Jehova tanúi vajon tudják, hogy az újvilág fordítás egy félrefordítás?
Bocs, kérdező, nem vagyok JT, de válaszolnék: Nem, Jehova Tanúi nem tudják, hogy az ÚVF egy félrefordítás. És ha az orruk alá dugja valaki a bizonyítékokat, mint például most te egy igeverset, vagy Titus Pullo egy bő 100-as listát, akkor sem tudják, mert _nem akarják_ tudni. Ez látszik a kérdésedhez író két JT válaszaiból is, illetve az eddigi tapasztalataim is ezt mutatják. Mint ahogyan azt is, hogy ugyanazt a szöveget nyomják mindenhol, ha kell, ha nem. Pl.:
- JT-k a koncentrációs táborokban. [Valóban volt 2000+ fő; mint ahogyan voltak más vallások tagjai is, akik a hitük miatt kerültek oda, pl. adventisták.
- "Az igaz vallás ismérvei by WTBTS" :D
- Az ÚVF csak két dologban tér el a többi fordítástól blabla; és meg tudjuk mutatni a saját Bibliátokból is ugyanazt... Pedig ez is egyértelműen hazugság, mert NEM tudják.
Amúgy meg a szokásos a pálya: a Tanúk a hozzájuk címzett kérdéseknél nem tolonganak választ írni, pedig a GYK-n ~ 20-an vannak beregisztrálva. Ja, és a 3 napból volt egy munkaszüneti nap is.
Szerintem emeld ki a kérdésedet, hátha eddig csak nem vették észre. :D
melyen tisztelt 22-es
Elnezest, hogy megkerdem, de te nem lattad hogy hany, s hany helyen van az kiirva, hogy "kivancsian varom azokat a kerdeseket, melyre eddig nem kaptatok valasz" s ehez hasonlo hozzaszolast? KERLEK NEZZ UTAN! Erdekes, hogy nem latszik a hozzaszolasunk... Pedig ott van am... Minden kerdesre valaszolunk, csak a helyzet az, hogy olyan helye nem is irtok mar... EN SZEMELYESEN IGEREM , HOGY AKAR MELYIK KERDESEDRE, KERDESEITEKRE VALASZOLOOK! Csak batran kerdezzetek! Minden jot!
12:00:
Tök mindegy milyen szövegeket használtak Jehova tanúi a fordításhoz, ha egyszer a fordítás alatt a saját teológiájukra fordították. Itt nem arról van szó, hogy mit használtak a fordításhoz, hanem azt, hogy a fordítás közben milyen hamisításokat követtek el...apropó fordítók...Tudod te egyáltalán hogy kik a fordítók?
Íme:
Azt hiszem ez mindent elárul...
Kedves 25-ös :)
Nem, nem láttam ilyen kiírást egyetlen egyszer sem, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Pedig elég sok JT-s kérdést elolvastam már...
Megnéztem: jelenleg az első három oldalon pont egy tucat kérdés van, amiket Jehova Tanúihoz címeztek. A válaszok száma 3 és 9 között van, tehát nem mondható soknak. Arról nem is beszélve, hogy ezek egy része kérdezői komment, illetve nem JT-user által írott válasz.
Tehát kezdhetnéd / kezdhetnétek azokkal. :)
Aztán ha még marad energiátok, mutatok néhány régebbi kérdést is, amelyek nem lettek megválaszolva...
Üdv. :)
@ Istvan35:
"Igen, és mihez képest hamisítottunk? Talán a ti tökély bibliátokhoz képest?"
Nem, hanem a legrégebbi kéziratokhoz képest. De ezt már leírták előzőleg, csak el kellett volna olvasnod.
"ez is meg van írva hogy az igaz vallás követőit sokan foglyák támadni"
Idéznéd ezt pontosan a Bibliából? Csak mert én több fordítást is ismerek, de ez egyikben sincs így benne szó szerint...
"és lám melyik az a vallás amit a legtöbben támadnak?"
Itt, Magyarországon a szcientológia. Amerikában szintén, de ott még vannak a mormonok is. Mo.-on még talán a katolikusok is megelőzik a Jehova Tanúit ilyen szempontból. Úgyhogy nem kell mártírkodni.
"Úgyhogy köszönöm szépen, ezzel az örökös támadással csak a hitünket erősítitek meg."
A TÉVhiteteket, mint fentebb rámutattam. Meg az üldözési mániátokat.
Kár, hogy 17 évesen már ennyire hatnak rád... :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!