Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a menekülés...

Szerintetek a menekülés bűnnek számít? Isten elfordul attól az embertől, aki elmenekül a gondok elől?

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 15:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Isten senki elől nem fordul el.
2012. aug. 16. 16:06
 2/20 anonim ***** válasza:
Mitől menekül?
2012. aug. 16. 16:25
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem fordul el! Te ne menekülj mert legyőzni is segíthet a gondjaid!
2012. aug. 16. 16:25
 4/20 A kérdező kommentje:
Segített is mindig, és nem is menekülök, csak kíváncsiságból kérdeztem.
2012. aug. 16. 16:27
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Isten nem fordul el tőled, Te fordulsz el saját magadtól, ha a gondokat szőnyeg alá söpröd.
2012. aug. 16. 16:41
 6/20 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét dolog, ami miatt én úgy érzem, hogy elmenekülnék. Csak hallottam ma egy zenét, és eszembe jutott, hogy hány ember hagyja a háta mögött a családját meg a munkáját és kezd egy teljesen új életet máshol. Kíváncsi lennék, hogy onnantól kezdve ők kikerülnek Isten látóköréből, vagy van olyan, akinek sikerült normális életet összehoznia. Én rokonaim között is van olyan, aki jó messze költözött tőlünk, és a még gyerekkorú gyermekeivel sem foglalkozik, és valamiért nagyon ritkán, de mindig hazajön meglátogatni minket, meg a nagymamámat és soha nem a boldog és sikeres nő látszatát kelti. Ismerek olyan fiút, akit gyerekkorában elhagyott az anyukája és elképzelhetetlennek tartom, hogy onnantól kezdve ő boldog nő tudott volna lenni.
2012. aug. 16. 17:01
 7/20 A kérdező kommentje:
Viszont ezek az emberek szerintem nem önszántukból, szórakozásból hagyták hátra az életüket. Nyilván biztonságra meg szeretetre vágytak, amit nem kaptak meg. Nem mindenki önző, pl. ha egy nőt folyamatosan bántalmaz a férje, és nincs még gyerek, ha egyik napról a másikra szó nélkül lelép, az is menekülés, de mégsem azért tette, hogy a másikkal kibabráljon, hanem hogy önmagán segítsen. Elvégre azért jöttünk ide a földre élni hogy boldogok legyünk, és nem azért, hogy elviseljünk dolgokat.
2012. aug. 16. 17:06
 8/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy Isten megígérte, hogy védelemről gondoskodik, nem jelenti azt, hogy Isten köteles csodákat tenni az érdekünkben. Nem, Istenünk nem garantálja, hogy gondoktól mentes életet élhetünk ebben a régi rendszerben. Teremtő sok hűséges szolgája néz szembe súlyos megpróbáltatásokkal, például szegénységgel, háborúval, betegséggel és halállal. Jézus világosan megmondta tanítványainak, hogy egyénenként megölhetik őket a hitük miatt. Ezért hangsúlyozta Jézus annak fontosságát, hogy mindvégig ki kell tartani (Máté 24:9, 13). Ha Isten arra használná hatalmát, hogy minden helyzetben csoda folytán gondoskodjon a megmenekülésről, Sátánnak lenne alapja arra, hogy gúnyolja Őt és kétségbe vonja az Isten iránti odaadásunk őszinteségét (Jób 1:9, 10).

14 Még a bibliai időkben sem használta a teremtő a védelmező hatalmát arra, hogy megóvja minden szolgáját a korai haláltól. Jakab apostolt például i. sz. 44 körül Heródes kivégeztette; ám nem sokkal ezután Péter megszabadult „Heródes kezéből” (Cselekedetek 12:1–11). János, Jakab testvére, tovább élt, mint Péter és Jakab. Világos, hogy nem várhatjuk el Istenünktől, hogy egyformán megvédje minden szolgáját. Ezenkívül „az idő és az előre nem látható események” hatással vannak mindannyiunkra (Prédikátor 9:11, NW [9:13])

Ezen felül a kitartás által erősödik a keresztény hite istenbe való bizalma, ha mindig megóvna, mint írtam, akkor Sátánnak lenne igaza.

2012. aug. 16. 17:09
 9/20 A kérdező kommentje:
Az, hogy Isten nem véd meg mindentől, az nem azt jelenti, hogy te sem védheted meg magad mindentől, és mindent el kell viselned.
2012. aug. 16. 17:16
 10/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk tényleg az is igaz, hogy a könnyebbnek látszó út mindig a legnehezebb.
2012. aug. 16. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!