Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek baj az, ha kereszt...

Szerintetek baj az, ha keresztény vagyok, de "lazábban" veszek bizonyos dolgokat?

Figyelt kérdés

Pl. nem tartottam meg a szüzességemet a házasságig, nem látok kibékíthetetlen ellentétet a bibliai teremtéstörténet és az evolúció tana között, és nyitott vagyok más vallások tanításaira is (ha azok nem állnak szöges ellentétben a kereszténységgel).

Mindazonáltal folyamatosan bővítem az ismereteimet a témát illetően, templomba is igyekszem eljárni, bár ez nem annyira rendszeres, mert érdekelnek a prédikációk és úgy érzem, sokat tudok belőlük tanulni (evangélikus vagyok egyébként). Legfontosabbnak pedig azt tartom, hogy szeressem az embereket, el tudjam fogadni őket olyannak, amilyenek és törődjek velük.

Ezt a kérdést azért tettem fel, mert gyakran olvasom itt is pl. a válaszok közt, hogy aki nem tartja be ezt meg azt, az nem is keresztény stb., de szerintem nem ezen múlik. Ezenkívül nincs is olyan ember, aki mindig mindent be tudna tartani.

Keresztények, mi a véleményetek?

2012. dec. 7. 13:43
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

40-es!

Amit te lopásnak mondasz, ott elkérték a házigazdáktól az állatot és azok odaadták. Lopásról szó sincs.

A szombatról pedig: Jézus ura a sabbatnak. De mi nem. Igaz, a sabbat van az emberért, és nem fordítva. De ettől még az a nyugalomnapja a hétnek minden ember számára, és akkor időt kell szakítanunk Istenre, nem 5 percet, hanem órákat. De ez az emberért van. Persze lehet gyógyítani, jót cselekedni a nyugalomnapon is, de az alap az, hogy aznap elmész templomba. Ez kiderül, ha elolvasod az evangéliumokat. Mindenkinek el kéne olvasni őket!

2013. jan. 23. 21:29
 42/44 A kérdező kommentje:

Kissé elhanyagoltam a kérdést mostanában, de most ismét itt vagyok. Köszönöm az újabb hozzászólásokat! Látom, jó kis vita alakult itt ki a kérdés kapcsán...

Köszönöm szépen a támogató szavakat, igazán jólestek! A kritikákat is, mert azoknak is van haszna.

"Az az igazság - és ezt már régóta érlelem magamban - hogy ti (zömmel) valójában anarchisták, marxisták, ateisták, liberálisok vagytok, akik 1. be akartok furakodni a keresztény közösségekbe 2. a kereszténységet akarjátok pajzsként használni az anarcho-kommunista eszméitek terjesztésére...." na ez betette a kaput. A kommunista háttérhatalom beépített emberei azzal szórakoznak, hogy keresztény köntösbe bújva izzítják a hangulatot itt a gyk-n... Köszönöm az élményt, rég szórakoztam ilyen jól! XD Egyúttal végérvényesen meggyőztél arról, hogy nem kell Téged komolyan venni.

2013. jan. 24. 02:19
 43/44 anonim ***** válasza:

"És ha valaki kérdez titeket: Miért oldjátok el? ezt mondjátok annak: Mert az Úrnak szüksége van rá. ... És amikor a vemhet eloldák, mondának nékik annak gazdái: Miért oldjátok el a vemhet? ők pedig mondának: Az úrnak szüksége van rá."

Elkérték,ja....

Nem azt mondta nekik Jézus,hogy menjenek oda,és kérjék el,hanem oldják el,ÉS HA valaki kérdezi (rajtakapja őket)akkor azt kell mondani,hogy az úrnak szüksége van rá.Nyilván meg kell indokolni.De ha nem kérdezi meg senki,akkor előbb-utóbb keresik a szamarat,és kiderül,hogy nincs meg,elkötötték.

Az,hogy Jézus ura-e a szombatnak,mi meg nem,ezen meg fölösleges lovagolni,én arra reagáltam,hogy "Jézus minden ószövetségi törvényt nagyon szigorúan vesz"

Látható,hogy ez nem egészen így van.

2013. jan. 24. 07:11
 44/44 anonim ***** válasza:

43!

A Biblia nem tér ki minden részletre, így is hosszú. Nyilván nem vették volna el a szamarat kérdezés nélkül. Ezért kell ismerni a Biblia szellemiségét, hogy a szükséges részleteket mi is el udjuk képzelni. Fölösleges lenne leírni.

Jézus tényleg nem vett minden ószövetségi törvényt teljesen szigorúan, mivel azok még nem voltak tökéletesek. Övé volt a feladat, hogy tökéltesítse, és ezt meg is tette, és ezt a tökéletes törvényt már teljesen és pontosan kell betartani, főleg azért, mert zek inkább alapelvek.

2013. jan. 26. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!