Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek Isten nevei, és hol...

Melyek Isten nevei, és hol találom meg ezeket a Bibliában?

Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 12:49
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

Hát ez az, Salamon öregségére elfordult Jehovától,

Mert nem tartotta be a törvényeket, nem elég, hogy sok feleséget vett magának ami helytelen, ráadásul idegen istenek imádói voltak ezért aztán eltérítették az Igaz isten imádatától.

Ezért is jó a teremtő figyelmeztetését megfogadni:

Csak az Úrban házasodj, aki egy Istent imád veled.

2012. okt. 18. 21:01
 32/52 anonim ***** válasza:
Ez azt jelenti, hogy Fradi drukker csak Fradi drukkert vegyen el?
2012. okt. 18. 21:02
 33/52 Pietrosol ***** válasza:
35%
A név csak az embernek fontos,hogy azonosítani tudja önmagát!A Teremtőnek lényegtelen a név,mert ő mindannyiunk éntől(fajtól,vallástól,névtől)mentes,legbelső lényével azonos!
2012. okt. 18. 21:08
 34/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Péter, külön köszönet.:)
2012. okt. 18. 21:16
 35/52 anonim ***** válasza:

Pietrosolnak van igaza, mert szerintem is ha az Isten bennünk lakozik nem kell nevén szólítani.

Akkor szoktak nevén szólítani, vagy hívni valakit, ha kívülről való.

2012. okt. 19. 07:09
 36/52 anonim ***** válasza:

Bocsánat de a teremtő egy élőlény intelligenciával, és nem lakik bennünk, mint valami elvont érzés.

A rossz fordítás miatt értelmezik így, nem bennünk van, hanem köztünk van.

2012. okt. 19. 11:02
 37/52 anonim ***** válasza:
12%

Az "Isten", "Úr" illetve "Atya" semmiképpen nem név. Ezek címek. Az Orbán Viktornak sem az a neve, hogy "miniszterelnök" vagy "pártelnök".

Isten neve megtalálható a következő Bilbiaversekben:

1Mózes 32:9; 2Mózes 6:3; 15:3; Zsoltárok 83:19; Ézsaiás 26:4

2012. okt. 19. 11:21
 38/52 anonim ***** válasza:

32%

Az Isten mindenben benne van, még benned is csak nem találod. Nem adott magának nevet. Azt csak az ember találta ki, mert kívülről várja.

Azért írja a biblia író, hogy vagyok aki vagyok.

2012. okt. 19. 11:37
 39/52 Pietrosol ***** válasza:

Szia ma 11:02!

Az a helyzet az elgondolásoddal,hogy ez csak a"ő ott van én itt vagyok","ő az én ez vagyok" érzését,a megkülönböztetés,elkülönülés érzését erősíti!

Gondolod,hogy ez vezet az EGYség felé?

2012. okt. 19. 12:34
 40/52 anonim ***** válasza:

Ha ember adott volna nevet neki, akkor nem így szólna a vers:

"Ez az Én nevem, és dicsőségemet másnak nem adom"

Hanem így :

ezt a nevet adták nekem az emberek, így nevezzetek...., vagy ne nevezzetek. És Jézus sem használta volna és nem is ismertette volna meg az emberekkel akik elfelejtették a vallásos farizeusok hagyományai miatt.

(Jeremiás 23:27) 27 Úgy gondolják, elfeledtetik népemmel a nevemet az álmaik által, melyeket egymásnak mesélgetnek, ahogy atyáik is elfeledték nevemet Baál miatt.

(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megtartották a szavadat.

Csak azoknak nyilván való ez a név akik Jézushoz tartoznak mert a teremtő aki e név mögött van Jézusnak adta mint igaz követőket, a többiek nem tartoznak Jézushoz, mert nem ismerik e nevet és nem is akarják elismerni sem megismerni e név tulajdonosát.

2012. okt. 19. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!