Cukorbetegek! Tényleg csak annyit esztek mint a mennyit a "nagy könyvek" előirnak?
Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 08:08
1/4 anonim válasza:
Én nem veszem ennyire szigorúan. De azért ügyelek arra hogy 1 étkezésnél az előírt szénhidrát mennyisége mindig "ésszerű" határon belül legyen. Az előírt ebédre pl nekem 50g-nál max 60-70 gramm legyen,és ez lassan felszívódó(alacsony glikémiás)legyen amennyire csak lehetséges. Inkább eszek több húst,zöldséget,de ha netán mégis eszek édességet az nagyon kicsike adag lehet,és sok vizet iszok rá.
2/4 A kérdező kommentje:
Kenyeret mennyit eszel?
2009. nov. 13. 08:36
3/4 anonim válasza:
igen, törekszem annyit enni, amennyit előírtak. azt tudni kell viszont, hogy nemcsak a szénhidrátot, hanem a kalóriát is előírják. ha "csalok", akkor ált. úgy, hogy a szénhidrátot ne növelje, max. a kalória ugrik meg - de ez néha belefér, mivel normális a testsúlyom (150 g ch és 1200 kcal / nap).
én kenyeret csak reggelire és vacsorára eszem (és nagyon ritkán ebédre, ha nincs meg a szénhdirátmennyiségem). csak teljes kiőrlésű kenyeret eszem, a fehérkenyeret száműztem az életemből.
ami még nagyon hasznos, hogy van otthon digitális konyhai mérlegem, így mindig képben vagyok, miből mennyit ettem...
4/4 anonim válasza:
utolsó votlam: nem a nagykönyvek, hanem a diabetológus írta elő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!