Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek mi a hite, vallástól...

Kinek mi a hite, vallástól függetlenül?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi lennék, hogy ki miben hisz, függetlenül attól, hogy mi a vallása. Érdekelne az is, hogy milyen korosztályba tartozik aki válaszol. Komoly válaszokat kérnék és előre is köszönöm.

2012. okt. 13. 23:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
91%

Őszintén szólva nem tudom miben higyjek. Nem vagyok vallásos, azt leszögezem!

De nem érzek semmifél magasztosabb, teremtő erőt, látomásaim sincsenek, még halálközeli élménykor sem tapasztaltam semmit, másoktól eltérően.

Talán abban hiszek, hogy egész más a célunk, mint amit az emberek művelnek vallások nevében, hitében. És talán ezt a célt senki vagy csak nagyon kevesen értik/tudják.

19F

2012. okt. 13. 23:44
 2/26 anonim ***** válasza:
73%
Figyi, az, hogy mi a vallásom, van némi ráhatással arra, hogy miben hiszek. Most olyan nincs, hogy katolikus vagyok, de a reinkarnációban hiszek, meg az unikornisokban...
2012. okt. 13. 23:45
 3/26 anonim ***** válasza:
37%
*Szerintem úgy értette a kérdező, hogy mindegy milyen vallású. De aztán, lehet nem. :)
2012. okt. 13. 23:46
 4/26 anonim ***** válasza:
90%

Én abban hiszek, hogy ha a 0-ból kivonok egyet, akkor megkapom a plusz végtelen:D

Na de hozzá adok egyet, akkor mi történik?

Egyébként keresztény vagyok és Istenben hiszek. Milyen Istenben? Ismerd meg Jézust, ha tudni akarod. A teremtőt aki a világot teremtette, soha nem fogod az eszeddel felfogni, mert nem egy kis piti erő.

2012. okt. 14. 00:02
 5/26 A kérdező kommentje:
A vallás, mint kifejezés is azt jelenti, hogy megvallom az embereknek a hitemet, mert Isten ugyis tudja, de vallani hamisan is lehet. Sokan vannak akik nem vallásosak de beleszületek egy bizsonyos vallásba és attól amiért a hitük nem egyezik az illető vallással attól még nem változtattak vagy nem is változtatnak, hanem élnek a saját hitük szerint. Hamisan amúgy az vall aki vallásos , de nem hisz a vallás tanaiban, de attól még minden vasárnap ott a templomban.
2012. okt. 14. 00:03
 6/26 anonim ***** válasza:
34%
Én az ókori görög mitológiai hitben hiszek. Egyébként római katolikus lennék, de nem nagyon érzem magaménak ezt a vallást, hogy őszinte legyek. :) 15/L
2012. okt. 14. 00:04
 7/26 anonim ***** válasza:
75%
Ateista vagyok és nem vagyok megkeresztelve. (21)
2012. okt. 14. 00:07
 8/26 A kérdező kommentje:
Engem végül is az érdekelne, hogy az akármilyen vallásba beleszülettet de nem kimondottan vallásosok miben hisznek. Én semmilyen vallást vagy hitet nem itélek el, mert mindenkinek az a jó hit amiben meg tud nyugodni. Tehát nem itélkezni akarok senki hitében, csak kiváncsiságból kérdem.
2012. okt. 14. 00:11
 9/26 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es válaszoló én nem kioktatást kértem, nem hitetlen vagyok, csak az érdekel, hogy van olyan aki a vallásától függetlenül másban hisz?
2012. okt. 14. 00:23
 10/26 Vadkan01 ***** válasza:
Eredetileg reformátusként lettem megkeresztelve bár akkor is egyszer kétszer voltam templomban amikor volt is istentisztelet akkor is kölök voltam pár éve amikor érzelmileg mély ponton voltam akkor került elő a hitem mert felvettem a Bibliát és olvastam akkor észrevettem hogy sok történelmi egyház nem is az tanítja ami a könyvben van így nem járok most se templomba mert tudom Isten így is meghallgat és Jézus tanait követem habár nem mindig sikerül betartanom sajnos de minden bukás után erősebb leszek így remélem végén elérem a tökéletes megingás nélküli hitet. lényegében ennyi 20/F
2012. okt. 14. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!