Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhívők! Ti hisztek a...

Istenhívők! Ti hisztek a szellemekben, vámpírokban vagy egyéb természetfeletti lényekben?

Figyelt kérdés
Erre személy szerint nagyon kíváncsi vagyok.:)

2012. nov. 1. 20:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
Azokban a szellemi lényekben hiszek, amelyekről a Biblia is ír. Egyebekben (tündérek, vámpírok, koboldok, manók, törpék, óriások, kentaurok, lidércek, UFO + alien, sárkányok, Loch Ness-i szörny stb.) nem.
2012. nov. 2. 01:03
 12/24 munyamunya ***** válasza:
100%

Berta!

Kis kötözködés: óriásokról speciel ír a Biblia. :)

2012. nov. 2. 08:13
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

Na igen, de azok meghaltak az özön vízkor, mivel nem megengedett kapcsolatból születtek.

Ezeket Nefileknek nevezték, mivel testet öltöt angyalok és emberek utódai voltak.

Mára már nem megengedett ez.

2012. nov. 2. 08:24
 14/24 munyamunya ***** válasza:

Kedves 13-as!

Az özönvíz után is olvasunk sok esetben óriásokról, amikor Izrael elkezdi elfoglalni a nekik szánt földet. Még Dávid is egy ilyen harcost győzött le, és az ő embereiről is fel van jegyezve, hogy milyen óriás-származékokat öltek meg (2Sám.21:15-22).

Továbbá, ha igaz, amit Jézus prófétált, hogy az utolsó idők olyanok lesznek, mint a Noé napjai, akkor szerintem várható, hogy abban is hasonló lesz a világ, hogy a gonosz szellemi hatalmasságok ismét földi asszonyokat vesznek maguknak. De ez csak feltételezés részemről.

2012. nov. 2. 08:55
 15/24 yuda ***** válasza:

Keresztények a bibliát tartják egyetlen hiteles forrásnak.

Abban van írva szellemekről, démonokról (ezeket Jézus és tanítványai kiűzték az emberekől), jó és gonosz angyalokról... de vámpírról nincs.

2012. nov. 2. 11:09
 16/24 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

A Szentirás szavai szerint több milliárd szellem-lény /angyalok/ léteznek. Számunkra mind Isten, mind ezek a lények láthatatlanok. Nem anyagi testtel rendelkeznek mint mi.

Vámpirok nem léteznek, ilyen lények nincsenek. Ezek csak emberi elképzelések.

De az univerzumban más lények nincsenek. Tehát a Biblia szerint csak a mennyei teremtmények, és mi földi halandók vagyunk. Üdv: Judit!

2012. nov. 2. 15:58
 17/24 anonim ***** válasza:

Kedves munyamunya :)

Nálad a pont, úgyhogy nem veszem kötözködésnek. :)

Csak én a mesebeli óriásokra gondoltam (hétmérföldes csizma meg ilyesmik). :D

Üdv. :)

2012. nov. 5. 14:06
 18/24 anonim ***** válasza:

xD

Már pedig a Hétszünyű Kapanyányimonyók létezik!

2012. nov. 5. 17:41
 19/24 anonim ***** válasza:

Azannnya, tényleg... Hiszen írott bizonyítékok vannak rá... :D

Akkor módosítom az álláspontomat: minden olyan lényben kénytelen vagyok hinni, amelynek létezésére vannak bizonyítékok.

Nem kevés időmbe került az utánajárás :D , de így legalább tudok mutatni egy párat:

Unikornis: Pl. Szabó Magda "Tündér Lala" c. könyvében, a neve: (a kis) Gigi. :D

Szellem: Pl. a Ghostbusters c. filmben.

Vámpír: Drakula gróf, azaz Vlad Tepes. Lásd a Wikit.

Szatírok: Létezésükre bizonyíték a ma is használatos "szatíra" szó, mely egy irodalmi műfajt jelöl. :DDD

Trollok: http://www.youtube.com/watch?v=gfbw2Nnf3dY

Jeti: http://www.youtube.com/watch?v=buAI976ThB8

Faun: http://www.youtube.com/watch?v=tXAY9txPLYk

Hátra vannak még: a Fogtündért, a koboldok, a manók, a kentaurok, a törpék, a sárkányok... :D

2012. nov. 8. 19:34
 20/24 anonim válasza:
Én ugyan nem Istenhívő vagyok, hanem buthista, de a legjobb barátom keresztény, és szoktunk hülyülni, hogy vámpírok vagyunk, meg ilyesmik. Nekem az a véleményem, hogy az Istenhit alapja megeggyezik a buthizmussal és minden mással, persze felőlem bármit hihetnek az emberek. Személy szerint abban hiszek, hogy a lelkek "vándorolnak", ergo lehet, hogy épp nincs testük, vagyis szellemek. A Keresztény barátom is azon a véleményen van, hogy valahonnét jönniük kellett ezeknek az alakoknak. (jó, mostmár az ember bármit el tud képzelni, amit akar, de a Középkori ember nem hinném, hogy szimplán fantáziált.) Szerintem léteznek ilyen lények, még ha nem is úgy, mint a filmekben. Nem mondom, hogy vámpír vagyok, de vannak rá jelek. Pl.: Vonz a vér látványa, Éjszaka sokkal aktívabb vagyok, mint reggel(habár ez minden iskoláskorúnál igy van szerintem). Én hiszek a vámpírokban, pont.
2012. nov. 29. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!