Jehova tanúi vajon tudják, hogy az újvilág fordítás egy félrefordítás?
" Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és
megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden
nép előtt az én nevemért." Nem volt nehéz dolgom, egyenest a károliból. Tudom te abba ami nem szószerint van írva mindig belekötsz. Na itt az is le van írva hogy miért is kell hogy üldözzék a tanúkat, Jézus nevéért. Szerinted azok a vallásokat amiket írtál amiatt gyűlölik mert terjesztik a jó hírt, és Jézus nevéért? Tudom a jó hír terjesztése lenne a következő amibe belekötnél mivel ez konkrétan nincs benne a bibliaversben, de igen Jézus tanítványait legtöbször a prédikálómunkájuk közben érték a támadások.
Üldözés az volt, amit a zsidók kiálltak a holokauszt idején, vagy a korai keresztények a római arénákban. Na az üldözés volt. Hogy egy internetes fórumon valaki beszól, az azért nem ez a szint.
Másrészt ez egy hibás érv: "Mivel nem értesz velem egyet, ebből is látszik, hogy igazam van."
Azt bárki meg tudja jósolni, hogy ha provokálsz, akkor nem fognak szeretni, de ez még nem bizonyítja, hogy helyes úton jársz, legfeljebb csak annyit, hogy kiállhatatlan a viselkedésed. Én is nekiállhatnék bigott és sértő hozzászólások írásának, biztos utálnának érte, de ettől még semennyire nem lesz igazam.
@ Istvan35:
Két válaszodon belül sikerült ellentmondanod saját magadnak:
1. "ez is meg van írva hogy az igaz vallás követőit sokan foglyák támadni, és lám melyik az a vallás amit a legtöbben támadnak? Úgyhogy köszönöm szépen, ezzel az örökös támadással csak a hitünket erősítitek meg."
--> Ezzel azt sugalltad, amit te el is hiszel: hogy a JT az igaz vallás, mert ezt támadják a legtöbben.
2. "az üldözés még be sem következett, az üldözés az nagybabilon a hamisvallás megszüntetése után fog bekövetkezni"
--> Tehát akkor jelenleg mégsincs üldözés; így az 1. állításod semmis.
Továbbá:
"Szerinted azok a vallásokat amiket írtál amiatt gyűlölik mert terjesztik a jó hírt, és Jézus nevéért?"
1. A JT-ket NEM Jézus nevéért szokták kritizálni, hanem:
a., a Jehova név (műszó) miatt;
b., a tévtanítások miatt;
c., a sokukra jellemző erőszakos, agresszív fellépés miatt.
Akár közvéleménykutatást is lehetne indítani a témában, de mindezek itt, a GYK-n is sok-sok kérdésből világosan látszanak.
Ellenben mutass csak egyetlen egy kérdést, ha tudsz, amelyben Jézus nevéért támadták a JT-ket.
2. A szciseknek egyértelműen semmi közük a kereszténységhez. De a mormonok ugyanúgy azt állítják, mint a JT-k: hogy a Bibliát tanítják, és hivatkoznak is Jézusra. Van egy mormon felhasználó az oldalon (HLevente), vitasd meg vele a témát.
3. A katolikusokat több dolog miatt is támadni szokták. Ezt pedig talán egy katolikussal kellene megbeszélned.
4. "Jézus tanítványait legtöbször a prédikálómunkájuk közben érték a támadások."
Erre van bizonyítékod is, vagy megint csak úgy leírtál valamit, bármiféle alap nélkül?
5. Olvasd el újra Titus Pullo válaszát, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem értetted meg...
Jaa, vagy úgy... Tehát nincs ellentmondás aközött, hogy először azt állítottad, hogy az egy jel, hogy a Tanúkat most üldözik; aztán meg azt, hogy az üldözés csak később lesz. Plusz csavartál egyet: szóban vagy fizikailag...
