Valaki segítene megtalálni ezt a történetet?
A könyebb érthetőség kedvéért, itt egy nagyon hasonló történet:
Amikor Krisztus urunk Szent Péterrel a Földön járt, bizony lihegtek a keresztjük súlya alatt. Péter azt mondta:
– Túl nehéz nekem az én keresztem, Uram. Lefűrészelek belőle egy darabot.
– Ne tedd, Péter! – mondta az Úr. De Péter mégis megtette.
Egy idő után Péter megint panaszkodni kezdett.
– Még mindig nem bírom el a keresztem súlyát. Levágok belőle még egy kis darabot.
– Ne tedd!
De Péter megint megrövidítette a keresztjét.
Alkonyodott. Farkasfalka eredt a nyomukba. Szakadékhoz értek. Krisztus átfektette rajta a keresztjét és átment. De Péteré nem ért át.
Nyílván ezt a kitalált történetet sem kell szószerint venni, hisz Jézus megmenthette volna Pétert. Viszont most nem célom leírni a lényeget/tanulságot. (mindenki maga fejtse meg)
A történet, amit keresek nagyon hasonló.
Ott is talán Péter panaszkodik Jézusnak, hogy milyen nehéz az a kereszt, amit cipel. Ekkor elmennek egy helyre, ahol Péternek lehetősége van választani rengeteg kereszt közül.
Mindegyik keresztben talál valami hibát, de a végén amikor újra a saját keresztjét veszi fel (a tudta nélkül), akkor lelkesen azt mondja Jézusnak, hogy ez az a kereszt, amit nagyon szeretne.
Valaki segítene megtalálni? Köszönöm!
Kedves Barátom, hát nem értelek, mert ilyen de még hasonló sincs a bibliában ami erre utalna.
Péter pedig nem volt panaszkodó szellemű, és Pétert sem, mint ahogy Jézust sem keresztre feszítették.
Péter nem válogatott a kivégző eszközök között, ilyen nincs.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Kedves tanú barátomnak meg üzenem, hogy szándékosan írtam a kérdésembe a következő sorokat:
"Nyílván ezt a kitalált történetet sem kell szószerint venni"
Isten áldjon titeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!