Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szüleimnek miért nem tetszik...

A szüleimnek miért nem tetszik ez a vallás? Miért ellenezhetik ennyire?

Figyelt kérdés
Nemrég ismerkedtem meg közelebbről egy olyan oszt.társammal(lány), akinek egészen érdekes vallása volt. Illetve, annyira nem is vallás, de nem tudom hogy hívják ezt szakszóval . Szóval, ő Jehova Tanúja. Kíváncsivá tett, milyen is ez, milyen szokások övezik, miből állnak olyan embereknek a hétköznapjai, akik ez alapján hisznek Istenben. Megkérdezte, ne hozzon-e ilyen könyveket, vagy folyóiratokat erről, és én persze igen-t mondtam, mert reálisnak, és szimpatikusnak tartottam ezt a "vallást". Amikor a szüleimnek meséltem róla, vagy egyáltalán szóba hoztam, hogy én olvasok erről, máris csak rossz dolgokat kezdtek sorolni az ilyen emberekről, akik ezt vallják . "Szektá"-nak nevezték, és hülyeségnek. Nem tetszik nekik ez a vallás, talán egyrészt azért, mert evangélikusok, másrészt meg még azt a vallást sem követik annyira. Nem járnak templomba, nem imádkoznak, és úgy élnek, mint akik nem hisznek. Előálltam azzal a kérdéssel, hogy mi van, hogyha nekem ez a vallás tetszik, és ha fel szeretném venni. Erre azt mondták, hogy még csak ne is gondoljak rá, ez egy értelmetlen dolog, nem is igazi vallás. Szinte megtiltották még azt is, hogy olvassak róla, vagy egyáltalán beszéljek róla. De én úgy hiszem, hogy attól még, hogy ők evangélikusok, én lehetnék egy más valaki. Nem lenne kötelező úgy hinnem, mint nekik. Hogyan kellene ezt megbeszéljem velük? Nektek mi a véleményetek?

2012. dec. 5. 21:18
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
11%

Kedves kérdező! Az én válaszom a 8-s volt, le is írtam lényegében a fontosabb dolgokat, mint Tanú. Később azokra a negatív kritikákra is válaszoltam, akik állításai messze vannak az igazságtól.

A kérdéseddel kapcsolatos véleményem természetesen a Bibliára alapozom. Te magad is meggyőződhetsz róla. A 8-as válaszomban már utaltam erre a történelmi tényre. Jézus Krisztust azzal vádolták, hogy részeges, nagy étkű, a szombat törvényének megszegője, hamis tanú, istenkáromló ember és Sátán küldötte. Azzal is vádolták, hogy felforgató tevékenységet folytat (Máté 9:34; 11:19; 12:24; 26:65; János 8:13; 9:16; 19:12).

Jézus halála és feltámadása után a tanítványai hasonlóképpen célpontjai voltak a súlyos vádaknak. Az első századi keresztények egyik csoportját a város elöljárói elé vonszolták az emberek, így kiáltozva: ’Ezek az egész világot felforgatták’ (Cselekedetek 17:6). Egy másik alkalommal Pál apostolt és társát, Silást a hatóságok elé állították, és azzal a váddal illették őket, hogy igen megháborítják Filippi városát (Cselekedetek 16:20).

Később azzal vádolták Pált, hogy "veszedelmes ember, és hasonlást támaszt a föld kerekségén levő valamennyi zsidó közt", és "a templomot is meg akarta fertőztetni" (Cselekedetek 24:5, 6). A Rómában élő zsidók főemberei pontosan írták le Jézus követőinek a helyzetét, amikor megerősítették: ’efelől a szekta felől annyit tudunk, hogy mindenütt ellene mondanak neki’ (Cselekedetek 28:22).

Nyilvánvaló, hogy e Jézus Krisztus alapította új csoportot olyan vallási csoportnak tekintették némelyek, amelynek radikális nézetei és gyakorlatai ellentétesek voltak az azokban a napokban normálisnak elfogadott társadalmi viselkedésmóddal. Kétségkívül a ma élő emberek közül sokan tekintették volna a keresztényeket destruktív szektának. A vádlók gyakran a társadalom kiemelkedő és köztiszteletben álló tagjai voltak, és ettől — úgy tűnik — még nagyobb súllyal estek latba az állítások. Sokan adtak hitelt a Jézus és tanítványai ellen felhozott vádaknak. De valószínűleg tudod azt, hogy e vádak egytől egyig hamisak voltak! Az a tény, hogy ilyeneket állítottak az emberek, még nem tette igazzá vádjaikat.

Persze, önmagában nem bizonyít semmit az a körülmény, hogy egy kisebb létszámú csoportot negatívan ítél meg a társadalom, hiszen ma már rengeteg a Bibliai igazsággal és minden józan ésszel ellentétes eszme, de amikor valakiket a nemzetközi - akarom mondani - nemzetek feletti szeretet és béke egysége jellemez a Bibliai igazság egységes értelmezésének köszönhetően, és ennek ellenére az egyik legnagyobb céltáblák az ellenségeskedők körében, akkor az jelent valamit. Azt jelenti, amit Jézus a tanítványairól mondott, vagyis "ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak".

2012. dec. 12. 00:31
 42/49 anonim ***** válasza:
80%

A kiírt kérdésedet szerintem több oldalról is megválaszolták már. A 24-es és 42-es válasszal én is. Igaz, kritikus szemmel, de korrekt módon. Én, aki sokáig Tanú voltam, lebeszélni próbáltalak Jehova Tanúiról. Nem az ellenségeskedés miatt, hanem mert már sok-sok megtapasztaláson túl vagyok. Azt gondoltam, hogy az itt megosztott saját tapasztalatommal évtizedeket spórolhatok meg neked esetleg: és a kiábrándulást.

