Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki a Hit Gyülekezetébe jár,...

Aki a Hit Gyülekezetébe jár, az milyen vallású?

Figyelt kérdés

2012. szept. 3. 18:38
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 kzs ***** válasza:

@ mustafa33

Először is köszi a válaszaidat. örülök, hogy nem provokáló, nem gyűlöletkeltő hozzászólások ezek. Nem látom benne más személynek (illetve más közösségnek) a lejáratását, sokkal inkább látom tőled az ismeretek iránt való fogékonyságot. Mégegyszer köszi!

Ha megengeded, részletezném az Általad elmondottakat.

1. "tegnap 23:26"

Nézd,én nem tekinteném ezt show-nak.

Azért nem, mert az, amit a közvetítés során látsz, minden esetben megfelel a Szentírásban foglaltaknak.

Így pl. a zsoltárok könyvében pontosan le van írva, milyen dicséret kedves Isten előtt: új énekek, tapssal, tánccal, jókedvvel előadni: írja a hangszerek fajtáit is

Ima: sok-sok hálaadást, megvallást, ugyanakkor kevés könyörgést ír a Biblia.

Igehallgatás: az Istentiszteletnek fontos részét képezi: A hit ugyanis hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Vagyis a keresztény élethez döntően hozzátartozik a Biblia olvasása, és értelmezése.

-------------

Ami a nyeleken szólást illeti: ez nem felekezeti találmány. Ez egy kegyelmi ajándék, ami Krisztus hagyott ránk, amikor a Szellemét kitöltötte miránk.

A korai kereszténységben kezdődött el: lásd: Joel 2/28-32; Apcsel 2/1-4, valamint az Apcsel 2/14-18 (ez utóbbiból azt emelném ki, hogy az utolsó napokban, és kitöltök az én Lelkemből (pontosabban Szellememből) minden testre: fiak és leányok, szolgák és szolgálólányokra is.

Tehát a Szent Szellemnek ez a kitöltetése mindenki számára megadatott, és arról szó sincs, hogy ez csak akkoriban (a korai kereszténységben) történt volna meg.

Pál az 1.Kor 14-ben ír ennek a kitöltetésnek a jelentőségéről.

Tökéletes Szellemi ajándék ez, amit csakis Isten ért meg: lásd 1. Kor 14/2: "mert aki nyelveken szól, nem embereknek, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben /szellemben/ beszél titkos dolgokat."

Ez tehát olyan ima, ami tökéletes formában kerül Istenhez, titkos dolgok ezek, és csakis Ő érti, és senki más. Az értelmem ekkor haszontalan, hiszen Isten Szelleme könyörög énbennem, és senki sem ismeri jobban Istent, mint az Ő Kijelentése, a Szent Szellem.

Ez a Biblia álláspontja.

És ez megvalósul a mai kereszténységben is.

Példának okáért, velem jónéhányszor előfordult már, hogy nem tudtam, mit mondjak imában. De azért csak próbáltam, nem adtam fel a hálaadást, és bőséges megvallást tettem.

És akkor éreztem, hogy egyszercsak már nem értelemmel imádkozok hanem Isten Szelleme vezet ebben az imában. Onnantól kezdve jött, hogy elképesztő gyorsasággal és erővel jöttek belőlem a szavak: mind-mind a SzentÍrás Igéi voltak, nyelveken szólással egyetemben.

Erről van szó tehát, és a "nyelvvizsgát" - amit más hozzászólásodban említettél - Isten Szelleme adta úgy, ahogy már korábban Joel prófétált róla. Pontosan azért van, hogy az ima minél simábban, minél hatékonyabban jusson el Istenhez: az értelemmel mondott imát ugyanis nemegyszer oda nem illő, más gondolatok zavarják.

Ami az "önjelölt prédikátort" illeti:

Elmondanám, hogy annak idején Németh Sándort a budaörsi közösségben maga Derek Prince jelölte meg - gondolom, hallottál már D Prince-ről: a modern egyháztörténelem egyik legnagyobb Bibliatanítója volt, munkássága döntően hatott tízezrek életére.

Különben pedig a református, illetve katolikus egyházfők is valahonnan kijelöltetnek, nem?

(így pl. Ratzinger bíborost valakik megválasztották pápának, ugye?)

----------------

@ "tegnap 23:38"

Elfogadóan írsz a Hit Gyülekezetével kapcsolatban, és ezt én is így látom.

Így folytatod: "De ugyan olyan tiszeteletlenség a HGY híveitől a szerintük más póluson lévő egyházakat és hitbéli dogmáikat gyalázni."

Nem, ez azért nem így van. Nem gyalázzák, inkább csak bírálják ezeket az egyházakat, de mindig csak a SzentÍrás alapján.

