Miért van Istennek szüksége az én imádságomra?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta, hogy 5 évig imádkozott az egyik ismerőséért, aki megtért. Ezek után én is megpróbáltam, fél éve imádkozok valakiért. De ha Istennek valami terve van vele, akkor úgyis "megkeresi", ehhez nekem miért kell imádkoznom?2010. jún. 19. 21:26
1/16 anonim válasza:
az imádság valójában egyedül rólad és neked szól :) kinek miért az egyéni... (másokért való imádság = de rosszul érezném magam ha baj történne velük) és valóban ha Istennek terve van akkor nem kell imádság :)
2/16 A kérdező kommentje:
Énis így gondoltam, és ezért egy ideig szüneteltettem is ezt a fajta imádkozást, de késztetést éreztem rá, hogy folytassam.
2010. jún. 19. 21:46
3/16 anonim válasza:
Én is úgy gondolom, hogy nem istennek van szüksége az imáinkra, hanem nekünk arra, hogy imádkozhassunk! Pl ha én jót szeretnék valakinek (akár magamnak is), akkor sokáig imádkozom azért, hogy meghallgasson és ezáltal megkönnyebbülök, mivel hiszek abban, hogy valamilyen úton módon segíteni fog! :) Ha nem aszok a szándékai, amik nekem, akkor meg fogja mutatni, hogy mit tegyek, és miért is tegyem azt! Nem vagyok vallásos amúgy, nem járok gyülekezetekbe, de hiszek! :)
4/16 anonim válasza:
Ha késztetést érzel rá, akkor voltaképpen mindegy, hogy Istennek van-e rá szüksége. Neked van, ártani nem ártasz vele senkinek, tehát csináld.
5/16 anonim válasza:
Nem Isten szorul az imádságra, hanem Te.
6/16 anonim válasza:
Isten nem "szorul rá", az igaz, de te rászorulsz, neked igenis kötelességed. A király vagy fejedelem vagy kormányzó sem szorul rá, hogy tisztelegj, ha előtte megjelensz, mégis meg követelheti tőled, hogy megadd neki a tiszteletet és olyan formában add meg, ahogy azt ő kívánja s a törvény előírja.
Nem az Isten szorul rá a te külsőleg is megnyilvánuló tiszteletedre, hanem az ész és erkölcs, a becsület és isteni törvény az, amely rászorít az alárendeltségi érzés és engedelmesség köteles kifejezésére.
7/16 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5.. Itt az első két (hosszú) választ olvasd el az ima kapcsán!
8/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azt viszont még mindig nem értem, hogy ha ez Istenre és rá tartozik, akkor én hogy jövok a képbe?
2010. jún. 20. 07:35
9/16 anonim válasza:
Csak a kapcsolatot erősíteni; csak ebben tudsz segíteni, neki kell kialakítani az Istennel való kapcsolatot.
10/16 anonim válasza:
az istennek midegy,hogy et imádkozol-e hozzá vagy nem.neked kell eldöntened,hogy szükséges-e imádkoznod hozzá vagy nem? igen így van,aki valóban bízik az istenben az nem fog állandóan rajta csüngeni és imádkozni,el meri engedni a kezét,mert bízik benne,hogy oda vezeti az életben ahová kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!