Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Istenről valami csúnyát...

Ha Istenről valami csúnyát gondolok, de csak egy pillanatra, gondolatban, hirtelen ötlettől vezérelve (nem szánt szándékkal) és most imádom Istent, akkor az bűnnek számít?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor azon belül milyennek?

És megbocsátható?

2012. okt. 10. 16:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem számít annak.

Egy idődben velem is volt ilyen hülyeség.

Alig kimentem a gyóntatóból, azon járt a fejem, hogy nehogy gondolatban is bűnt kövesssek el.

Ez nem bűn. Foglalkozz valami mással. Te szereted Istent, jó ember vagy, néhány idióta gondolattal, kísértéstől te nem leszel rossz.

2012. okt. 10. 16:25
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ment a zöld kéz.
2012. okt. 10. 16:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Bűn-e? tökéletes vagy? Nem.

És nem is leszel amíg ember vagy,csak törekedhetsz rá:)

Ne vádold magad.

2012. okt. 10. 17:12
 4/11 Hazardteam ***** válasza:
88%
A sátán legnagyobb fegyvere a bűntudat. Legalábbis hívőkkel szemben.
2012. okt. 10. 18:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére még nem Orwell világában élünk, hogy számítson a gondolatbűn. Bűngondol nincs.
2012. okt. 10. 21:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Természetesen nem bűn.

Pláne nem megbocsáthatatlan. A megbocsáthatatlan bűn az, amikor valaki szándékosan, kitartóan ellenáll Istennek. Te nem ezt teszed.

Luther azt mondta: "azt nem akadályozhatod meg, hogy átrepüljön a fejed fölött egy galamb, de azt igen, hogy fészket rakjon a fejeden."

Ez így van. A gondolatok néha jönnek-mennek. Ha nem adsz neki helyet és édesgeted, akkor feleslegesen van bűntudatod, a Biblia ezt vádlásnak hívja, a Vádlótól való. Ne figyelj rá, hiszen hazudik.

2012. okt. 11. 12:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez vétek. Sajnos ezt így szoktuk. Engedd, hogy legyen egyre ritkább. Akár hiszed, akár nem, azzal, hogy magadat olyannak hiszed, aki néha akaratlanul is olyasmit gondol, amit nem kéne, csak létrehozod magadban ezt. Mondhatnánk: addig van rá igény, amíg önmagadként azonosítod a kósza zajt. Pedig gyakorlással megoldható, hogy csend legyen a fejben, ebből következik az is, hogy el lehet érni, hogy a gondolataid tényleg a szándékaid szerint alakuljanak. Megjegyzem: nincs okunk a gondolatainkkal azonosítani magunkat. A "gondolkodom, tehát vagyok" is ostobaság, sajnos ez van. Vagy amikor nem gondolkodom, akkor nem vagyok? Valaki más vagyok? Inkább a figyelem áll nagyon közel ahhoz, amik valójában vagyunk. A semmire figyelve pedig lehetséges apró, de nagyon lehengerlő betekintést nyerni abba, "ami" Isten lényege: a teljes csend, a "semmi" valahogy "emlékeztet" minket ilyenkor a "minden lehetőség mezejére" (bocsi, ezek csak hirtelen jött elnevezések). Jól elkalandoztam, hátha veszed hasznát! :)
2012. okt. 11. 17:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem akartad, bűnt pedig csak akarva lehet elkövetni.
2012. okt. 11. 22:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha megbánod, és bocsánatot kérsz Istentől, és utána megpróbál helyesen élni. De nem bűn, mert Sátán támad ilyenkor. Csak akkor bűn az ilyen gondolat, ha édesgeted, és gondolkodsz rajta, és nm elhesegeted. Tehát ha vissza is jön, újra megkísért, akkor is el kell hesegetni!

Pár érdekes videó:

http://www.youtube.com/user/RevealHiddenReality?feature=g-al..

Üdv.!

2012. okt. 13. 21:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Hóó hallod nagyon érdekes viedót osztottál meg velünk, előttem levő hozzászóló. Nagyon köszönöm!!
2012. dec. 13. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!