Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért közömbüselnek el ennyien...

Miért közömbüselnek el ennyien a vallástól manaság? Értelmes válaszokat várok.

Figyelt kérdés

Végülis semmi rosszra nem tanít, csak hogy az emberek szeressék egymást, és Istennel "együtt" éljenek, ne a saját hülyeségeiket csinálják. Szerintem épp hogy ráférne a mai emberekre, mert nagyon sok lezüllöt, elkeseredett, kilátástalan embert látni...

A legtöbb ember mindig az alábbiakra asszociál, ahelyett hogy jobban belegondolna:

-Fanatikusok akik ha egy autóbalesetben a gyerekük vért veszít, nem adnának neki vért mert valahol a Bibliában a vér tiszteletéről van szó, és fuhh "nyílván az ilyen helyzetekre gondol a Biblia". Nem írom le a vallás nevét, csak annyi hogy J-vel kezdődik és ehova tanúira végződik.

-Fanatikusok B változata: "Megyek gyónni, meg szenteltvízért, mert a jóságos

szent szűz Mária mit fog szólni... ma még csak százszor vetettem keresztet és össze is tört az utolsó vacsora képem..."

-Sajnálatos módom előforduló korrupciós vagy molesztálási botrányok a papok körében.

-Vagy amikor valaki jön ollyannl pl. hogy az evolúció az igaz, nem az hogy Isten teremtette a vilgáot. Persze a Biblia az képletekben beszél, nem történelemkönyv a világ kialakulásáról.

-Vagy egyáltalán honnan tudnám hogy Isten létezik? Ha egy azt mondom hogy a repülő spaghettiszörny létezik, akkor is ugyanott tartok... Hát mi is az az Isten? Ők sem tudják, én sem tudom pontosan... de én valahogy úgy képzelem el, hogy tulajdonképpen maga a mindenség, a szeretet. Épp ezért nem lehet létezés vagy nem létezés kérdése, mint egy repülő spaghettiszörny...

2012. okt. 24. 14:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Az a típus vagyok, aki hitelt ad a természetfeletti dolgoknak, de egy olyan, általam ismert vallás, hitrendszer nincs, amivel azonosulni tudnék.
2012. okt. 24. 17:02
 22/28 anonim ***** válasza:

Mert korlátozza az embereket,emiatt ellentétes az emberi természettel.

"Végülis semmi rosszra nem tanít, csak hogy az emberek szeressék egymást, és Istennel "együtt" éljenek, ne a saját hülyeségeiket csinálják."

Persze,ne a sajátjukat csinálják,hanem azt,amit mások megszabnak nekik...Na,ez az,amit hosszú távon a legtöbb ember nem képes elviselni;felfedezik a vallásban levő ellentmondásokat,azt,hogy nem hitelesek a vallási vezetőik,büntető Isten képpel nem lehet igazán szabad életet élni,stb...

Az rendben van,hogy arra tanít,hogy szeressük egymást,de azt se felejtsük el,hogy "az Istennel együtt élés" elve nem mindig jön egy magas Isteni forrásból,hanem emberiből.

2012. okt. 24. 17:27
 23/28 anonim ***** válasza:

A 6-os hozzá szóló is és sokan írtak olyat amivel egyet értek.

A vallás több okból veszített az értékéből, amiről Jézus beszélt is.

Begyűrözött a világiasodás Jézus tanításába, a magukat keresztényeknek tartók egyáltalán nem élnek keresztény életet, és ezt látva azok akik figyelnek, csalódnak és elfordulnak az igazságtól.

Isten törvényeit ki forgatják a maguk kényelmére, mint ha a teremtőnek kellene alkalmazkodni az emberhez, és nem fordítva.

De persze hála a teremtőnek, vannak akik nem hagyták teljesen magukat befolyásolni, és igyekszenek keresztény életet élni annak ellenére, hogy megvetik és kigúnyolják Őket.

2012. okt. 24. 20:24
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

Hát kedves Kérdező, hiába is kötözködsz, nincs igazad.