Meggyőződésünk ugyanis, hogy csakis a SzentÍrás - ami Isten kinyilatkozott tekintélye, beszéde - hivatott arra, hogy betöltse az Igazságot, és mint ilyen, alkalmas feddésre, jobbításra.

És itt megismételném azt, amit régebben írtam: a Katolikus és a Hit Gyülekezete egyházak között széles ellentét van, de ezek kizárólag teológiai jellegűek, és NEM bizonyos személyekre irányulnak.

Ezt írod: "Igaz, én is showműsornak jellemzem a vidám vasárnapot, de ez személyes nézetem a formára, nem a tartalomra."

Köszönöm hogy elfogadod az Istentiszteletek tartalmi mondanivalóját - legfontosabb nyilvánvalóan a tartalom -, a formáját az előbb megbeszéltük: zsoltárok könyve, és a tanítás, mely rendkívül fontos része a szellemi épülésnek.

Ezt írod: "Viszont a HGY hívei a katolikus papok ornátusára és ceremóniáiról szoktak becsmérlőn szólni."

Nem becsmérlik, csupáncsak nem találják az Igei vonatkozását ennek.

Ha érdekel, megvizsgálhatjuk, mit tanít a Biblia a pápaságról, a papságról, a miséről, és a gyónásról - ezek fontos részei a katolikus egyháznak, melynek tárgyalása akkor igazi, ha nem szubjektív emberi véleményeken alapul, hanem a SzentÍrás álláspontján.

Egyébként pedig hidd el, hogy sokak számára inkább felemelőek, mintsem ámítóak a "Vidám Vasárnap" közvetítések: nemcsak TV-n mennek, hanem Interneten is: visszajelzések mindenhonnan érkeznek.

Persze vannak bírálatok is, de rengetegen fogadják el a közvetített Igét.

--------------------

@ "tegnap 23:45"

De igen, valóban egyetlen egyház sem mondhatja, hogy márpedig az ő hívei mind tökéletesek. És így a Hit Gyülekezete sem mondhatja.

De az is igaz, hogy azok a pedofil-botrányok - legalábbis egyelőre - a katolikus egyházon belül derülnek ki.

Ennek oka minden esetben szellemi eredetű, és ha érdekel, hogy mégis mit jelent, küldj privátot és leírom.

Egyébként minden elfogultság nélkül mondom - tehát nem célozgatásképpen - hogy a Hit Gyülekezetén belül ez nincs: nemcsak én, hanem tőlem idősebb keresztények (vagyis akik régebb óta tagok) sem hallottak még ilyenről.

Más lehet hogy van, hiszen mit emberek, különbözünk egymástól, de ez nincs.

Üdv!

2012. nov. 10. 10:16
 52/61 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként minden elfogultság nélkül mondom - tehát nem célozgatásképpen - hogy a Hit Gyülekezetén belül ez nincs: nemcsak én, hanem tőlem idősebb keresztények (vagyis akik régebb óta tagok) sem hallottak még ilyenről.

Más lehet hogy van, hiszen mit emberek, különbözünk egymástól, de ez nincs."

Na ezt nevezik elvakultságnak, struccpolitikának, a mentését a mundér becsületének, stb.. Ne bolondozz már... Defektes mindenütt van! Nincs olyan hogy EGY ember tökéletes, pláne nem egy egész csoport összes tagja. Lehet büntetett előéletű is "köztetek", lehet jövő bűnözője is, és így lehet rabló, pedofil, gyilkos, tolvaj, vagy csak szimplán hazug gazember... Mint mindenütt a világon!

2012. nov. 10. 19:15
 53/61 kzs ***** válasza:

@ "ma 19:15"

Persze hogy nincs tökéletes ember. Mindannyian különbözünk, és mindannyian más-más háttérből származunk, még mielőtt megtértünk (tehát nem voltunk mi se aranyból).

Én arra céloztam, hogy se én (aki 11 éve vagyok tagja a Hit Gyülekezetének), se az általam ismert Hit Gyülisek (akik régebb óta tagok mint én) nem hallottak semmi pedofilia-ügyről, mármint a Hit Gyülin belül.

Ennyi.

2012. nov. 10. 20:29
 54/61 anonim ***** válasza:
Keresztény vallás,azon belül pünkösdi-karizmatikus.
2013. jan. 10. 19:37
 55/61 anonim ***** válasza:
2013. márc. 14. 16:56
 56/61 kzs ***** válasza:

Kedves előbbi válaszoló!

Hát mit ne mondjak...

Röhögve olvastam a Katolikus Egyház vádjait (mert ahogy elnéztem innen fúj a szél), ahogy a saját szemszögéből próbálja értelmezni a SzentÍrást, teljesen tévesen.

Úgy hadd kérdezzem már meg - pedig nem kenyerem a provokáció - hogy a Katolikus Egyház vajon miért nem szekta??

Jézus soha nem mondott olyat, hogy imádkozzál Máriához, nem beszélt védőszentekről, sem purgatóriumról.

