Ehetnek-e narancsot a cukorbetegek?
Figyelt kérdés
2011. márc. 2. 19:55
2/7 anonim válasza:
Persze. Anyu is eszik, esténként. Nagyon szereti
3/7 anonim válasza:
Napi 1 narancsot én is szoktam enni, viszont elég magas a cukor tartalma.
4/7 anonim válasza:
Ehetnek.De a cukorbeteg sem egyformák.
Akik gyógyszert szednek,azok is ehetnek,csak be kell számolni a szénhidrátmennyiségbe,mert minél kevesebb szénhidrátot kell enniük.
Akik insulinosak,azoknak meg KELL enni az előírt szénhidrátot.Ha nem ette meg napközben,akkor jöhet a torta,a szőlő,a csoki.
5/7 anonim válasza:
10 dkg narancs szénhidráttartalma 8 g
Egy zsemléé 40 gr
Tehát nem magas a cukortartalma
6/7 anonim válasza:
igen, de a szénhidráttartalmát figyelembe kell venni, és beilleszteni a napi étrendbe
annak, aki azt írta, hogy ha nem ette meg "napközben", akkor jöhet a torta, csoki - ez nem így van, nem lehet egyszerre betömni a napi adag szénhidrátot! nagyon fontos, hogy egyenletesen fogyasszák és normális szinten tartsák a vércukorszintjüket
7/7 anonim válasza:
A tortás vagyok.Aki 6 éve cukros és 2 féle insulinnal lövi magát,azért hidd el,hogy tudja,hogy ha nem ette meg a 4.zsemlét estére,mert már tele van vele a puttonya, akkor nápolyit és csokit eszik,meg magas szénhidráttartalmű gyűmülcsöt,pl: körte,szilva,szőlő,hogy ne legyen rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!