Ateista vagyok, nem hiszek semmiféle természetfeletti dologban, de sokat olvasok keresztény témákról, mert izgalmas/"agymozgató" olvasmánynak tartom. Ez baj?
> Aztán az Isten, akiben nem hittem, személyes kapcsolatba lépett velem.
Hurrá, még egy fertőzött.
Kérdező: itt az élő példa, hogy ez a nagyon veszélyes elmebetegség a rá hajlamosakat rendkívül könnyen megfertőzheti. Nincs szükség komolyabb agymosásra, az áldozat a saját agyát mossa ki ahogy egyre többet olvas a mesekönyvből, vagy a "magyarázataiból". Egy idő után már nem tűnnek fel neki az ellentmondások ("isten szeretete végtelen, isten szeret téged, de ha nem csinálod azt amit mond, akkor a pokolban fogsz megr*hadni te gennyes kis féreg"). Sőt, az alapvető logikai hibákon sem akad fenn (ha Ádámnak és Évának két fia volt, hogyan szaporodtak tovább? Ha voltak lányaik is, akikről nem ír a biblia, és velük szaporodtak a bátyáik, az nem vérfertőzés?). Félreteszi a logikát, hanyagolja a racionális gondolkodást, az egész mesekönyvet elkezdni "jelképesen" értelmezni.
> Hamar meggyőződéses hitre jutottam ezután, ami azóta sziklaszilárd
> és nagyon gazdagon alátámasztott lett.
Ez a "szilárd hit" ez valami nagyon durva pszichózis. Az áldozatot a legdurvább tények sem tántoríthatják el a hitétől.
Ezt erősen segíti az a jelenség, hogy az emberi agy mintázatot keres, és néha ott is összefüggéseket vél látni, ahol nincs...
> Szerintem neked is hamarosan eljön az időd. :)
Inkább ne jöjjön el. Ne fordulj el a logikától!
Szerintem ezzel semmi gond nincs. Engem pl. nagyon érdekel a hinduizmus, pedig amúgy közöm nincs hozzá, nem hiszek benne, más vallású vagyok, de ettől még érdekes az egész.
Egyébként is dicséretes dolog más nézeteket, kultúrákat, felfogásokat is megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!