Van itt wicca vallású? Ha igen, akkor ebben a vallásban milyen istenek vannak? És mennyire tetszik ( személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi) ez a vállás? Még lent lenne néhány kérdésem.
Szia!
Itt megtudhatod a fontosabb tulajdonságait a wiccának.
Személyes vélemény: Teljesen felesleges új vallás, gondolom a pénz miatt terjesztette el valaki.
Szia! Én wicca vagyok.
Személyes véleményem az, hogy megtaláltam benne önmagam, ezzel a vallással tudtam azonosulni.
A tetsziket nem értem. Nekem a legtöbb vallás tetszik. Mindegyiknek megvan a maga története, történelme és szépsége. Érdekes módon a keresztényég tetszik a legjobban, azon belül is Jézus tanításai.
Vallást ne az alapján válassz, hogy mennyire tetszik, hanem, hogy mennyire tudsz vele azonosulni. Előbb meg kell ismerni, aztán el lehet dönteni, hogy ez a te világod, vagy sem.
Imádkozni nem konkrét imákat szoktam. Csak megköszönöm a napom, segítséget, tanácsot kérek az istenektől. Mindezt a saját szavaimmal és kellő tisztelettel. Mert ima annyiféle van, ahány wicca vallású :)
Istenek: általában két istent, az Istenpárt tisztelünk. Elnevezésük tradíciónként eltérő. Isten és Istennő.
És az előző válaszoló személyes véleményére reagálnék. A wiccát nem terjesztik, mert nem térítő vallás. Vannak olyan emberek, akik pénzt csinálnak ebből, de nekik kb ennyit is jelent. Nekem az elmúlt 10 évben, amióta ismerem ezt a vallást, a wicca egyetlen forintomba sem került. ;)
És még egy személyes jó tanács: a wicca.hu-n keress magadnak tanítót. Az a hivatalos oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!