Szerintetek baj az, ha keresztény vagyok, de "lazábban" veszek bizonyos dolgokat?
Pl. nem tartottam meg a szüzességemet a házasságig, nem látok kibékíthetetlen ellentétet a bibliai teremtéstörténet és az evolúció tana között, és nyitott vagyok más vallások tanításaira is (ha azok nem állnak szöges ellentétben a kereszténységgel).
Mindazonáltal folyamatosan bővítem az ismereteimet a témát illetően, templomba is igyekszem eljárni, bár ez nem annyira rendszeres, mert érdekelnek a prédikációk és úgy érzem, sokat tudok belőlük tanulni (evangélikus vagyok egyébként). Legfontosabbnak pedig azt tartom, hogy szeressem az embereket, el tudjam fogadni őket olyannak, amilyenek és törődjek velük.
Ezt a kérdést azért tettem fel, mert gyakran olvasom itt is pl. a válaszok közt, hogy aki nem tartja be ezt meg azt, az nem is keresztény stb., de szerintem nem ezen múlik. Ezenkívül nincs is olyan ember, aki mindig mindent be tudna tartani.
Keresztények, mi a véleményetek?
Egyetértek, hogy nem a szabályok követésén van a hangsúly, hanem a szereteten. De ebből következik, ha szereted Jézust, akkor követed őt (keresztény szó azt jelenti, hogy Krisztus követő), és megteszed, amit mond. És nem azért, mert ez egy szabály, hanem mert öröm megtenni Jézusért.
Én így fogom fel ezeket a dolgokat, és hidd el, nagyon jó!
A teremtés-evolúcióhoz: azt írtad, hogy a teremtés jelképes. De ezzel vigyázni kell, hogy mi a jelképes, és mi nem. Mert ha a teremtés jelképes, akkor az egész Biblia is jelképes lehet, ez alapján Isten is jelképes, és máris nincs értelme az egésznek. Ezzel a hozzáállással vigyázni kell, mert eltévedhet az ember! Vagy úgy igaz a Biblia, ahogy van, vagy nem. Ha csak valami igaz, akkor csapdába jutunk
Hát szomorú, hogy a teremtő Isten által létre hozott intézmény mára már nem annak nézik ami...
A teremtő nem úgy gondolkodik ahogy mi, és ha hozott egy "szabályt"(más szó nem jutott az eszembe) akkor azt nem azért tette, hogy ne tartsuk be. Ha még is megszegjük az Iránta való tiszteletlenségünket fejezzük ki.
S szembeszegülünk a törvényeivel, vagy is nem akarunk engedelmeskedni neki.
ezt tette Sátán is és tudjuk mi lesz a büntetése, és azoknak is akik utánozzák Őt...
Igen, baj....aki azt mondja, hogy a szereteten van a hangsúly, az egyenesen szembe köpi Krisztus tanításait!
Attól még keresztény vagy, de rossz keresztény!
Tudod ez olyan, hogy ha magyar állampolgárnak vallod magad, akkor be kell tartanod a magyar törvényeket! Ha azt nem tartod, attól még magyar vagy, de nem jó magyar!
Vagy akár egy nyelv: ha rosszul tudod a német nyelvtan szabályait, akkor nem vagy igazán jó németből!
De aggodalomra semmi ok, én is ilyen voltam, azonban nem szabad kiegyezned azzal, hogy ez így jól van, még ha 1000-en is mondják neked!
Krisztusra hallgass, és ő nem azt mondja neked, hogy élj nyugodtan szabadosan, ne bánd meg a bűneidet...sőt...gondolkodj csak, mit mondott Krisztus a szajhának? "Menj. DE TÖBBET NE VÉTKEZZÉL!"...Krisztus megbocsátásának a feltétele, ha felhagysz a bűnnel!
Az egy dolog, hogy szerinted mindez nem így van, de ha elolvasod a Bibliát, az szerint viszont így van!
S akkor mégis miért akarsz keresztény lenni, ha a Bibliát sem tartod alapvető dolognak???
