Szerintetek baj az, ha keresztény vagyok, de "lazábban" veszek bizonyos dolgokat?
Pl. nem tartottam meg a szüzességemet a házasságig, nem látok kibékíthetetlen ellentétet a bibliai teremtéstörténet és az evolúció tana között, és nyitott vagyok más vallások tanításaira is (ha azok nem állnak szöges ellentétben a kereszténységgel).
Mindazonáltal folyamatosan bővítem az ismereteimet a témát illetően, templomba is igyekszem eljárni, bár ez nem annyira rendszeres, mert érdekelnek a prédikációk és úgy érzem, sokat tudok belőlük tanulni (evangélikus vagyok egyébként). Legfontosabbnak pedig azt tartom, hogy szeressem az embereket, el tudjam fogadni őket olyannak, amilyenek és törődjek velük.
Ezt a kérdést azért tettem fel, mert gyakran olvasom itt is pl. a válaszok közt, hogy aki nem tartja be ezt meg azt, az nem is keresztény stb., de szerintem nem ezen múlik. Ezenkívül nincs is olyan ember, aki mindig mindent be tudna tartani.
Keresztények, mi a véleményetek?
Azért itt felmerültek még dolgok.
1. szeretet
A szeretet igenis alapvető eleme a kereszténységnek, de csak az igazsággal karöltve. És úgy igazságos, ha betartjuk az Úr törvényeit, ha ez nem sikerül akkor megbánjuk, különben elnyerjük büntetésünket.
2. álszentség
A kérdező feltett egy kérdést, hogy mit csinál jól és mit rosszul a kereszténység szerint, mi meg erre válaszoltunk. Az egy más dolog, hogy nekünk is vannak bűneink.
3. teremtéstörténet
Szerintem ne feszegessük, hogy pontosan hogy volt, hogy jelképes-e vagy sem, mert akkor elveszik a lényeg:
mindent Isten teremtett, ez a világ az ő ajándéka, nekünk gyönyörködni kell benne és uralkodni (nem kihasználni, zsarnokoskodni!) kell fölötte, a bűn és az ego (én tudom jobban, azt csinálok amit akarok) elszakít Istentől és az áldások helyébe átkok jönnek.
Kedves 19-es! Mivel érdemeltem ki ezt a hangnemet? Hogy rákérdeztem valamire a válaszodban? (Gondolom, az előző 60%-os is te voltál.)Téged ez ennyire felháborított? Azért örülök, hogy egy pár leírt mondat alapján ilyen jól tudod, hogy én milyen vagyok. Többet nem kívánok hozzáfűzni.
A többieknek köszönöm szépen, hogy voltak olyan kedvesek, és NORMÁLISAN válaszoltak a kérdésemre!
Azzal érdemelted ki, hogy egyszerűen nem akarod meglátni az Igazságot!
Van az én véleményem, meg a tiéd....és van az Igazság. Én az Igazságot írtam le, amit a kereszténység már 2000 éve tanít, nem egyéni véleményt!
Azért ez a hangnem, mert érted haragszom, nem ellened! Szeretném, ha nem lennél te is egy a képmutatók közül, akik kívül díszesek, belül pedig rothadnak, akik színleg keresztények, de annak egyetlen törvényét sem tartják be!
A lelked üdve szempontjából ez mindennél fontosabb!
És a legtöbb embert nem lehet szép szóval felrázni!
Ha kell, akkor szenvedéllyel, izzóan kell szólni!
Ha akarod, sértődj meg rám, haragudj, gondolj rosszat, de ez a sértődés nyissa fel a szemed! Csak ennyi.
Szerintem nincs semmi baj a látásmódoddal.
"Legfontosabbnak pedig azt tartom, hogy szeressem az embereket, el tudjam fogadni őket olyannak, amilyenek és törődjek velük.
Ezt a kérdést azért tettem fel, mert gyakran olvasom itt is pl. a válaszok közt, hogy aki nem tartja be ezt meg azt, az nem is keresztény stb., de szerintem nem ezen múlik. Ezenkívül nincs is olyan ember, aki mindig mindent be tudna tartani."
Ez az,amit sok buzgó keresztény nem ért meg.De az egyáltalán nem baj,hogy te nem vagy olyan,mint ők.
Higgyétek csak magatokról hogy jó keresztények vagytok...marhára nem vagytok azok...becsapjátok önmagatokat....agyrém....köptök a keresztény életszabályokra, de kereszténynek tartjátok magatokat.....talán meg kéne magatoktól kérdezni hogy milyen keresztény az aki a Biblia törvényeit leköpi?
De tudom előre erre is jön majd vmi riposzt, ami 100% agyatlanság lesz, csak hogy megnyugtathassátok a saját lelkiismereteteket....önbecsapás....struccok vagytok, ennyi....
"talán meg kéne magatoktól kérdezni hogy milyen keresztény az aki a Biblia törvényeit leköpi?"
17:08-as vagyok.Nem keresztény.
A "keresztény" Krisztus követőt jelent,ha jól tudom.
Akkor ezt a kérdést most tedd fel Jézusnak is:Milyen Jézus az,aki a Biblia(egyes)törvényeit leköpi? Bizony,bizony,a Bibliában erre is van példa.
De amúgy a kérdező esetében sem arról van szó,hogy mindent elutasít a Bibliából,ezt is vegyük figyelembe.
Ja,és ha még nem írtam volna,milyen keresztény az,aki ítélkezik? Az bizony nem tartja be Isten akaratát,mert nem veszi figyelembe,hogy az ítélet Isten dolga.
29-es! Jézus nem köpi le a Biblia egyetlen törvényét sem. Miért? Mert az Ószövetség szerint a Krisztus lesz az, aki a Bibliát tökéletesíti, a leghelyesebben értelmezi. Ezért ő megtehette. Sőt: ő volt az egyetlen, aki helyesen értelmezte a dolgot. Az Ósz.-i törvények egy része mindenkire, de a legtöbbje csak a zsidókra vonatkozott. És mivel Jézus már nem zsidó, hanem keresztény volt, nem vonatkoztak rá ezek a törvények.
Jézus a törvényt tökéletesítette, egyértelműsítette, tökéletes állapotba hozta. Ezt már senkinek sincs joga leköpni! Ezt mindenkinek meg kell érteni és be kell tartani. Aki nem teszi, az nem keresztény. Így a kedves kérdező sem az (legalábbis a kérdés feltételekor még nem volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!