Istennek szüksége van arra a sok ceremóniára, amit a
vallások előírnak?
11/25 A kérdező kommentje:
En katolikusnak vagyok keresztelve de azért úgy érzek mint te,a sok fényűzés "500 féle ruha " meg az a sok beszéd .A mi papunk meg a koldusokat is elkergette. (mise élőt meg mise után is )ö meg olyan kövér hogy csak na! Meg zsákszámra vette a kutyaeledelt a dalmát kutyainak .Még sorolhatnám de szerintem értelmetlen .
Kérdező, a ti papotok is egy a sok rossz példa közül, de van olyan is, aki nem ilyen, ha van lehetőséged, akkor keress mást, egy olyan pap, mint a tiétek, nem hiteles, de nem mind olyan szerencsére.
2009. dec. 28. 23:36
Miért baj az, ha kutyákat tart a papotok, és eteti őket? Jobb lenne ha éheztetné őket??
És miért baj ha elkergeti az ott ólálkodó csöveseket, persze, nekik is joguk van ott lenni stb., de a koldusok 90%-a, mint ahogy a nevük is mondja, koldulni akar,zaklatja a híveket,és közben lesz...a a vallást.
2009. dec. 28. 23:43
Hát nem tudom, de én ismerek egy papot, aki saját egészségét nem kímélve ment a szegényeken segíteni egy időben, fiatal még most is, azt nem tudom, most jut-e ideje ilyenre, határon túlra is elutazott ezért.
2009. dec. 28. 23:47
az ám nagyon csúnya dolog,hogy ilye emberek,és még egy pap is, elkergetik a csövest!!!ennél csúnyábbat hívő emberektől,nem is értem,ő nem isten fia?vagy le kell nézni?nem segít rajta senki,csak majd a nem vallásos ember sajnálja meg,és az ad(én) pedig szegény..
2009. dec. 28. 23:53
Nem Istennek van szüksége a ceremóniákra, hanem az embereknek.
2009. dec. 29. 09:43
17/25 A kérdező kommentje:
Hmm,van itt pro és kontra is. De én úgy tudom hogy Jézus a szegényeket szolgálta, meg a koldusokat, sőt megmosta a lábukat is. Egy mostani pap Audit és fajkutyákat vasáról. Pedig millió kóbor kutya van. Persze azok nem elegánsak és nem annyira kedvesek .Nem azt mondom hogy ne tartson kutyát hanem, hogyha már Isten szolgája akkor meg viselkedjen is úgy!Azt se mondtam hogy minden pap ilyen tisztelet a kivetél de szerintem a csöveseknek van a legtöbb szükségük lelki vigaszra, nem az erős akaratú embereknek .
pont erről beszélek. evangélikusként máshogy látjuk a vallást. a papunknak egyszerű fekete ruhája van, egy bibliával a kezében áll ki beszélni. és a prédikációi a mindennapi életünkről szólnak. a templomaink egyszerűek. és én még soha nem láttam olyat, hogy elkergették volna a koldust, pedig a templom melletti parkban lakott egy.
és igen, visszataszítónak találom, hogy a pap körül ott a nagy cicoma, aranygyűrű, menő kocsi(sajnos ilyen a többségük) és kiáll prédikálni a szerénységről, a családról. a mi papjainknak lehet családja és kicsit se gazdagok, egyszerű helyen élnek. nekem hihetőbb. valahogy a katolikus egyházról az az érzésem, mintha egy szendviccsel a kezében beszélne arról, hogy az éhezés isten próbája és ki kell állni.
2009. dec. 29. 11:19
19/25 A kérdező kommentje:
Tiszta beszéd és szerintem a leghitelesebb.
szerintem viszont épp úgy általánosít, mint a kérdező
2009. dec. 29. 11:59
Kapcsolódó kérdések: