irányt és mindent eleve el van rendelve?

Ez egy marhaság. Neked szabad akaratod van. Döntéseket vagy képes hozni és azoknak következménye van.

Akár teljesen Isten ellen mehetsz, ha akarsz.

Hogy mire jó ez? Ki tudja....

Talán, hogy felismerd, ő maga a szabadság, az élet. Nélküle pedig halott minden.

Lehet egy ateista nem így látja, mert jól megvan Isten nélkül. Pedig a pusztulásfelé tart minden. És én ezt sajnálom.

Persze lehet mondani, hogy egyszer éljünk szépen és ennyi elég is. Legyen nekünk jó meg max a környezetünknek egy darabig.

Senki nem tudja miért vagyunk itt, így nem fogsz választ kapni a kérdésedre.

Akár bűntetés is lehet az élet, akár lehet egy próba is.

Az a lényeg, hogy te itt vagy és a tetteidnek következménye van. És van egy könyv, amiben benne van, mit szeretne Isten. És ha belátod, hogy Istentől van, akkor rájössz, hogy rabszolga az, aki a bűnt szolgálja xDD

2012. dec. 23. 23:39
 15/37 anonim ***** válasza:

"Ha egyszer Isten útján jár valaki, akkor Isten kérés nélkül is teljesíti azokat a vágyakat, amik az ember vannak, ha az az Ő tervével is egybeesik, nem? Akkor miért kell külön kérni azt? Ez itt a kérdés."

Senki nem fog erre kötelezni téged.

Akit szeretsz, azzal beszélgetsz. Majd belátod, hogy rengeteg bűnöd van neked is és nem tudsz olyan lenni, mint Jézus. Mert a világ és a rendszer nem engedi ezt. És egyre torzabb lesz.

2012. dec. 23. 23:42
 16/37 anonim ***** válasza:

Olvasd el Jónás történetét és közelebb kerülsz a témához.

De lehet pont távolabb.

2012. dec. 23. 23:44
 17/37 anonim ***** válasza:

Tessék, itt van röviden:

[link]

2012. dec. 23. 23:47
 18/37 anonim ***** válasza:

2. és 6. vagyok. Isten számomra mindenható, de neki az az elsődleges, hogy szeret minket. Éppen ezért lehet az, hogy meghallgatja a kéréseinket, és ezt figyelembe véve terelget minket azon az úton, ami a legjobb lesz nekünk, amiből a legtöbbet tanulhatunk. Azon is sokszor gondolkozom, hogy ha kérek valamit, és nem úgy sül el, ahogy kértem, akkor annak biztosan van oka. Tehát ha kérek valamit, és teljesül, akkor az bizonyára olyan dolog, amely nem biztos, hogy Isten tervei között szerepelt velem kapcsolatban, de semmiképp nem hátráltatja azt, hogy én fejlődjek, és jobb, boldogabb emberré váljak. Azonban ha valami nem teljesül, akkor az biztosan azért van, mert ha bekövetkezne, ettől a céltól távolabb vinne.

Én ezért nem hiszek a pokolban sem, és ilyen szempontból a Bibliában sem. Miért akarná valaki, aki minket elviekben megteremtett, hogy rossz legyen nekünk? Miért akarná kicsinyesen megbosszulni azt, hogy az ember aki ,,ellene fordult" bűnhődjön? Akkor minek teremtett egyáltalán ilyennek minket, hogy képesek legyünk ellene fordulni?

Én ennél Istent sokkal bölcsebbnek, belátóbbnak, és szeretetteljesebbnek tartom.

Mint látod, elég egyéni véleményem van dolgokról, és nem gondolnám, hogy csak azért, mert nem tartom be a tízparancsolat minden pontját, én rossz ember lennék. Tudom, hogy Isten látja a lelkem, és látja az igyekezetemet is.

2012. dec. 23. 23:49
 19/37 A kérdező kommentje:
Nem abból indulok ki, hogy Isten mindent eleve elrendelt. Abból indulok ki, hogy ha az Ő útján járok, akkor automatikusan teljesíti majd a szükségleteimet, teljesíti a tervét, amit nekem szánt, tehát nem értem, hogy mi az, amit nekem kérnem kell. Helyesen látom? Ha pedig olyat kérek, ami nem esik egybe az Ő tervével, akkor az a kérés megint csak hiábavalóság, hiszen, ha megadja, a káromra lesz majd.
2012. dec. 23. 23:50
 20/37 anonim ***** válasza:

Érdekes meglátás. Már csak az a kérdés, hogy hogyan működik az Isten és hogyan működsz te.

Rossz az Istenre úgy gondolni, hogy mint egy emberre.

Az emberre meg úgy, ahogy a materializmus hirdeti, hogy te csak egy idegekből álló véletlen dzsuva vagy.

Azt kell megértened, hogy Isten addig hit kérdése, amíg nem találkozol vele.

Te képes vagy kommunikálni Istennel.

Azzal, hogy kéred őt, ki tudja, hogy valójában mi történik.

Ne a materialista világból indulj ki, amiben azt állítják még most is sokan, hogy az idő folyik meg ilyenek.

2012. dec. 23. 23:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!