Melyek Isten nevei, és hol találom meg ezeket a Bibliában?
Hát ez az, Salamon öregségére elfordult Jehovától,
Mert nem tartotta be a törvényeket, nem elég, hogy sok feleséget vett magának ami helytelen, ráadásul idegen istenek imádói voltak ezért aztán eltérítették az Igaz isten imádatától.
Ezért is jó a teremtő figyelmeztetését megfogadni:
Csak az Úrban házasodj, aki egy Istent imád veled.
Pietrosolnak van igaza, mert szerintem is ha az Isten bennünk lakozik nem kell nevén szólítani.
Akkor szoktak nevén szólítani, vagy hívni valakit, ha kívülről való.
Bocsánat de a teremtő egy élőlény intelligenciával, és nem lakik bennünk, mint valami elvont érzés.
A rossz fordítás miatt értelmezik így, nem bennünk van, hanem köztünk van.
Az "Isten", "Úr" illetve "Atya" semmiképpen nem név. Ezek címek. Az Orbán Viktornak sem az a neve, hogy "miniszterelnök" vagy "pártelnök".
Isten neve megtalálható a következő Bilbiaversekben:
1Mózes 32:9; 2Mózes 6:3; 15:3; Zsoltárok 83:19; Ézsaiás 26:4
32%
Az Isten mindenben benne van, még benned is csak nem találod. Nem adott magának nevet. Azt csak az ember találta ki, mert kívülről várja.
Azért írja a biblia író, hogy vagyok aki vagyok.
Szia ma 11:02!
Az a helyzet az elgondolásoddal,hogy ez csak a"ő ott van én itt vagyok","ő az én ez vagyok" érzését,a megkülönböztetés,elkülönülés érzését erősíti!
Gondolod,hogy ez vezet az EGYség felé?
Ha ember adott volna nevet neki, akkor nem így szólna a vers:
"Ez az Én nevem, és dicsőségemet másnak nem adom"
Hanem így :
ezt a nevet adták nekem az emberek, így nevezzetek...., vagy ne nevezzetek. És Jézus sem használta volna és nem is ismertette volna meg az emberekkel akik elfelejtették a vallásos farizeusok hagyományai miatt.
(Jeremiás 23:27) 27 Úgy gondolják, elfeledtetik népemmel a nevemet az álmaik által, melyeket egymásnak mesélgetnek, ahogy atyáik is elfeledték nevemet Baál miatt.
(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megtartották a szavadat.
Csak azoknak nyilván való ez a név akik Jézushoz tartoznak mert a teremtő aki e név mögött van Jézusnak adta mint igaz követőket, a többiek nem tartoznak Jézushoz, mert nem ismerik e nevet és nem is akarják elismerni sem megismerni e név tulajdonosát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!