Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek miért jó hogy mi...

Istennek miért jó hogy mi élünk? Mi szüksége van rénk?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 16:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
19%

Ha egy kicsit olvasgatod a Bibliát (leginkább a teremtést) - akkor rájössz, hogy az isten narcisztikus hajlamai miatt teremtette az egész világot (először a mennyeket és az angyalokat is ezért - aztán, hogy ez megbukott, az embert is ezért: szándékosan gyöngére és esetlenre).

Mondjuk erre már csaknem magad is rájöttél, mikor leírtad, hogy igazából az istennek semmi szüksége bárki másra - ezt az egyetlen esetet kivéve.

2012. okt. 16. 00:43
 12/32 Nagyfater ***** válasza:
42%
Olvasd el Hankiss Elemér "A vanból a nincs felé" című könyvét. Abban megtalálod a válasz(oka)t.
2012. okt. 16. 08:23
 13/32 anonim ***** válasza:
68%

Kérdezőnek:

"Az a baj, hogy a világ eléggé Istentelen, szerintem nem igazán örülhet Isten annak ami itt a földön van."

Ebben igazad van de jelenleg a világ nem Isten tervei szerint működik hanem a sátán elképzelései szerint. Ez a kezdetben nem volt így és hamarosan majd a földön is visszaáll az eredeti rend.

"Mert a léleknek szüksége van egy fizikai testre,amelyben különböző dolgokat tapasztalhat meg.ezért van fizikai testünk."

Szerintem a lélek jól, sőt sokkal jobban működik test nélkül. A halálközeli élményt átélők közül sokan írnak le olyan jelenséget mintha valami burok lefoszlana róluk ami addig leginkább csak gátolta őket és ettől kezdve könnyebbek, gyorsabbak lettek. Sokan írnak le olyan tapasztalatot is hogy a világ összes tudását egy időre megkapták. Szerintem a lélek sokkal többet tud annál mint amit itt a földön tapasztalunk.

12-esnek:

Nagyon rossznak látod Istent, nem értem miért, szerintem nem ilyen.

"Ha egy kicsit olvasgatod a Bibliát (leginkább a teremtést) - akkor rájössz, hogy az isten narcisztikus hajlamai miatt teremtette az egész világot"

A narcisztikus emberekre jellemző hogy senki másra nem kíváncsiak csak saját magukra. Ha ez így lett volna ahogy írod akkor Isten nem teremtett volna senkit. Szerintem sokkal hihetőbb az hogy szeretetből teremtette az embert.

"először a mennyeket és az angyalokat is ezért - aztán, hogy ez megbukott az embert is ezért: szándékosan gyöngére és esetlenre"

Isten 2/3 arányban győzött a gonosz angyalok lázadásakor. :)

Az embert pedig azért kellett gyöngére teremteni mert így is nagyon hajlamos a hiúságra ami a legnagyobb veszély számára. Ha Isten gyengének és esetlennek teremtett minket akkor azt valószínűleg nagyon jól tette.

2012. okt. 16. 11:36
 14/32 anonim válasza:
21%

Kedves válaszolók! Azt kell, hogy mondjam, mindannyian tévedtek. A helyes válasz ez:

Istennek az nem jó, hogy ti léteztek, az csak egy tévedés lehetett.

Az viszont,hogy Én létezem, na az telitalálat. Az azért jó neki, hogy megtudja mit is cseszett el a teremtés során. Ha megpurcanok el is fogom neki magyarázni, tutira lesz egy-két lila foltja a Tagnak. A végére viszont meg fogja érteni a hiányosságait, ezt fontosnak tartom. Nem hagyhatom tudatlanul, kerül amibe kerül. De most tényleg...

Üdv!

2012. okt. 16. 19:18
 15/32 anonim ***** válasza:

"Szerintem a lélek jól, sőt sokkal jobban működik test nélkül. A halálközeli élményt átélők közül sokan írnak le olyan jelenséget mintha valami burok lefoszlana róluk ami addig leginkább csak gátolta őket és ettől kezdve könnyebbek, gyorsabbak lettek. Sokan írnak le olyan tapasztalatot is hogy a világ összes tudását egy időre megkapták."