De a kérdésed apró betűs részére tényleg nem adtak választ szerintem még. Hogy hogyan tudnád megbeszélni a szüleiddel azt, ha te mégis más vallást választanál.

Egy fiatal lánynak adtam itt korábban jó tanácsot, aki francia nyelvet szeretett volna tanulni, de a szülei ellenezték, de végül beleegyeztek (# 5 12-01 23:28):

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

Fontos, hogy őrizd meg a jó kapcsolatodat a szüleiddel, ne tekintsd őket ellenségnek, hiszen az, hogy hevesen ellenzik az új érdeklődésedet az is csak azt jelzi, hogy aggódnak érted. Azt gondolják, hogy a tiltásukkal megvédhetnek. Jó lenne, ha biztosítanád őket szeretetedről, és hogy elég érett vagy már ahhoz, hogy egyre önállóbb legyél. Biztosíts őket arról, hogy nem hagyod el őket, bármi történjék is, és hogy rád mindig számíthatnak a jövőben is, és nem fognak téged elveszíteni. Ígérd meg, hogy nyitott maradsz minden érvre, és nem leszel sosem elvakult fanatikus. Magadnak is ígérd meg, hogy megőrzöd tisztánlátásodat, és ha felfedeznél titkokat Jehova Tanúinál, nem fogsz félni, hogy megtedd a szükséges lépéseket.

2012. dec. 28. 21:32
 43/49 anonim ***** válasza:
35%

Jehova tanúi karácsony előtt becsöngettek, mivel nem engedtem be ezért a kapuba beszéltek pár percet amíg ki nem akadtam. Az már sok volt, hogy a Jézus születésénél, a három királyok a sátán emberei voltak szerintük. Itt a kereszténység vége!

Van egy tanu ismerősöm aki a katolikus iskolába dolgozik.

2013. jan. 3. 23:04
 44/49 anonim ***** válasza:
0%

Lelkileg össze vagy törve? Azokra hajtanak rá, és egyeznek bele. Mi a gond? Suli, nincs ismerőseid, magányos vagy?

Eleinte úgyis azt mondják amit hallani akarsz, nem a valóságot. Keresztény tanításnak ellenmennek. Sok esetben a tanításuk, és a felfogásuk, is más mint a keresztény vallásnak, ezért nevezik őket szektának. Mivel nem nagyon mélyedtem bele szerencsére, így nem is tudok tévtanításokat mondani, csak párat amin úgy kiakadtam, hogy mai napig is elnevetem magamat. Borzadály.

Milyen érzés lenne, ha a szüleiddel sem tudnád olvasni a bibliát, és megbeszélni az olvasottakat, tanácsukat kikérni a későbbiekben? Mert erre számíts. Nem ezekkel akarják nyilván beterelni a népet, majd később jön.

2013. jan. 3. 23:16
 45/49 anonim ***** válasza:
23%

Nem hiszem, hogy a keresztényeknek egymást kéne szapulni, próbáld meg szüleiddel ezt megértetni.

Egy az Istenünk és Jézus Krisztus által tudtunk tovább élni és édes mindegy hogy hívják a felekezetet, ha ez sosincs feledve, se a Biblia tanítása.

2013. jan. 3. 23:17
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Édes mindegy? Akkor miért mondja a Biblia, hogy "menjetek ki belőle én népem..." Jézus tán arra buzdított, hogy a tanítványai csatlakozzanak a farizeusokhoz, "mert az mindegy, milyen vallásban vagy" alapon???
2013. jan. 5. 23:21
 47/49 anonim ***** válasza:

Hát ezért adtam neked mindig zöld kezet, hogy most meg belém köss?????? :)))))

" Egy az Istenünk és Jézus Krisztus által tudtunk tovább élni és édes mindegy hogy hívják a felekezetet, ha ez sosincs feledve, se a Biblia tanítása."

2013. jan. 5. 23:24
 48/49 anonim ***** válasza:
Közben, kedves Kérdező, kíváncsi lennék, mire jutottál, hogy alakulnak a dolgaid?
2013. febr. 7. 23:22
 49/49 anonim ***** válasza:
70%

Engem is érdekelne, hogy mi lett veled. :o)

Én annyit szeretnék4 mondani neked, márha aktuális még, (bár ha nem neked, másnak hátha) hogy Luther 500 éve reformált. A tanításai igazak, és örökérvényűek. Az evangélikus egyház tanítása Krisztus központú, és azért óvnak a tanúktól, mert ők tudják,hogy Istenhez nem egy főpap, pápa, netán hű és éretlmes rabszolga által megyünk. Jézus az egyedüli közbenjáró, és éppen ezért mindenkinek lehetősége van Istent személyesen megismerni. Ez az ismeret nem a papok vagy az írástudók kizárólagos joga, és Isten ismeretéhez nem is szükséges valamiféle magyarázkodás, tanítás, mivel az ige azt írja, ,,Mert mindnyájan megismernek engem a kicsinyektől fogva a nagyig. ’’ És Ő a szívkbe írja a törvényét.... A tanúk elveszik tőled Krisztus, ami az igazság, az élet, az út. Helyette hű és értelmes rabszolgájuk van.... rettenetes dolog.... mint a sötét középkorban....

Vigyázz magadra. :O) Imádkozz sokat, kérd Isten segítségét, hogy vezessen téged.

2013. júl. 13. 00:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!