Olvasgasd ennek a honlapnak az írásait, s remélem megérted te is, hogy mi is a kereszténység! Semmiképp sem liberalizmus és buddhista-szintű szeretet-enyelgés!
"...aki azt mondja, hogy a szereteten van a hangsúly, az egyenesen szembe köpi Krisztus tanításait!"
Nem erős ez egy kicsit? És akkor mégis min van a hangsúly, ha nem a szereteten? Krisztus talán nem ezt tanította?
Igaz, a szeretet fogalmát már sokszor, sokan lejáratták. De azért normális emberi ésszel, na meg isteni segédlettel persze, fel lehet ismerni a különbséget szeretet és ál-szeretet között.
Elég paradox az, amit írsz. Kereszténynek vallod magad, közben viszont nem tartottad be a kereszténység egyik legalapvetőbb tantételét, vagyis a szüzesség megőrzését a házasságig. Ennyi erővel kérdezhetted volna azt is, hogy baj-e az, hogy környezetvédő vagy, de a múltkor az erdő sarkába borítottad a szemetet?
A kereszténység nem egy svédasztal, ahol az ember a saját ízlése szerint kiválogathatja, hogy mi tetszik neki és mi nem, mit tart be és mi nem. A szabályok, parancsolatok azonban nem önkényesen vannak, nem azért kell betartani őket, mert valaki azt mondta, hanem azért, mert egyedül a parancsolatok (az összes!) betartása vezet minket vissza az Úrhoz, csak így üdvözülhetünk. Ezt meg kell értened, mert amíg valaki nem érti a parancsolatok miértjét, addig legfeljebb vakon követheti őket.
Kérdező: én nem vitázom veled! Alap szinten sem ismered a saját vallásod, messziről látszik h a Bibliát egyszer sem vetted a kezedbe! Halvány lila gőzöd nincs arról, mi a kereszténység! Felvilágosítalak: nem a szeretet az első Krisztusnál, hanem az Igazság, ugyanis csak az Igazságra épült szeretet ér valamit, a többi szeretet semmit érő!
Meg egyébként külön röhej, hogy nyíltan, bevallottan nem akarod megtartani a vallási szabályokat, de ennek ellenére ágálsz, hogy te mekkora nagy keresztény vagy.
A kereszténységnek vannak szabályai. Semmi gond, ha nem akarod betartani őket, csak akkor ne akarj minden áron keresztény lenni! Ennyi, ilyen egyszerű!
Itt már többen leírták, hogy az erkölcsi dolgok a kereszténységben alapvetőek....de te csak vitázol, nem akarod elfogadni, helyette magyarázkodsz....olyan vagy, mint a farizeus nemzedék, akikről Jézus beszélt: "a fülüket becsukják hogy ne halljanak, a szemüket becsukják, hogy ne lássanak"....
Megkaptad a választ, hallottad az igazságot! De nem kényelmes, neked nem tetszik, ezért inkább kikerülöd!
Magyarázkodhatsz innentől fogva, de mintapéldája vagy a farizeusnak!
"nem látok kibékíthetetlen ellentétet a bibliai teremtéstörténet és az evolúció tana között"
Szia!
Nem akarlak ledurungolni, csak megállapítom ez a kijelentésed alapján, hogy azért veszel 'lazábban dolgokat', mert nem hiszel. Ha hinnél (Jézus Krisztusban) akkor erkölcsi területen is megtisztítanád magad.
Kibékíthetetlen ellentét van a teremtéstörténet és az evolúció között!
Mózes szerint a világ és benne az élet, Istentől származik, teremtés által alkotva, vagyis fentről lefelé szerveződött, míg az evolúció szerint az anyag, a legkisebb elemtől, alulról, a hidrogéntól kezdve felszerveződött emberré, nagyon nagy időtartamok alatt, véletlenek sokasága által. Nem mellesleg az evolúció kizárja Isten létezését. Szerintem elég nagy ellentmondás.
Emellett vedd figyelembe Jézus szavait:
Ján 5:46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek...
Mózes írta le a teremtés történetét.
Ján 5:47 Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!