Amikor Istenre gondolunk (a szó szoros értelemben, úgy, hogy nem szólalunk meg, hanem gondolatban gondolunk rá, vagy gondolatban, tehát a fejünkben beszélünk hozzá), akkor Isten hall minket?
Szia Goell!
A Biblia még ennél is tovább megy:
"Az Úr minden szívbe belát és minden emberi gondolatot jól ért." (I.Krón. 28:9)
"Te ismered ülésemet és felkelésemet, messziről érted gondolatomat...mikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt Uram!" (Zsolt. 139:2,4)
"És én cselekedeteiteket és gondolataitokat megbüntetem!"
(Ésa. 66:18)
"Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata" (Rm. 8:27)
Üdv. Péter
Kedves Kérdező.
a Megbocsátás az folyamatosan tart, midig van...de nem kerül sorra, amíg az egyén korrektül, teljes eszéből és szívéből be nem látta vétkét, azaz meg nem bánta, amit tett. a megbánás pedig nem az, hogy jaj sajnálom amit tettem, hanem megérti, hogy miért volt bűn a cselekedete, megérti, hogy egyáltalán mi a bűn, és megérti, hogy micsoda "dili" volt, hogy ilyet tett, és elereszti mindörökre. :)
Isten egyébként a te füleddel hall, de mindent tud...Isten tud, ugyanis közelebb van hozzád, mint a nyaki ütőered. Így ha rágondolsz, tudni fog róla, ne izgulj. :)
üdv és sok sikert
26/F
LastOne.Left
Először is: Istennek van neve...? o.O
Másodszor: köszönöm a válaszokat! Most egy kicsit mindent másképp látok.
Harmadszor: tudom, hogy Isten nem segíthet nekünk bizonyos dolgokban, mert az embereknek szabad akaratuk van. De én... vétettem sok rosszat, és most nagyon-nagyon nagy szükségem van Isten segítségére. Csak úgy érzem, elhagyott engem... :-( Örökre.
kérdező.
Isten bármiben segít, de ehhez nyilván szükség van arra is, hogy egyáltalán elhidd, hogy megteszi. ha úgy érzed elhagyott, akkor nagyon ne várj semmit...Állj úgy a kérdéshez, hogy TUDD, hogy veled van mindig, és bármikor kisegít téged a bajból...Azokat amiket pedig vétettél, szépen gondold végig, értsd meg miért voltak vétkek, ezzel a megértéssel pedig szépen meg is bántad azokat...de NE emészd magad, mert nem az a megbánás, ha sajnálkozol...a sajnálkozás az az ördög műve...Isten sem sajnál senkit, hanem mindenkivel együtt érez...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
Amit az előttem lévő válaszoló írt, az tulajdonképpen egy vers. Egy kicsit pontatlan is volt.
Remélem nem probléma, ha berakom ezt a verset.
Nagyon szép vers. :)
Álmomban Mesteremmel
tengerparton jártam, s az életem
nyomai rajzolódtak ki mögöttünk:
két pár lábnyom, a parti homokon.
ahogy ő mondta, ott járt énvelem.
De ahogy az út végén visszanéztem,
itt-amott csak egy pár láb nyoma
látszott, éppen ahol az életem
próbás, nehéz volt, sorsom mostoha.
Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:
Amikor életem kezedbe tettem,
s követődnek szegődtem Mesterem,
azt ígérted, soha nem hagysz el engem,
minden nap ott leszel velem.
S most visszanézve, a legnehezebb
úton, legkínosabb napokon át,
mégsem látom szent lábad nyomát!
Csak egy pár láb nyoma
látszik ott az ösvényen.
Elhagytál a legnagyobb ínségben?
Az Úr kézenfogott, s szemembe nézett:
Gyermekem, sose hagytalak el téged!
Azokon a nehéz napokon át
azért látod csak egy pár láb nyomát,
Mert a legsúlyosabb próbák alatt
Téged vállamon hordoztalak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!