Ha valaki önvédelemből megöli az apját vagy az anyját, akkor az bűnnek számít?
Gondolom felmenti a bíróság.
Az önvédelem az külön eset, nem olyan, mint a "sima" gyilkosság.
Szia!
Dehogy bűn!
Első!
Ha apád részegen agyon akarna verni egy furkósbottal,szerinted feltett kézzel tűrnöd kellene?
Gondolkodj egy kicsit!
Kedves első, azért az ószövetségi törvénykezést mi keresztények már nem vesszük ennyire szigorúan, mert tudjuk, hogy Jézus megszabadított minket a törvény uralma alól, nekünk a törvény csak iránymutatás. Isten a szívünk szerint fog megítélni.
Bár a kérdére térve, az önvédelemhez nem feltétlenül szükséges megölni a támadót szerintem. Persze lehet, hogy miközben véded magad és őt próbálod hatástalanítani valahogy, egy ilyen felfokozott helyzetben akaratlanul is megölöd, ez természetesen nem bűn. Hiszen ha nem ez volt a szíved szándéka, amúgy is bánni fogod, hogy így történt.
"Jézust valaki megtámadja és erőszakkal az életére tör."
Hát nekem mintha rémlene valami, hogy egyesek meg akarják ölni, valami keresztfélére akarják fölszögezni, de aztán önvédelemből mindenkit laposhallá változtat. Vagy nem?
#8 hidd el ezen én is gondolkodtam. de szerintem azért más, mert a katonák ott helyben nem akarják megölni. Nem egy nyíltan erőszakos valami.
Mondjuk, ha egy sötét sikátorban, ahol senki sem látja megtámadják vajon nem védekezett volna? Szerintem ez érdekes kérdés. Megkísérelt volna leszaladni? Ütött volna? És ha az kevés ölt volna? Vagy hagyta volna, hogy egy totál ismeretlen úgy lemészárolja, hogy semmilyen nyoma nem marad a történelemben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!