Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek Isten nevei, és hol...

Melyek Isten nevei, és hol találom meg ezeket a Bibliában?

Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 12:49
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

Bocsi, de ez nem móka. Benne van a Károli bibliában onnan linkeltem be. Gondolod, hogy Károli Gáspár viccből tette bele ezt a nevet?

Vagy mert az eredeti írásokban is benne volt?

2012. okt. 18. 09:19
 22/52 anonim ***** válasza:

Ahogy az írásból keresgéltem ezt találtam.

Baál, Moloch, Adonáj, JHVH, Jehova, stb

2012. okt. 18. 13:05
 23/52 anonim ***** válasza:

Jaj jaj

Igen de ezek az Istenek hamis istenek.

Mármint a JHVH-n kívüliek.

Mert ha megnézed a verseket, azok imádták azokat, aki nem Isten népéhez valók voltak

2012. okt. 18. 13:48
 24/52 anonim ***** válasza:
Jaj elnéztem?
2012. okt. 18. 14:37
 25/52 anonim ***** válasza:
Mert volt neki egy külön népe... a többi meg más népe volt. Na szép.
2012. okt. 18. 14:57
 26/52 anonim ***** válasza:
Isten nevét senki nem tudhatja. Hisz Mózesnek is azt felelte, hogy " vagyok aki vagyok". Akkor miért lenne leírva a Bibliában az ő neve? Nem értem. Isten az nem egy név hanem megszólítás, a Jehova is csak egy megszólítás mint az Allah is. Ki tudná a nevét? Szerintem senki.
2012. okt. 18. 17:53
 27/52 anonim ***** válasza:

"Ahogy az írásból keresgéltem ezt találtam.

Baál, Moloch, Adonáj, JHVH, Jehova, stb"

Igen elnézted. Az első 3 hamis istenek akiket kitaláltak. Dávid buktatta le Moloch-ot. JHVH és Jehova az meg egy. JHVH kiejtve Jehova akar lenni.

2012. okt. 18. 17:57
 28/52 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csak egyet néztél el.

Az Adónáj (Úr): Józs 3,11-13; Mik 4,13 Isten neve.

A JHVH (Jahve – Úr Isten): 1Móz 3,1; 2Móz 6,3

Valóban nevezi Isten magát Baálnak a Hós 2,15-ben.

Egyedül a Molok (király, tanácsos) nem Isten neve, hanem egy pogány bálványisten, "Milkom"-nak is nevezik, kiváltképp az ammoniták tisztelték, gyermekáldozat által. Az izráelitáknak ez a kultusz szigorúan meg volt tiltva (3Móz 18,21; 20,1–5). Salamon, pogány feleségei kedvéért kultuszhelyet rendezett be számára (1Kir 11,7). Manassé a Hinnom völgyében szentélyt emeltetett Moloknak (2Krón 33,6), amelyet Jósiás később lerombolt (2Kir 23,10). Ezt a bálványozást a próféták élesen elítélték (Jer 7,29–34; 19,1–13; Ez 29,26–39; Ám 5,26).

Üdv. Péter

2012. okt. 18. 18:18
 29/52 anonim ***** válasza:

Szia Péter!

Salamonnak sok felesége volt? Mindegyiknek más istene volt, és mindegyiknek oltárt építtetett?

Pedig Salamon bölcsességéről volt híres.

2012. okt. 18. 19:57
 30/52 anonim ***** válasza:
Ket ember talalkozik,bemutatkoznak egymasnak : Laszlo vagyok... En Jozsef vagyok... Ahh, azt nem hiszem el, a te neved barmi lehet, de Jozsef, az nem... Te barat is lehetsz, jo ember is, Gabor is, tibor is, de az t nem hiszem, hogy te Jozsef vagy. Erre Jozsef eloveszi a szemelyijet , s mutatja "Kovacs Jozsef". Erre Laszlo, ahh , hamisitvany, ez nem valos, te nem vagy Jozsef. TEGYUK FEL, HOGY TE VAGY AZ A "JOZSEF", TE MIT EREZNEL, HA ENNYIRE NEM HINENEK NEKED, BEMUTATKOZAS UTAN SEM ISMERNEK EL A NEVED? NEMDE AZT EREZNED, HOGY MEG AKARNAK FOSZTANI A NEVEDTOL? A TEREMTONK, AKITOL KAPTUK A / NEV \ AJANDEKOT IS, O HOGYAN ERZI MAGAT, MIKOR VILAGOSAN BEMUTATKOZIK, HOGY O JEHOVA, S AZ EMBREK TOBBSEGE CIMEKKEL HELYETESITI EZT, TITKOLVA, S TAGADVA AZ O NEVET!
2012. okt. 18. 21:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!