Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek miért jó hogy mi...

Istennek miért jó hogy mi élünk? Mi szüksége van rénk?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 16:27
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
38%
Rossz a kérdésed. Isten nincs.
2012. okt. 15. 16:49
 2/32 anonim ***** válasza:
7%

1. Olyan mint egy sokgyerekes apuka, élvezi ha sok fia/lánya van....

2. Az embereket a bukott angyalok helyére teremtette. Az angyalok harmada bukott el. Ezek helyére kell versennyel bekerülni.

2012. okt. 15. 16:49
 3/32 A kérdező kommentje:
1-es te minek jársz ide ha nem hiszel ?
2012. okt. 15. 16:52
 4/32 anonim ***** válasza:
60%

Az egyes azért jár ide, mert hitetleneknek is lehet értelmes véleménye a vallási dolgokról. Az már más, hogy ez a válasza minden volt, csak értelmes nem.

Nos, én nem a keresztény istenképben hiszek, ettől függetlenül: egy embernek miért van szüksége gyermekre? Mert feltámad benne a vágy, hogy szerethessen valakit. Vagyis, jobban mondva, Istennek nincs SZÜKSÉGE ránk, csak alapvetően boldogságot okoz neki az, hogy létezünk, mert látja bennünk a szépséget és jóságot.

2012. okt. 15. 16:59
 5/32 anonim ***** válasza:
85%
Aha, azt. Szerintem elég sok van belőle az emberekben, bár ezt sokan csak a saját gyerekükben hajlandóak észrevenni.
2012. okt. 15. 17:04
 6/32 anonim ***** válasza:
36%

A kérdés nagyon jó. Egy mindentudó végtelen lénynek mi szüksége az emberre vagy akár az angyalokra? Mi motiválta a teremtésre? Logikusan végig gondolva a dolgot, valóban semmi szüksége ránk és mivel egy önmagában tökéletes tudatos létezőt tételezünk fel, egyéb oka sincs arra, hogy létrehozzon minket.

Ebből tehát két dolog következik. Ez a dolog, az isten, vagy közel sem tökéletes, mindentudó és mindenható, ez esetben valóban célja van a teremtésnek, vagy nem létezik egyáltalán, ebben az esetben a világ egy önmagát megteremtő és önmagát tudattalanul, a természet törvényei által vezérlő rendszer, mely nem rendelkezik céllal.

2012. okt. 15. 19:18
 7/32 anonim ***** válasza:
69%

Mivel a teremtő tökéletes, igazából nincs szüksége semmire, így ránk sem lenne.

De mivel a legkiemelkedőbb tulajdonsága a szeretet, ezért elhatározta, hogy létre hozza az életet, hogy mások is élvezzék, és örüljenek, hogy vannak, szeretnek, boldogan élnek.

az Élet pozitív érzését akarta megosztani.

Nem a bukott angyalok helyett hozta létre az embert, mert a bukott angyalok, az ember teremtése után vesztették el tökéletességüket.

Meg azután több milliárd angyala van fenn aki szolgál neki.Az élet különböző fajtáit hozta létre, és nem az egyikből alkotta a másikat, mindent a fajtája, neme szerint teremtet.

a kutya az kutya, és nem lett belőle Ló.

A köretfából sem lett narancsfa

Az ember embernek lett teremtve, a delfin, pedig nem alakult át gyíkká :)

2012. okt. 15. 19:39
 8/32 anonim ***** válasza:
63%
Isten a szeretetét fejezte ki azzal, hogy megteremtette az embereket. Szerette volna velük megosztani az életet és a boldogságot.Isten rendkívül nagy örömmel alkotta meg a sokféle teremtményt. Azt akarta, hogy az embert számtalan szép dolog vegye körül. Azt szeretné, ha egy szoros kapcsolatot ápolnánk vele.
2012. okt. 15. 20:21
 9/32 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a világ eléggé Istentelen, szerintem nem igazán örülhet Isten annak ami itt a földön van.

Én annak örülök, hogy az 1-es válaszoló igen "értelmes" válaszokat tud adni egy olyan filozófiai irányból, amire nem vagyok kíváncsi ezért is van ebben a kategóriiában és nem mondjuk a tudományban vagy a valláskritikában, Én is tudok ilyen válaszokat kapni a kocsmában pl, de ide nem ezért jöttem, hozzászólásod semmi esetre nem hasznos kérlek menj a valláskritikába.

2012. okt. 15. 20:51
 10/32 anonim ***** válasza:
43%
Mert a léleknek szüksége van egy fizikai testre,amelyben különböző dolgokat tapasztalhat meg.ezért van fizikai testünk.
2012. okt. 15. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!