Cukorbetegek! Mivel helyettesítitek a sütikben a cukrot?
Figyelt kérdés
Olyan édesítőporra gondolok, ami a cukor tömegét is helyettesíti, nemcsak az ízét. Írnátok márkákat is? Köszönöm!2011. jan. 20. 07:54
1/4 anonim válasza:
Nyírfacukor jó, de
- drága
- kelt tésztákhoz és rétesekhez nem jó
- ha nem vagy fokozatosan hozzászokva, hasmenést okoz
2/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, fruktózt (=gyümölcscukrot) használnak, de nem vagyok cukorbeteg, úgy hallottam gyógyszertárban lehet kapni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ!
2011. jan. 21. 11:25
4/4 anonim válasza:
Szőlőcukrot is használnak, ugyanúgy por alakban lehet venni herbáriákban is. De a fruktóznál és a szőlőcukornál figyelni kell ara is, hogy ezeknek is magas a szénhidrát tartalma, az előnyük csak annyi, hogy lassabban szívódnak fel és nem hirtelen emelik meg a vércukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!