Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a menekülés...

Szerintetek a menekülés bűnnek számít? Isten elfordul attól az embertől, aki elmenekül a gondok elől?

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 15:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
# 3/10 Én nem menekülök, tisztában vagyok vele, hogy engem szeret Isten és mindig számíthatok rá. Viszont ha egyszer elmenekülnék, utána már nem hiszem, hogy ugyanígy segítene.
2012. aug. 16. 17:31
 12/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk az anya nem is ember, hanem teremtő. Valakinek a mindenhatója. Azért olyan "szigorú" vele Isten. Nem tulajdonostárs, csak kis főnök. Menedzser, amíg az ember fel nem nő, ő fele érte.
2012. aug. 16. 17:42
 13/20 anonim ***** válasza:
Nos, ha ez bűnnek számít, ám legyen, viszont számomra ez volt az egyetlen mód, hogy ne félelemben teljenek a napjaim, és viszonylag normális életem lehessen. Két éve tettem meg ezt a lépést, és nem bántam meg, sőt, úgy érzem, ez az út volt kijelölve számomra, mert itt végre megtaláltam a helyem.
2012. aug. 16. 18:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem ismered a köcetkező történetet?

pontosan idézni nem tudom, a lényeg: árvíz van, evakuálás, egy ember azt mondja, nem megy el, mert majd Isten segít rajta. Arra megy egy csónak, ugyanezt mondja, ikor pedig már az egész hátáz ellepte a víz, az arra járó helikopterre se száll fel, és meghal. Aztán kérdőre vonja Istent: miért nem segített? Erre a válasz valami hasonló volt: "Küldtem értük egy mentőcsapatot, de nem mentél velük. Aztán küldtem értük egy csónakot, végül pedig egy helikoptert, de azokkal sem mentél el. Mit tehettem volna még érted?"

Ezért úgy vélem, sőt, hiszem, hogy ez a menekülés, a felvillanó kiút elfogadása nem bűn, sokkal inkább Isten segtsége lehet.

2012. aug. 16. 19:02
 15/20 anonim ***** válasza:
*bocsi az elírásokért, friss körömlakk a pontatlanság oka ^^
2012. aug. 16. 19:03
 16/20 A kérdező kommentje:
Ezért is gondolom, hogy iszonyú nagy felelősség a gyerek, és csak akkor szabad vállalni ha holt biztos benne az ember lánya és csak olyan embertől, akit szeret. A férjét akármikor elhagyhatja egy nő, de a gyerekét nem. Én azt bűnnek tartanám, de csak magamra nézve, más ember feje felett soha nem ítélkezhetünk. Csak szerintem az ilyen nők nem lesznek soha boldogok, mintha Isten elfordulna tőlük.
2012. aug. 16. 19:11
 17/20 A kérdező kommentje:
# 14/16: Dehogynem ismerem, nap mint nap eszembe jut:)
2012. aug. 16. 19:13
 18/20 A kérdező kommentje:
Az egyik kedvenc történetem :)
2012. aug. 16. 19:14
 19/20 A kérdező kommentje:
Viszont ha valaki szenved, addig nem tud másokon se segíteni. Az se jó a gyereknek, ha azt látja, hogy az anyja minden nap sír, vagy veszekednek a szülei.
2012. aug. 16. 19:16
 20/20 anonim ***** válasza:

Sok minden előfordulhat egy családban, ami nem tesz jót a gyereknek. Ilsyen lehet pl egy alkoholista apa, egy társfüggő anya, aki képtelen kitörni az egészből, így gyakorlatilag magára hagyja a gyereket, aki vagy beleroppan az egész rémálomba, vagy összeszedi magát, és kitör valamilyen módon.

Úgy gondolom, hogy ezek az évek arra szolgálnak, hogy megedzzék a lelket, hogy később erősebben nézzen szembe az élet gondjaival. Nem mondom, hogy még egyszer végigcsinálnám, mert az ellenségemnek sem kívánom, de mivel eleve más a viszonyítási alapom, sokkal könnyebben veszem az akadályokat.

2012. aug. 16. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!