Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti nem vagytok úgy vele, hogy...

Ti nem vagytok úgy vele, hogy sokszor a pap személye az ami miatt vonzódtok vagy épp eltávolodtok a vallástól?

Figyelt kérdés
2012. jún. 3. 16:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Nem a papnak kell hinni, aki egy gyarló ember, hanem a kinyilatkoztató Istennek.
2012. jún. 3. 17:19
 2/15 A kérdező kommentje:
igen-igen. tudom hogy így van, de mégis meghatározó a személy aki közvetít. nem hinném, hogy én lennék az egyetlen aki így van ezzel...
2012. jún. 3. 21:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én nem vagyok katolikus, de ahányszor templomban voltam (esküvők, keresztelők, temetések) mindig más élmény volt és mindig a pap személye miatt. Igen, ez fontos lehet. Egy kellemetlen pap megnehezítheti, hogy Istenre figyelj, egy jó fej pap meg fel tud villanyozni. Amikor Pál Feri atyát hallgatom néha azt gondolom, ha ilyen pap misézne, szívesen beállnék katolikusnak.....
2012. jún. 3. 21:14
 4/15 Granulátum ***** válasza:

Hát ez nem egy új dolog.

Persze a térítő személye is számít, node mennyien tértek be szerelem vagy házasság miatt egy valláshoz.

Arra akarok kilyukadni, hogy bizony nagyon számít az "eladó" személye ez esetben is. Olvass el egy kereskedelem-pszichológia témájú könyvet.

2012. jún. 3. 22:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltál. :) én mindig is templomba járó voltam...így neveltek. aztán elkerültem ide-oda suliba, egyetemre és mindenhol más-más volt a tapasztalat. sokszor még az is megfordult a fejemben egy-egy papot meghallgatva, hogy ha ilyen pap lett volna aki általános iskolás koromban városunkban szolgál akkor lehet, hogy úgy elfordulok az egyháztól és főleg a hittől, hogy soha többé nem leszek rá kiváncsi. most is sokszor megteszem azt, ha nagyobb áldozattal is jár, hogy elmegyek egy másik templomba, vagy másik misére, csakhogy azt a papot hallgassam, aki úgy beszél és arról ami engem jobban megérint és felvillanyoz. :)
2012. jún. 3. 22:23
 6/15 anonim ***** válasza:
Óhatatlanul számít a pap személye is, hiszen emberek vagyunk. Pedig ennek nem kéne így lennie, elvégre a pap csak egy közvetítő személy, nem őrá kéne hallgatnunk, hanem az Úr Szent Lelkére abban a kérdésben, hogy szimpatizálunk-e egy adott vallással.
2012. jún. 5. 11:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Sok emberrel így van ez.

A "mi papunk" pl soha nem tudta magát belelopni a szívembe. Mikor idejött, volt egy összezörrenésünk, és azóta nem is igazán tudok arra odafigyelni, amiket prédikál, mert legbelül egy elviselhetetlen ember. A színjátékot pedig nem szeretem. Egy pap legyen hiteles. De ő nem az. Épp ezért nagyon is lecsökkent a templomba járó emberek száma, mióta ő itt van.

Viszont azok az emberek, akik ilyesmi miatt elhagyják az egyházat, és nem járnak többé templomba...ők sem valami igaz hívő keresztények. Hiszen nem a pap miatt járunk templomba.

Bevallom, én is sokszor máshova megyek misére, mert nem tudom így átélni a szentmisét.

De a hitemet, Istenemet, és egyházamat ezért nem tudnám elhagyni.

2012. jún. 5. 12:01
 8/15 mustafa33 ***** válasza:
nem, inkább a papné.
2012. jún. 5. 12:12
 9/15 mustafa33 ***** válasza:
27%
első, gakran szokot neked kinyilatkozni Isten? javaslom szedd szúrákba.
2012. jún. 5. 12:13
 10/15 anonim válasza:
49%
De igen, ahogyan a suliban is a tanárnő miatt utáltam meg az angolt...
2012. jún. 6. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!