Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Téged mire hívott?

Jézus Téged mire hívott?

Figyelt kérdés
Honnan lehet tudni, hogy ez az Ő hívása?
2012. nov. 28. 15:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát nem szép ebből viccet csinálni,,na de mit is várhatunk amikor az emberek a képmutató vallásoskodók miatt erre a megállapításra jutottak.

Jézus mindenkit egy féle munkára hívott, nem össze vissza mindenki menjen a saját feje után.

Elmondta, hogy aki utána akar menni, vagy is a követője akar lenni az tagadja meg magát.....

az az olyan életet kell élnie, amilyent Ő élt.

ez sok lemondással jár, de csak akkor és csak is akkor lehet valakire azt mondani, hogy Jézus követője.

Egy keresztény ne rész a világnak. Jézus által kiadott munkát végzi, erkölcs terén igyekszik kifogástalan lenni bár ebben a világban nem könnyű, nem hazudik, szorgalmas, dolgos, becsületes minden téren.

s bár a tökéletlen ember Jézussal szemben követ el hibákat, de az alapelvek ellen nem vétkezik és megbánást tanúsítva, bocsánatot kérve, abba hagyja helytelen tettét.

2012. nov. 28. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Továbbá, rendszeresen jár gyülekezetbe tanulni, hogy elsajátítsa a keresztény tulajdonságokat, vállvetve a testvéreivel boldogan egységben él,

Képzi magát az evangélizálásra, beszédben szellemben egyaránt a testvéreivel együtt, ahogy annak idején a tanítványok is tették.

Gyermekeit engedelmességben neveli, a családjában mindenki egységesen keresztényként élnek.

A feleségnek a férjnek megvan a szerepe a Biblia leírja, a gyermekeknek is. Jézus példát adott mind a keresztény szülőknek, mind egyedül állóknak, gyermekeknek egyaránt.

Ha a bibliának nincs hitele, akkor hiába minden szó, sokan nem a biblia alapelveit tartják keresztény életnek hanem a száj hagyomány meg az emberek által kreált "keresztény" tettek szerint akarnak élni, és úgy gondolják a teremtő fogadja el, hogy Ők így akarnak neki tetszeni.

Hát ez nem így működik.

2012. nov. 28. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Az 1.-es és 2.-es hozzászólóknak is igazuk van, de nekem Isten más módon is megmondta hogy mit kell tennem, ugyanis egyszer amikor elmentem egy közösséghez ahol volt közbenjáró ima akkor ott prófétáltak is vagyis nekem egyértelműen megmondták hogy a szüleimért kell imádkoznom. Bár tudom hogy ez nem bonyolult dolog de mégis sokat segített mert így tudtam hogy sok imára van szükségük.
2012. nov. 29. 10:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Jézus minden embert meghívott,és meghív,hogy vegyen rész egy világméretű tanúskodó munkában. A Máté 28:19,20 leírja: Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
2012. nov. 29. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!