Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek mi a hite, vallástól...

Kinek mi a hite, vallástól függetlenül?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi lennék, hogy ki miben hisz, függetlenül attól, hogy mi a vallása. Érdekelne az is, hogy milyen korosztályba tartozik aki válaszol. Komoly válaszokat kérnék és előre is köszönöm.

2012. okt. 13. 23:40
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös úgy van ahogy mondod. Sőt egy gyermeknek meg kell adni az irányt és meg kell tanítani az erkölcsös viselkedésre. Én inkább azt kérdeztem, hogy vallásos nevelés mellett miben hisz valaki mikor elér egy bizonyos korhatárt, mert vannak hullámvölgyek.
2012. okt. 14. 11:35
 22/26 anonim ***** válasza:
58%

A válaszom egyszerű, de ennél jobban nem tudom megfogalmazni:

"Hiszek az egy Istenben,

mindenható Atyában, mennynek és földnek,

minden láthatónak és láthatatlannak Teremtőjében.

Hiszek az egy Úrban: Jézus Krisztusban,

Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született

az idő kezdete előtt.

Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól,

valóságos Isten a valóságos Istentől.

Született, de nem teremtmény: az Atyával egylényegű,

és minden általa lett.

Értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért leszállott a mennyből.

Megtestesült a Szentlélek erejéből Szűz Máriától, és emberré lett.

Poncius Pilátus alatt értünk keresztre feszítették,

kínhalált szenvedett és eltemették.

Harmadnapra föltámadott az Írások szerint,

fölment a mennybe, ott ül az Atyának jobbján,

de újra eljön dicsőségben, ítélni élőket és holtakat,

és országának nem lesz vége.

Hiszek a Szentlélekben, Urunkban és éltetőnkben,

aki az Atyától és a Fiútól származik.

Akit épp úgy imádunk és dicsőítünk,

mint az Atyát és a Fiút.

Ő szólt a próféták szavával.

Hiszek az egy, szent,

katolikus és apostoli Anyaszentegyházban,

vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára,

várom a holtak föltámadását

és az eljövendő örök életet."

Amúgy 23 éves lány vagyok.

2012. okt. 14. 12:12
 23/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom felfogni, hogy miért kell lepontozni valakit a válasza miatt, nem tanácsokat kértem amik esetleg lehetnek jók vagy rosszak. Mindenkinek jogában áll abban hinni amiben akar. Én Istenhívő vagyok de attól még nem pontozok le valakit azért mert ő ateista vagy mert másban hisz mind én.
2012. okt. 14. 15:27
 24/26 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Engem nem zavar, hogy lepontoznak, ezt a fajta "toleranciát" már megszoktam a vallásos "testvéreimtől". Nyilván ez is le lesz pontozva.
2012. okt. 14. 15:29
 25/26 anonim ***** válasza:
Hat en szivesen leirom azt amiben hiszek,hiszek Istenben aki ezt a vilagot megteremtette,hiszek Jezus Krisztusban,Isten egyszulott fiaban aki meghalt ertem es nekem ezert lehet orok eletem,hiszek a Szent Lelekben es hiszek a Szent haromsagban,hiszek hogy egy Isten letezik harom szemelyben.Hiszem,hogy ezen a foldon nincs vege mindennek,hanem az igazi elet csak a foldi elet utan kezdodik,ami orokke tarto,es ez vagy az orok karhozat vagy az orok elet Isten orszagaban,nincs harmadik lehetoseg,hiszem hogy csakis kegyelembol van udvossegem,Jezus valtasaga altal,es nem cselekedetekbol,hiszem hogy megbocsajtotta a buneimet es orork eletet adott nekem,es mindenkinek aki elfogadja ezt az aldozatot.Roviden en ebben hiszek,ez a lenyege a hitemnek,es valoban nem az a lenyeg hogy kinek milyen a vallasa.Isten aldjon mindenkit.
2012. okt. 15. 00:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Én is leginkább a tudományban hiszek, hiszek a természet szépségében és erejében,stb. Római katolikusnak születtem, Krisztus tanításai az egyik legjobb tanítások amik eddig születtek a Földön, az lenne a jó, ha minél többen megpróbálnának a tanításai szerint élni, akkor közelítene a földi életünk is a Mennyországéhoz. Amikor 19 éves voltam, sokat olvastam a bibliát, és nagyon szerettem, hittem benne. Azóta sok minden történt velem (39F), átalakult a világnézetem. Úgy látom a mai "fejlett" világunkban a legnagyobb istenség a pénz, de ez az isten nem jó, így nem tudok hinni benne.
2012. nov. 13. 05:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!