Hogyan tudnám a buddhista vallást gyakorolni?
Jó lenne gyakorolni, mivel szerintem ez egy "természetesebb" vallás a világon.
Esetleg még a hinduizmus is érdekel.
Pizzahut,
Biztos éveket éltél Tibetben, esetleg Indiában, kutatva, tanulmányozva a filozófiát...a saját környezetében. Biztos ez alapján hoztad meg azt a komoly minősítést, ilyen magasröptű stílusban közvetítve felénk, földi halandóknak.
Miért is hülyeség? Szerinted akkor melyik az, ami nem hülyeség? Komolyan érdekel. (Ja, a te hited/nem hited?! Melyik az?)
Sokféleképpen lehet gyakorolni.
Elsőnek javasolnám például azt, hogy olvasgatsz róla.
Nos én egy Buddhista szerzetes megtérését küldeném:
Csak Jézusban van az Igazság és a megváltás.
(K.Gy)
Előző válaszíró! Na mi az még mindig vannak, akik ezt nyomatják? Hát vicc....
"Nos én egy Buddhista szerzetes megtérését küldeném:
Vannak, akik nem értik meg mi az hogy BARDO. Mi történik ha meghalunk? vagy ha halál közeli állapotban vagyunk? Akkor megjelenik a köztes állapot, másnéven a bardo. Ekkor SAJÁT GONDOLATAINK, VÁGYAINK, ELKÉPZELÉSEINK JELENNEK MEG. Azt is láthatjuk, hogy Isten ott áll előttünk, miközben vigyorogva elhisszük mindezt. De csak saját gondolatainkat, és vágyainkat látjuk magunk előtt. És ahogy bámuljuk áhitattal a megjelenő képeket, úgy szépen ISMÉT CSAK SAJÁT UJRASZÜLETÉSÜNK MAGJAIT VETJÜK EL. A vágyaink, érzelmeink magukkal ragadnak, és ismét megszületünk.......
Akik megvilágosodtak, azok mindannyian be tudnak tekinteni a bardóba, és visszatérni is onnan. Meg ott van Karmapa is, meg a Dalai Láma is. ÚJRASZÜLETETT LÁMÁK. http://www.youtube.com/watch?v=W82CjcBwCuc
Aztán aki elhiszi az elhiszi, aki meg nem, az járjon utána. Buddha ezt mondta, ha nem is pontosan így, de hasonlóan: Ne azért higyjünk neki mert ő a Buddha. Saját magunk vizsgáljuk meg meditációval a dolgokat. (magyarul rá fogunk jönni ha sokat meditálunk, hogy a Buddha bizony nem zöldségeket beszélt.)
azt még hozzátenném, hogy az előző üzenetemet mindazoknak írtam, akik Istenhívők, és ha meglátnak egy ilyen kiírást olyan emberektől akik a buddhizmus felé szeretnének fordulni, akkor elkezdik Nekik irogatni hogy Isten a megváltás, meg a stb. Nagyon nincs ez így jól és marhára unalmas már! Mi sem kötünk bele abba hogy Ti Istenben hisztek, vagy Isten felé akartok fordulni, nem térítgetünk Titeket a buddhizmus felé. És annyi ilyen térítgetős szöveg van manapság hogy az hihetetlen. Annyira jó lenne ha már egy kicsit csillapodna ez az egész... Mindenkinek a saját dolga milyen utat választ, ne térítgessük már egymást. Tök jó lenne ha végre csillapodna már ez az egész. Kicsit nagyobb lenne a béke. Ne szóljunk már bele egymás dolgaiba ennyire, és ne akarjuk már folyton a saját akaratunkat másokra tukmálni. Az előző üzenetem meg a pont a végén.
Cukifiú! A buddhizmust gyakorolni otthonról is lehet, de lehet úgy is, hogy Központba jársz el, vagy meditációs összejövetelekre. Három külömböző út van a buddhizmuson belül: Kis Út (Hínajána), Nagy Út (Mahajána), Gyémánt Út (Vadzsrajána).
A Kis Út az önmegszabadításra törekszik, a Nagy Út a megvilágosodásra, és a Gyémánt Út is a megvilágosodásra törekszik.
-A Kis Utat otthonról is lehet gyakorolni, és a neten vannak fent oldalak róla:
-A Nagy Utat is lehet asszem otthonról gyakorolni, de ahhoz inkább jobb egy Tanító szerintem. Ebben annyira nem vagyok otthon, és igazából nem ismerem annyira, de a Zen elég komoly, és komoly ülő és állóhelyzetek vannak benne.
-A Gyémánt Út Buddha legmagasabb szintű tanításai. Az országban sok Gyémánt Út központ van, és a Gyémánt Út gyakorlásához el kell járni központba, mert kapcsolat kell egy megvalósított Lámával. A Gyémánt Út talán a leg lazább buddhista irányzat. Ehetsz húst, ihatsz sört, szeretkezhetsz, stb. szóval nincsenek olyan nagy szabályok mint a Kis Út esetében. Én a Gyémánt Utat gyakorlom, és szerintem ez hozza a legintenzívebb és a leggyorsabb fejlődéseket. :) Először Hínajánával kezdtem aztán áttértem a Gyémánt Útra. Pár weboldal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!