Istennek miért jó hogy mi élünk? Mi szüksége van rénk?
1. Olyan mint egy sokgyerekes apuka, élvezi ha sok fia/lánya van....
2. Az embereket a bukott angyalok helyére teremtette. Az angyalok harmada bukott el. Ezek helyére kell versennyel bekerülni.
Az egyes azért jár ide, mert hitetleneknek is lehet értelmes véleménye a vallási dolgokról. Az már más, hogy ez a válasza minden volt, csak értelmes nem.
Nos, én nem a keresztény istenképben hiszek, ettől függetlenül: egy embernek miért van szüksége gyermekre? Mert feltámad benne a vágy, hogy szerethessen valakit. Vagyis, jobban mondva, Istennek nincs SZÜKSÉGE ránk, csak alapvetően boldogságot okoz neki az, hogy létezünk, mert látja bennünk a szépséget és jóságot.
A kérdés nagyon jó. Egy mindentudó végtelen lénynek mi szüksége az emberre vagy akár az angyalokra? Mi motiválta a teremtésre? Logikusan végig gondolva a dolgot, valóban semmi szüksége ránk és mivel egy önmagában tökéletes tudatos létezőt tételezünk fel, egyéb oka sincs arra, hogy létrehozzon minket.
Ebből tehát két dolog következik. Ez a dolog, az isten, vagy közel sem tökéletes, mindentudó és mindenható, ez esetben valóban célja van a teremtésnek, vagy nem létezik egyáltalán, ebben az esetben a világ egy önmagát megteremtő és önmagát tudattalanul, a természet törvényei által vezérlő rendszer, mely nem rendelkezik céllal.
Mivel a teremtő tökéletes, igazából nincs szüksége semmire, így ránk sem lenne.
De mivel a legkiemelkedőbb tulajdonsága a szeretet, ezért elhatározta, hogy létre hozza az életet, hogy mások is élvezzék, és örüljenek, hogy vannak, szeretnek, boldogan élnek.
az Élet pozitív érzését akarta megosztani.
Nem a bukott angyalok helyett hozta létre az embert, mert a bukott angyalok, az ember teremtése után vesztették el tökéletességüket.
Meg azután több milliárd angyala van fenn aki szolgál neki.Az élet különböző fajtáit hozta létre, és nem az egyikből alkotta a másikat, mindent a fajtája, neme szerint teremtet.
a kutya az kutya, és nem lett belőle Ló.
A köretfából sem lett narancsfa
Az ember embernek lett teremtve, a delfin, pedig nem alakult át gyíkká :)
Az a baj, hogy a világ eléggé Istentelen, szerintem nem igazán örülhet Isten annak ami itt a földön van.
Én annak örülök, hogy az 1-es válaszoló igen "értelmes" válaszokat tud adni egy olyan filozófiai irányból, amire nem vagyok kíváncsi ezért is van ebben a kategóriiában és nem mondjuk a tudományban vagy a valláskritikában, Én is tudok ilyen válaszokat kapni a kocsmában pl, de ide nem ezért jöttem, hozzászólásod semmi esetre nem hasznos kérlek menj a valláskritikába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!