Mire jó az ima?

Nincs olyan, hogy Isten látja a jövőt. Mert nem létezik a jövő. De ha létezne is a jövő, akkor Istennek már egyszerre lehetne múlt,jelen,jövő vagy aminek akarja.
Te a jelenben élsz kizárólag, mert csak az van.
Tudom hogy még mindig az a kérdésed, hogy miért tenne Isten nekünk rosszat?
Ki tudja mit miért tesz?
Az imának továbbra is az a lényege, hogy beszélsz Istennel.
Az is lehet, hogy te már régen leélted az életed egy pillanatban, csak most szenveded el.

"Nincs olyan, hogy Isten látja a jövőt. Mert nem létezik a jövő."
Nekem is volt egy ilyen elméletem, és tetszett is, csak az a baj, hogy éppen a Biblia cáfolja ezt meg. Pl. előre megmondja Péternek, hogy meg fogsz tagadni engem háromszor a kakas megszólalásáig.
"Az imának továbbra is az a lényege, hogy beszélsz Istennel."
Az oké, de valszeg akkor infókat várnék tőle, illetve elmondanám a hálámat. De a kérésnek még mindig nem látom, mi az értelme.
Hogy hogyan fogjuk fel az idő mibenlétét, nem hiszem, hogy köze lenne a kérdéshez.

Még a legbigottab emberre is jellemző ez, mert az iskolában azt tanítják és a világból is annyit látunk, amit tapasztalunk.
Neked az a problémád most, hogy miért kell imádkozni, ha Isten akarata fog csak teljesülni.
Mit jelent az, hogy valakinek az akarata teljesülni fog?
Szerintem velem zárjuk le most már témát, jobban jársz:D
Nem idegesítettél fel és okos kérdéseid vannak.
Szóval jogos a kérdésed. Remélem nem értettél félre.
Inkább vagy okos, mint buta.
Egyszerűen ez olyan kérdés, amiről lehet filozófálni, de nincs rá válasz.
Csak az, hogy beszélgetünk Istennel, hiszünk benne, reménykedünk benne, mert szeretjük és elfogadjuk őt. Ez a lényeg.

"Péternek, hogy meg fogsz tagadni engem háromszor a kakas megszólalásáig. "
Nem biztos, hogy jövőt látta, az is lehet, hogy a jelent ismerte.
"Nem biztos, hogy jövőt látta, az is lehet, hogy a jelent ismerte."
Ez már kezd számomra a megfoghatatlan filozófiába átcsapni. :) Miért lenne az a jelen?

"Mert ebben az esetben már lehet értelme a kérésnek, de akkor az valóban arról szól, hogy az én saját boldogsági szintem magasabb legyen. Mármint a kérés teljesítése."
A Biblia nem tiltja, hogy boldog és szép életet legyen.
Csak arra van utalás, hogy a világ nem éppen Isten szerető.
Egyébként ez nekem is tetszik, amit a 23-as írt.
Végülis a jövő is változhatna úgy, hogy önmaga történjen meg, máshogy :D (bár tudom, hogy nem pont erre célzott).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!