És még sorolhatnám...

Ennek ellenére a Hit Gyülekezete soha egyetlenegy egyház ellen nem uszított. hirdeti azt amit és úgy, ahogy.

Szóval, ha a Katolikus Egyház nem szekta, akkor nyomatékosan mondom, hogy a Hit Gyülekezete sem az!

És még valamit: a Hit Gyülekezete szájából sohasem hangzott el olyan tanítás vagy hagyomány, ami szembement volna a SzentÍrással. Tanításaiban minden esetben a SzentÍrásra és a SzentSzellemre figyel, és szíve joga ezt tenni.

A Katolikus egyház mást csinál, és megtehetik.

Akkor a Hit Gyülekezete is megteheti.

Ennyi.

2013. márc. 14. 19:48
 57/61 anonim ***** válasza:

Idéznék a linkben szereplő szövegből:

"...az ökumenizmus teljes hiánya bizonyítja"

Mindegy hogy minek vallja magát a HIT de hogy kampányolni, folyamatosan védeni kell, ez is a szekták legjellemzőbb ismérve.

Tehát a HIT gyülekezet szekta!

2013. márc. 18. 08:08
 58/61 kzs ***** válasza:

@ előbbi válaszadó

Igen??

Én csak mosolygok rajtad...

Tudod mit? Legyen neked szekta (ha ez neked örömöt hoz), bár szerintem gőzöd nincs mit takar ez a szó. Legalábbis nem részletezted.

Egyébként ha még nem mondtam volna: ha nem tetszik az, amit a Hit Gyüli vall és gyakorol, az legyen a te dolgod.

Nem muszáj követni, sőt csatlakozzál oda, amelyiket nem mondasz szektának.

Tényleg, melyik nem szekta? És miért nem?

2013. márc. 18. 18:36
 59/61 kzs ***** válasza:

@ "ma 08:08"

Ezt írod: "Mindegy hogy minek vallja magát a HIT de hogy kampányolni, folyamatosan védeni kell, ez is a szekták legjellemzőbb ismérve."

> Ettől lenne szekta? Nem, kedves válaszoló. A Hit Gyülit azok védik, akik oda járnak, és azok támadják, akik soha a lábukat be nem tették oda.

Nem KELL védeni, erre semmiféle felhívást nem kaptunk. Lehet védeni: én magam belső indíttatásból védem, mert jólesik védenem egy olyan egyházat, amelyik egyértelműen kiáll a SzentÍrás és Isten Szelleme mellett.

Akármelyik egyházat veszed alapul, mindegyiknek joga van úgy és azt hirdetnie, amit elfogadottnak tart.

Vallásszabadság van, és ha ezt nem érted meg, tudom sajnálni.

2013. márc. 18. 18:48
 60/61 anonim ***** válasza:
50%

kzs!

Nem ismerlek, nem mondom, hogy rossz ember vagy, meggyőződésem, hogy mindenki aki hisz egy vallásban, az igaz ember! Mindegy miben hisz, mindegy hogyan nevezi Istent. Van aki sorsnak, van aki szerencsének hívja, van aki Allahnak, de attól még hisznek benne, s Isten nem haragszik meg azért, ha ÖNZETLENÜL befogadják a szívükbe, mindegy milyen néven.

Ugyanakkor én azt mondom, hogy a szekták alapvető ismérve az, hogy komoly pénzeket szednek el az emberektől, ilyen-olyan jogcímen. Aki bemegy egy IGAZI templomba, ott adakozhat, de nem kell belépőt, meg ilyen-olyan támogatásokat fizetni. Mindenki annyit ad, amennyit tud, vagy ha nem tud, akkor semennyit, de ettől még bármikor bemehet, s akár a hét minden napján többször is.

Nem voltam HIT gyülekezetben, de a tisztánlátás végett néztem Vidám vasárnapot, s megdöbbentett az a sok sületlenség, amit Német Sándor mond. A bibliával összemos általa beleképzelt, vagy az életből "merített" dolgokat, s közben mindenki bólogat szünet nélkül, mint akik "elmentek otthonról".

Ez szubjektív vélemény, de nem hiszem hogy egyedül vagyok ezzel.

De még egyszer mondom, én nem ismerlek, te simán lehetsz jó ember, talán még nálam is jobb. Belülről máshogy látod a HIT gyülekezetet, mint kívülről látszik. Kívülről az látszik hogy egy nagy csarnokban (templomnak nevezik) egy ember öltönyben felolvas, levélre válaszol, mindezt egy erősen baloldali tv-ben (tehát egyféle emberhez szól, mert jobboldali ATV-t nem néz).

Kisebb falvakban templomok vannak, s bárki bármikor bemehet, míg HIT nem elérhető mindenkinek.

Tegyük fel hogy nem szekta, de akkor mi?

2013. márc. 19. 12:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!