Szerintetek a menekülés bűnnek számít? Isten elfordul attól az embertől, aki elmenekül a gondok elől?
Nem ismered a köcetkező történetet?
pontosan idézni nem tudom, a lényeg: árvíz van, evakuálás, egy ember azt mondja, nem megy el, mert majd Isten segít rajta. Arra megy egy csónak, ugyanezt mondja, ikor pedig már az egész hátáz ellepte a víz, az arra járó helikopterre se száll fel, és meghal. Aztán kérdőre vonja Istent: miért nem segített? Erre a válasz valami hasonló volt: "Küldtem értük egy mentőcsapatot, de nem mentél velük. Aztán küldtem értük egy csónakot, végül pedig egy helikoptert, de azokkal sem mentél el. Mit tehettem volna még érted?"
Ezért úgy vélem, sőt, hiszem, hogy ez a menekülés, a felvillanó kiút elfogadása nem bűn, sokkal inkább Isten segtsége lehet.
Sok minden előfordulhat egy családban, ami nem tesz jót a gyereknek. Ilsyen lehet pl egy alkoholista apa, egy társfüggő anya, aki képtelen kitörni az egészből, így gyakorlatilag magára hagyja a gyereket, aki vagy beleroppan az egész rémálomba, vagy összeszedi magát, és kitör valamilyen módon.
Úgy gondolom, hogy ezek az évek arra szolgálnak, hogy megedzzék a lelket, hogy később erősebben nézzen szembe az élet gondjaival. Nem mondom, hogy még egyszer végigcsinálnám, mert az ellenségemnek sem kívánom, de mivel eleve más a viszonyítási alapom, sokkal könnyebben veszem az akadályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!