Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cukorbetegek! Tényleg csak...

Cukorbetegek! Tényleg csak annyit esztek mint a mennyit a "nagy könyvek" előirnak?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 08:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem veszem ennyire szigorúan. De azért ügyelek arra hogy 1 étkezésnél az előírt szénhidrát mennyisége mindig "ésszerű" határon belül legyen. Az előírt ebédre pl nekem 50g-nál max 60-70 gramm legyen,és ez lassan felszívódó(alacsony glikémiás)legyen amennyire csak lehetséges. Inkább eszek több húst,zöldséget,de ha netán mégis eszek édességet az nagyon kicsike adag lehet,és sok vizet iszok rá.
2009. nov. 13. 08:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Kenyeret mennyit eszel?
2009. nov. 13. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:

igen, törekszem annyit enni, amennyit előírtak. azt tudni kell viszont, hogy nemcsak a szénhidrátot, hanem a kalóriát is előírják. ha "csalok", akkor ált. úgy, hogy a szénhidrátot ne növelje, max. a kalória ugrik meg - de ez néha belefér, mivel normális a testsúlyom (150 g ch és 1200 kcal / nap).

én kenyeret csak reggelire és vacsorára eszem (és nagyon ritkán ebédre, ha nincs meg a szénhdirátmennyiségem). csak teljes kiőrlésű kenyeret eszem, a fehérkenyeret száműztem az életemből.

ami még nagyon hasznos, hogy van otthon digitális konyhai mérlegem, így mindig képben vagyok, miből mennyit ettem...

2009. nov. 13. 10:40
 4/4 anonim ***** válasza:
utolsó votlam: nem a nagykönyvek, hanem a diabetológus írta elő :)
2009. nov. 13. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!