Akkor idézem magam a másik kérdésből, hogy lásd, mi az üldözés, ami jelenleg is folyik a világban a _valódi_ keresztények ellen:
"A kortárs keresztényüldözések témájával foglalkozó prominens emberi jogi központ, az Open Doors nevű szervezet 2010-ben készült World Watch List (WWL) elnevezésű jelentése szerint 2008 és 2009 között tizenkét hónap alatt mintegy 176 ezer keresztényt gyilkoltak meg hitük miatt a világon. Azok száma pedig, akik zaklatásnak, vallatásnak és bebörtönzésnek vannak kitéve hitük miatt, százmilliósra becsülhető. A legkritikusabb 50 ország közül Észak-Korea áll az élen, a 2. helyen Irán, ezután pedig Afganisztán, Szomália, Szaúd-Arábia, a Maldív-szigetek, Irak és 3 további muszlim ország következik."
Ld. itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
És azt is felesleges csűrni-csavarni, hogy szó szerint vagy jelképesen értjük, hogy Jézus nevéért üldöznek valakit. A JT-ket ugyanis most sem azért kritizálják, mert - állítólag - Jézust követik, hanem azon okokból, amiket fentebb részleteztem.
"Jaa, vagy úgy... Tehát nincs ellentmondás aközött,
hogy először azt állítottad, hogy az egy jel, hogy a
Tanúkat most üldözik; aztán meg azt, hogy az
üldözés csak később lesz. Plusz csavartál egyet:
szóban vagy fizikailag..." Az üldözés később lesz ha a hamisvallások mind megszünnek, én mostra a gúnyolódást, utálatot és az ehez hasonló magatartásokat értettem amik ellenünk irányulnak, mert ezek az utolsó napok jelei.
"(2Timóteusz 3:1-7) 3 Azt pedig tudd meg, hogy
az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos
idők lesznek. 2 Mert az emberek önmagukat
szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek,
gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek,
hálátlanok, illojálisak, 3 természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen
megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek,
vadak, a jóságot nem szeretők, 4 árulók,
keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak,
inkább gyönyörszeretők, semmint Istent
szeretők, 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve
hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el.
6 Mert ezek közül támadnak azok, akik ravaszul
beférkőznek a háznépekbe, és foglyaikká
tesznek bűnökkel megterhelt, különféle
kívánságoktól vezetett, gyönge asszonyokat, 7 akik mindig tanulnak, ámde soha nem képesek
eljutni az igazság pontos ismeretére." És erre értettem hogy köztünk nincsenek ilyenek ellemben mi sokat kapunk ezekből. és minnél többet kapunk ezekből annál jobban erősítitek a hitünket. Az üldözés pedig még nem következett be mint már írtam úgyhogy amikről írtál az nyilvánvalóan nem az az üldöztetés mint amiről a biblia ír.
"én mostra a gúnyolódást, utálatot és az ehez hasonló magatartásokat értettem amik ellenünk irányulnak, mert ezek az utolsó napok jelei."
Ami pedig meg van írva ... pontosan hol is? Amit a következő válaszban bemásoltál, abban egyetlen szó sincsen erről.
"És erre értettem hogy köztünk nincsenek ilyenek"
Felelős kijelentésnek gondolod ezt egy 7,6 millió főt számláló közösség esetében? Én speciel 10 random összeválogatott emberről sem merném ezt állítani... Ember nem ismerhet annyira egy másik embert, hogy minden dolgáról tudjon.
"ellemben mi sokat kapunk ezekből. és minnél többet kapunk ezekből annál jobban erősítitek a hitünket."
Akkor már csak az igei alap hiányzik...
"Elnézést kérek érte, (...) Kövezetek meg érte, csak tudod az vesse rám az első követ aki még sohasem vétkezett, és legalább én felmertem vállalni."
Elnézzük. És nem szokásunk senkit megkövezni, legalábbis nem hallottam még ilyen esetről. :D
Azt pedig nagyon becsülöm, ha valaki beismeri a hibáit; bár többször tennéd ezt... Tudod, elég fárasztó hosszú kilométereket írni, mire végre észreveszi a másik fél, hogy valami nem stimmel. Ezért (is) tanácsos alaposan átgondolni, mielőtt leírunk valamit. Nem kell kapkodni, idő van bőven. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!