"Szerintem a lélek sokkal többet tud annál mint amit itt a földön tapasztalunk."

Persze,hogy többet tud,de alapban egyáltalán ki él igazán a lélek szerint? Ahhoz kb.úgy kéne élni,mint Jézusnak.Amúgy a léleknek csak egy tapasztalati lehetőség a testben levés,a többi lehetőség közül.

Amit írsz mondandód elején:A lélek nem azonos az asztráltesttel.Akik meghalnak,és beszámolnak ilyesmiről,hogy gyorsabbak lettek,nagyobb tudáshoz jutottak,azok is egyfajta éterben léteznek,ami ugyanúgy egy testszerű dolog,csak ebben már máshogyan tapasztal a lélek.Addig sokkal szűkebbek voltak a fizikai korlátai,de a halál után ez kiterjed,hogy sokkal nagyobb dolgokat legyen képes befogadni.

Én ezt gondolom legalábbis,szóval azért nem merem állítani,hogy szentírás,amit mondok.

2012. okt. 16. 22:04
 16/32 mustafa33 ***** válasza:
56%
Mert az ókorban, amikor az írásokat lejegyezték, az akkori despotákról vették az isten mintáját. Azok nagy udvartartásal éltek, fényűzésben és azoknak volt szükségük állandó hajbókoló imádó allatvalók seregére, akik az ♪9 dícséretével növelték szüntelenül a fényét és dicsőségét, amit a végén maga is elhitt. Aki ezt nem művelte, az halálnak halálával halt, sőt még a gyermekei és háza népe is, kutyája mackája. nem is tudtak akkor elképzelni másféle uralkodót. Így lett olyan az ószövetség Istene amilyennek leírják. Hiú, féltékeny és bosszúálló, és aki az atyák (ellene elkövetett) vétkét negyedíziglen megtorolta.
2012. okt. 16. 22:36
 17/32 lsandor ***** válasza:
81%
Istennek nincs szüksége arra, hogy mi éljünk. Azért alkotta meg az életet és minket, hogy megossza velünk az élet, a létezés örömét, azért, hogy örömünket leljük a különböző tevékenységekben. Tehát ebben az esetben is a szeretete vezette
2012. okt. 17. 07:19
 18/32 Ginseng Titusz ***** válasza:
47%
Szerintem már ő is bánja ezt a teremtés dolgot.
2012. okt. 17. 19:49
 19/32 anonim válasza:
18%
Isten nincs.
2012. okt. 17. 22:46
 20/32 anonim ***** válasza:
49%

Hát bizony a jelek szerint tényleg nincsen. Persze nem a természetben nincs jele isteneknek, ott talán nem is várják, hogy legyen, hanem sajna a logika szerint sem. E világot a Sátán tette olyan rosszá - a vallásosak szerint legalábbis. Na de honnan van a Sátán, a gonoszság, bármi, ami rossz, pl. én , aki ilyen szemétláda kérdéseket teszek fel. Ha Isten valóban tökéleteset alkotott volna, akkor ezek sem lennének. Hiszen egy mindenható, mindentudó valaminek egyáltalán nem esett volna nehezére olyant csinálni, ami tökéletes. Ő előre látta azt is, hogy a "szabad akarattal" megajándékozott teremtményei majd nem hoznak mindig jó döntéseket. Pl. egyszülött szent fiát keresztre feszítik. Ekkor majd jól megbünteti őket wazze!

A legtökéletesebb tökéletességnek valóban nincs szüksége semmire, még szeretetre sem, sőt arra sem, hogy lássa, mi emberek mennyire örülünk annak, hogy élhetünk.

Szóval a vallásos hit csak arra való, hogy rend és nyugi legyen, a birkák ne lázadjanak azok ellen, akik uralkodnak felettük, mert így - jutalmul - talán nem kell véglegesen meghalniuk.

2012. okt. 18. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!