De egyébként azt csinálsz amit akarsz.

Isten szemében a vér szent, és mindig is tilos volt azzal vissza élni.

Egyébként ha tájékozódtál volna, akkor tudhatnád, hogy a vér nélküli műtét sokkal egészségesebb, a betegek hamarabb felgyógyulnak, és haza mehetnek, s külföldön igen sok műtétet hajtanak végre, és nem csak a Tanúkon, hanem kívül állók is ragaszkodnak ehhez.

Ha meg olyan a betegsége, ha vér ha nem akkor is meghal.

Vannak alternatív kezelések amik igen magas színvonalúak és ezt a sebészek, anaszteziológusok, stb is elismerik.

Rengeteg szív, térd protézis, máj rezekciót stb műtétet végeznek, el embereken, és sehol nem olvasol arról, hogy folyamatosan meghalnak a betegek a vér hiánya miatt.

Elvétve van igen ritkán, de az egynek akkora feneket kerítenek, hogy el felejtik, hogy másokon meg sikeres a műtét, és egy héten belül haza mennek.

Nem kellene provokálni itt, mert vesztett az ügyed.

2012. okt. 24. 20:34
 25/28 anonim válasza:
mert szar az egész,nemhiszem hogy még mindig betartandó törvénykönyvnek és szentírásnak kellene tartani ma már a bibliát amit kb 397 ben írtak,szerintem a mai emberek mostmár kezdenek rájönni az egyház mocskosságaira és így 2013 felé tudnak ésszerűen gondolkodni,és rájönnek arra hogy igazából semmi megfogható jele nincsen egy nagyobb hatalomnak,úgy ahogy régebben sem volt és a tudománynak köszönhetnek elég sokmindent.
2012. okt. 24. 21:29
 26/28 anonim ***** válasza:

"Elvétve van igen ritkán, de az egynek akkora feneket kerítenek, hogy el felejtik, hogy másokon meg sikeres a műtét, és egy héten belül haza mennek."

Az az egy belefér? Azt hittem minden élet számít. Inkább áldoznál egy emberi életet, mint hogy inkább mindenkinél törekedjünk a kockázat minimalizálására?

Kérdező: Azt hiszem újabb választ kaptál a kérdésedre. :D

2012. okt. 25. 09:23
 27/28 anonim ***** válasza:

Ha elolvastad volna a többit rendesen akkor rá jöttél volna arra amiért ezt írtam.

az illető minden kép meghal ha olyan az immunrendszere, ha vér ha nem vér.

A vérátömlesztés veszélyes, mert nincs két egyforma vér, mint ahogy két egyforma ujj lenyomat sincs.

Ha a szervezet nem reagál jól az idegen vérre, kilöki, és akkor azért hal meg, nem beszélve hogy a vér rengeteg hulladékot hordoz.

A vér mindenkinek saját hulladék hordozója.

ll. János Pál pápa is kapott vérátömlesztést, és vérmérgezéssel szállították vissza a kórházba, mert nem volt jó a vér.

........

2012. okt. 25. 11:50
 28/28 anonim ***** válasza:

"A vérátömlesztés veszélyes, mert nincs két egyforma vér, mint ahogy két egyforma ujj lenyomat sincs."

Látom, szakértővel van dolgunk. :D

Ugye tudod, hogy amiről beszélsz, az emberáldozat? A hitedért hagynál meghalni embereket. A hited miatt nem akarod megérteni, hogy már milliók életét mentette meg az átömlesztés vagy a vérplazma. A kivételekkel dobálózol, és azt hiszed, jobbak a szándékaid, mint az orvosoknak. Az istenedtől lehetőséget kaptál a gyógyításra és a tanulásra, te mégis tőle vársz mindent. Hálót kaptál, hol halássz, de te eldobod és várod a kész halat, megsütve. Gratulálok.

Részemről befejeztem ezt a vitát.

2012. okt. 25. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!