Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek szüksége van arra a...

Istennek szüksége van arra a sok ceremóniára, amit a vallások előírnak?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 20:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
44%
nem véletlenül találta ki őket
2009. dec. 28. 20:11
 2/25 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Az Isten felé történő lelki emelkedés és a porba hullás szűnetlen váltakozása egyfajta légi ingajárat vagyis jogos, hogy "közlekedés" témájában kérdezel.

Nem, nincs szüksége rá. Ugyanakkor a ceremónia az ember számára fontos lehet, hiszen egy transzcendentális szokást alakít ki, ami jó esetben hasznára van a többieknek is.

2009. dec. 28. 20:13
 3/25 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

A 2. válasz, miszerint "nem véletlenül találta ki őket

" (mármint Isten a ceremóniát) azt támasztja alá, hogy milyen fontos a jármű megfelelő kivilágítása. Hiszen iszonyú nagy a SÖTÉTSÉG, jöhetne már egy kis fel-/kivilágosodás.

2009. dec. 28. 20:17
 4/25 anonim ***** válasza:
31%
felvilágosodás már egyszer volt, "nagyszerű" eredményekkel
2009. dec. 28. 20:26
 5/25 anonim ***** válasza:
54%

Istennek nincs szüksége senkire és semmire, mert Ő önmagában is tökéletes boldogság.

A teremtményeit szereteti.

A "sok ceremónia" alatt meg nem tudom mit értesz, gondolom pejoratív értelemben használod. De pl. az Eucharasztiát (mise, Úrvacsora) Jézus előírta, és a Bibliában is benne van, hogy már az apostoli időkben a keresztények összegyűltek vasárnaponként a kenyértörésre.

2009. dec. 28. 20:29
 6/25 anonim ***** válasza:
milyen ceremóniára gondolsz?
2009. dec. 28. 20:29
 7/25 anonim ***** válasza:
36%
Nincs szüksége. Az egyháznak van szüksége meg a végén adómentesen behajtható adománypénzekre.
2009. dec. 28. 20:30
 8/25 anonim ***** válasza:
86%
A ceremónia nem Istennek kell, hanem az embernek, Isten anélkül is lát, ahogy egy macska is lát a sötétben is, az ember az, akinek kellenek segédeszközök, de igazából csak annak a ceremóniának van értelme, amiben tartalom is van, ez pedig nem ceremóniafüggő, hanem attól függ, hogy az egyén, aki azt végzi, vagy azon részt vesz, önmaga fel tudja-e tölteni tartalommal, akarja-e feltölteni tartalommal, ha igen, akkor számára annak a ceremóniának lesz értelme, ha nem, akkor olyan, mint ha vizet öntene egy szitába.
2009. dec. 28. 20:30
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nincs..szerintem ezek a ceremóniák is olyan spirituális dolgok,amiket annyira tilt a biblia,mégis semmi de semmi különbség nincs köztük..

Ugyanaz..gyertyák,tömjén,és isten játsza a szerepet,mint egyéb mágikus erőt adó dolgoknál..

2009. dec. 28. 22:29
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

én evangélikus vagyok. az én vallásom alapja, hogy az Istenhez vezető utat magunkban kell megtalálni, nem kell semminemű cicoma, ceremónia ahhoz, hogy szólni tudjunk hozzá. persze nálunk is van templom, de egyszerű és az istentiszteletek sokkal inkább családi programok, az összetartozásról szólnak.

egyszer voltam egy katolikus bérmáláson. nekem nagyon sok volt az a 2 órányi tömény ájtatosság, a pap 500 féle ruhája, az összefüggéstelen, értelmezhetetlen, demagóg beszéde(egyszer azt mondta, hogy a földi porhüvely csak egy állomás az igaz lét előtt, ezen csak túl kell lenni, ez csak egy próba, rá 10 percre, hogy a földi élet minden, a nagy ajándék...de nem ez volt az egyetlen baki). engem taszít ez a fajta vallás és erre Istennek nincs szüksége az én hitem szerint. aztán hogy a papoknak és az embereknek mire van, azt döntsék el ők.

2009. dec. 28. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!