Kinek mi a hite, vallástól függetlenül?
Nem oktattalak ki:)
Ha úgy érzed, akkor elnézésed kérem.
Én katolikus vagyok és másban hiszek, mint a katolikus vallás.
De ha másban hiszek, akkor nem vagyok katolikus.
Keresztény vagyok.
Bár gondolom, hogy te arra gondoltál, hogy pl. valaki katolikus, de görög Istenekben hisz.
Olyan nincs. A hit határozza meg a vallást és nem a születés.
Vagy az érdekel, hogy miért gondolta meg magát az illető?
Ha esetleg arra vagy kiváncsi, hogy valaki miért jár még katolikus misére, ha tök más dologban hisz, az jó kérdés.
Egy kereszténynél még nem annyira gáz, mert nagy eltéresek nincsenek.
De katolikus mise/görög istenek??
Akkor a lány valószínűleg nem tud nemet mondani otthon vagy nem is akar. Miért nem tud nemet mondani?
Érzelmileg zsarolják vagy fenyegetik például vagy ilyen ember, aki nem tud nemet mondani és kész. Bármi oka lehet.
Az is lehet, hogy ezt a görögös izét nem veszi komolyan, csak dolgoznak a hormonok vagy most ismerkedik a valással. Mise függőség:D Lehet valami húzza oda...
Lehet gonosznak fogsz most mondani ezért, de én kiröhögöm azokat, akik azt mondják, hogy pl. a görög istenekben hisznek, de betérnek egy másik helyre, más istenekhez imádkozni. Az illető akkor nem veszi komolyan azt, amit hisz. Csak el van veszve és keresi az igazat. Ez nem baj. De akkor ismerje be magának.
Azoknál tudom ezt elképzelni, akik azt hiszik, hogy beleszülettek egy vallásba, de ki akarnak lépni.
Én nem vagyok ebben biztos, hogy valakit nem szabad vallásosan nevelni. Én inkább azt mondanám, hogy az igazat kell mondani a gyereknek. Nem szabad erőszakoskodni, meg eröltetni dolgokat, hanem el kell magyarázni mit miért. Ami pedig nem biztos, azt be kell ismerni. Engedni kell, hogy a gyerek döntsön. De ugye a gyerek utánoz, tanul. Akkor ki dönti el, hogy mit szabad nevelni a gyerekbe?
Az erődbe nem lehet kidobni. Miért kellene ateistának nevelni, ha valaki nem hisz benne? Vagy miért ne szabadna tiltani valamit a gyereknek? Pl. hogy bűncselekményt kövessen el?
Jobb elmagyarázni a dolgokat, mint tiltani. Szerintem viszont nevelni nem árt. Főleg az erkölcsre.
Bennem akkora "hit" volt katolikusként, hogy azt is elhittem, hogy a Jézuska hozza az ajándékot karácsonykor.
Amikor rájöttem, hogy nem. Nem dőlt bennem össze semmi.
Szerintem nem az a jó vallás, amiben az ember megnyugszik, hanem az, amelyik igaz :)
Engem katolikusnak neveltek, és az is vagyok, abban is hiszek. Nem értem mi a kérdés! Hogy lehetnék a katolikus vallástól függetlenül katolikus??? :D
Én ateista vagyok, de néha járok misére. Miért? Az egyik válaszadó jól megfogalmazta: érzelmi zsarolás. A családom hívő katolikus, engem is annak neveltek. Ha valamelyik ünnepet a családommal szeretném tölteni, akkor el kell mennem velük istentiszteletre, különben az ünnep csak veszekedésről fog szólni. Én pedig inkább elmegyek a családi béke kedvéért. (itt nem csak nagyobb ünnepekre kell gondolni, hanem kisebb katolikus ünnepekre)
Könnyű azt mondani, hogy álljon ki maga hitéért az ember. De ha a családja elvesztése a tét akkor erre csak ritkán képes. Sajnos a baráti körömben több hasonló gonddal küszködő ember van.
Kedves Ozmium42 én nem a vallásra írtam azt, hogy az a jó vallás amiben az ember megnyugszik, hanem a hitre, hogy az a jó hit mindenkinek amiben megnyugszik és a kettő közt van némi különbség. Nem az érdekel, hogy mit vallasz embertársaidnak, hanem azt, hogy miben hiszel. Nem mindenki fogadja el egy vallásnak 100%-ig a tanait, van amelyik ponton úgy érzi, hogy szerinte ezt nem jól értelmezik abban a vallásban.
Nem különösebben érdekel a vallás, csak abban az esetben ha a hite valakinek megegyezik 100%-ig egy bizonyos valláséval.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és még várok válaszolókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!